Hur kopplar jag in högtalare till stereon?

Jonas_Hemmameck
30 april 2016 · 7 Inlägg

Tjena!
Jag har köpt mig en Saab Ng900 och fick då inte med någon stereo. Men satte in en enkeldin Sony stereo som jag hade hemma bara för att ha en stereo där. Åkte till BRL och köpte mig en ISO kabel som gick in i bilen och fick sätta kabelskor på kablarna som gick in i stereon, allting funkade perfekt förutom att inget ljud kom från framhögtalarna. Skruvade då loss ena högtalaren och kollade om kablarna var lösa men såg att det inte var originalkablar. Men jag drog fram stereon igen och såg att dem kablarna från högtalarna låg löst och har nu ingen aning om hur jag kopplar in dem till stereon.

När jag satte på kabelskorna så satte jag alla färger rätt förutom en blåvit från stereon som jag satte in i en blå från "bilen" eftersom ingen annan fanns kvar. sen var det en orange kabel från "bilen" som det inte fanns någon kabel från stereon så den sket jag i.

I BRL så sa han att jag också skulle koppla röd till gul och vice versa eftersom dem var skiftade på SAAB, så det gjorde jag.

Volvo 850 (1997)
axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..
30 april 2016 · 4 917 Inlägg

Finns det ingen klisterlapp på baksidan av stereon där man ser vart tamparna ska gå?
På min gamla billiga denver , köpt på netto för sisådär en 10 år sen , där kan man se vilka tampar som t ex går  till högtalarna..
Till er som undrar..
Jag köper bara billigt skräp, för de som är sugna på att knycka dyra manicker ,de ratar ju sånt de inte kan sälja..tongue

Senast redigerat av tommen1 (30 april 2016)

Köp inte grisen i säcken bara..
Masken är odlarens bäste vän..
Dom rike dom kan, VI fattiga försöker..
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang