Motorn rasa på service

smejanne
25 maj 2016 · 1 Inlägg

hej måste få tips lämna i  audi a6 07 på service i västerås, dom ringer bromsar behöver bytas,ok gör det,ringer igen hämta bilen motorn har rasat kostn 48000kr,har aldrig hört oljud el knack i bilen misstänker att dom provkörde utan fyllt olja,dom servar väl inte bilen om den går dåligt när den körs in i verkstan.
tips nån som vet vad jag ska göra åt bil firman.
mvh smejanne

Senast redigerat av smejanne (25 maj 2016)

mr_green
25 maj 2016 · 847 Inlägg

Där måste ju verkstaden ha tabbat sig duktigt. Hämta inte bilen förrens du vet exakt vad som gäller. Kolla med motormännens riksförbund. Konsumentombudsmannen kanske har med sånt att göra. Googla verkstaden för att se om dom tabbat sig förr.

Volvo S40 1.6 drivE "SnålErnst" (2009)
team_larsson
25 maj 2016 · 239 Inlägg

de där låter sjukt! på den golvfirman jag jobbar på har en granne som servar och reparerar bilar (välkänd firma "kjedja"). och när de provkör bilarna så är det direkt ut ur garaget sen är det plattan i mattan. skulle aldrig få för mig att rekomenderar någon att åka dit med bilen.

och det låter ju som det är som du tror, att de kört bilen utan olja eller något.

Tycker att du ska göra precis som mr_green säger.

Seat leon cupra r -11
When the clutch drops.. the bullshit stops.
FLindgren
25 maj 2016 · 5 089 Inlägg

Det kommer in kunder till mig ibland med avgasrör skrapandes i backen och tre rådjur med sju spädbarn hängandes i fronten.
"Nä jag har inte märkt någonting".

Chansen är högst troligt att det var otur att det hände precis nu. Vad gick sönder? Kamrem/kedja som gick av är väll störta sanolikheten om nu motorn blev totalras direkt.
Eller i värsta fall verkstaden gjort bort sig totalt på någon sätt eller så har de bytt ut halva din motor och slängt i skrotdelar från en annan bil wink

Men försök ta dit en oberoende person som kan undersöka skadorna.

\Lindgren
Toyota Cressida Rx30 "Westcoast Motorsport" (1979)
Volvo Xc70 "3.2L" (2008)
Volvo S70 "Autotech Motorsport" (1999)
janli
25 maj 2016 · 91 Inlägg

Har varit med om i stort sett samma sak, men verkstan (Hedins Bil) erkände att dom hade felat och tog på sig kostnaderna. Det var i samband med service som någon gjorde fel och det resulterade i ett general ras, vilket innebar att dom fick byta allt med undantag av motorblocket. Så stå på dej.

torpis Forummoderator
26 maj 2016 · 10 572 Inlägg

Låser tråden här. Det luktar inte gott om den helt enkelt.

Har man problem med en verkstad så kontaktar man dem för en lösning, går inte det får man vidta åtgärder med konsumentverket osv...  att starta trådar på Garaget om denna typ av händelse är inget vi stöttar. Ord står mot ord och det blir bara en uppviglande soppa.

Så, ja... låset på.

-=[Performance by Torpis]=-
Elbil på riktigt - mina minnesanteckningar
-=Lite roligt att de som absolut inte har tid att pausa för att ladda sin elbil har tid att vara online på Garaget 24/7=-
Volvo S40 2.0t "Performance by Torpis" (2000)
Hyundai Ioniq "Deep Blue" (2019)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang