Uppgradera original stereo med USB & Bluetooth?

Mr_B
25 juli 2016 · 330 Inlägg

Jag har sneglat på Grom's grejer. De har två alternativ, som båda inte riktigt ger vad jag vill ha.
Det ena ger USB, med option för att köpa till blåtand, och det andra ger blåtand, men inte USB.
Och båda slår mig som överdrivet dyra.

Bilen (Som är en Lancer Ralliart 2010) har AUX i form av 2 RCA pluggar, men helst vill jag ha något som monteras direkt på stereon, alltså bakom panelerna. Och om de som Grom's prylar går att styra från originalstereon, via CD växlar kommandon, är det en bonus.
Har ni några tips?

Tack för er tid...
B!

Mr_B
26 juli 2016 · 330 Inlägg

Ser mer och mer ut som om det blir  Grom MITS08U3 + BTD + 35USB från eBay, det landar på precis över 2200:-, vilket är samma pengar som samma kit från USA, fast då ska det fortfarande tullas & momsas, om man köper det direkt av tillverkaren... Nå, eventuellt, om tullen får fingrarna på det. De skeppar tydligen med USPS Priority / TNT International, så jag vet inte riktigt vad oddsen är för det. Men på andra hållet är kostnaden densamma, men garanterat utan extra avgifter.

MITS08U3 : Själva enheten. Gissningsvis en liten dator i sig. Ger i princip bara USB funktionalitet, men med kabelkoppling till iPhone & Androidenheter kan man tydligen styra mediaspelaren från ratten & stereons egna kontroller. Androidenheter behöver deras app för full funktionalitet, iOS enheter verkar vara mer... samarbetsvilliga. Stödjer även "USB Audio Streaming" för i princip alla Androidenheter sedan 4.1's introduktion. Passar surfplattan som hand i handske, om inget annat. Kräver dock att man använder androidenheten för allt, och går inte att kontrollera varken via ratt, eller stereons knappar.

BTD : Bluetooth interface, och mikrofon för handsfree. Stödjer A2DP för strömmad musik, och AVRCP för att hoppa fram och tillbaka mellan spår. Fungerar eventuellt enbart med trackselect knapparna på stereon, och inte med rattens knappar. HFP för handsfree funktion stöds så klart.

35USB : 3.5mm audiokabel för AUX. Helt meningslös, eftersom bilen har egen 2xRCA plugg. Även dedikerad laddport för USB enheter. Klart mer relevant, och kan behövas om man ska utnyttja mer än en enhet, exempelvis telefonen för handsfree, och "någon annan USB enhet" för musiken. Exempelvis en dedikerad USB sticka. Har även bonusen att man kan ladda två enheter samtidigt som man spelar musik... Möjligen smått onödig, en 12v USB laddare kostar en 50 lapp... Men när man i alla fall är där och rotar...

Inget av alla de här alternativen använder sig av CD-text funktionen för att ange media information, utan man får bara "CD-växlar info" som CD1 spår 12, osv. Trist, men vad fan gör man. En liten android enhet, deras app, och en hållare så att telefonen sitter så den går att se styr ju upp det om man verkligen vill se infon... Jag inbillar mig dock att det jag behöver mest när jag kör är basala funktioner som nästa spår, osv.

(Grejerna är billigare hos tillverkaren, men frakten äter upp mellanskillnaden. Inte helt oväntat kanske.)

Om inget annat dyker upp slår jag antagligen till på bitarna i slutet på veckan. Eftersom det var "chockerande dyrt" tar jag gärna emot alla möjliga tips, för moget övervägande. Jag är inte så sugen på att riva ut hela den befintliga stereon för att ersätta den med något annat, men det ÄR ett alternativ... Möjligen rent av ett bättre, så länge det fungerar med knapparna i ratten...
B!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang