Uppsättning av innertak

blirnogskrotenando
25 juli 2016 · 6 Inlägg

Tjena! Säg till om detta inte hör hemma i det här forumet.

Jag har en Saab 99 som innertaket har släppt på. Jag undrar om någon har något bra tips hur man kan sätta upp det igen så det blir bra utan att behöva ta ur rutan och hela innertaket för att kunna limma det.

Mvh

jaka54
25 juli 2016 · 5 680 Inlägg

Hej!
Råkade ut för samma sak i våras på min Audi 100 Avant 2,0E -89:a; Taket bak började hänga ner lite.
Letade bl.a på YouTube men hittade inte särskilt mycket, men en japan visade hur han drog ner en del av taket och stack in handen och sprayade med kontaktlim, så det provade jag. Köpte spraylim på Swedol, Biltema och Bauhaus och provade! Biltemas lim fungerade inte speciellt bra då det innehöll för mycket lösningsmedel och gav sämre "sprutbild" än de andra två vilket gjorde att limmet lätt trängde igenom tygtaket och skapade fula fläckar. Även de andra spraylimmen kunde ge "genomrinning om man sprayade på för mycket. Svårigheten var att spruta tillräckligt för att innertaket skulle fastna. Det gick åt 2-3 spryburkar och tre försök innan mitt tak satt där det skulle sitta men helt nöjd är jag inte då det blev en hel del fläckar.

Det finns ett medel som heter "limbortagare"(säljs på 1 liters flaskor i färgaffärer) som jag använde för att ta bort de fläckar som bildats men det krävdes mycket gnuggande för att ta bort även den minsta fläck.
Har också prövat aceton och lacknafta men dessa funkar inte speciellt bra.

Bäst fungerar nog 2-komp förtunning (Imron ET 755, använts till 2-komp billack ) men det lukar för j... (och är väldigt toxiskt, cancerframkallande) och det funkar lite bättre men det är ändå väldigt svårt att får bort fläckarna.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang