Två växellådsfrågor Opel Corsa 92

totte1015
9 februari 2016 · 463 Inlägg

Jag har börjat bli lite småorolig för Corsan nu...

Första grejen är att oftast när dragläget har kommit igång och vridmomentet verkligen drar igång, tycks jag höra ett metalliskt klang eller typ som en... metallvajer dras åt, något sådant låter det som.
Det är alltså INTE precis när bilen börjar rulla utan någon sekund efter rullning har påbörjat, någon aning om vad det kan vara?
Antagligen växellåds/kopplingsrelaterat då det även händer från 1>2 ibland, högre växlar hör jag inte för då är det för mycket ljud från rullningen.

Sedan så när jag lägger från 1>2an, så ibland skrapar det till lite i ett sorts mellanläge i 2ans växel, precis innan jag får in växeln skrapar det till pyttelite i växellådan, man hör alltså inget, det bara känns i växellspaken.
Är det synkringarna som är kassa eller kan det vara något annat? Verkar nästan mer troligt att det händer när jag lugnt byter till 2an hellre än när jag räcerkör in till 2an

Någon som känner igen dessa problem överlag? Och vad det kan vara?

Växellådsolja, är det något jag bör tänka på? Gjorde en "opel omtanke" på Mechanum för 1½ år sedan, vet dock inte om dom kollar just växellådsoljan

totte1015
14 februari 2016 · 463 Inlägg

Ingen som har någon ide?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang