Pulserande knaster i högtalare vid start av stereo

antonohman
26 juli 2016 · 19 Inlägg

Hej!

Så fort jag startar stereon i bilen så börjar högtalarna pulsera (utan musik) med 2 sekunders mellanrum. Vid varje "puls" (som varar i kanske 2 sekunder) så åker batterimätaren på instrumentpanelen ner från ~12,5V till ~10V. Det ger ifrån sig lite knastrande ljud och ett svagt tjut, typ... Ganska svårt att förklara själva ljudet, men det låter inte som det ska helt enkelt. Det är inga höga ljud, men man ser att högtalarna framme i dörren rör på sig.

Jag köpte bilen för någon vecka sen och det följde då med ett ganska kraftigt ljudsystem inbyggt. Fungerade bra i 1 vecka tills jag märkte att något var konstigt med basen då den lät som en trombon (också i pulserande) så fort man startade stereon. Det lät ganska högt och jag märkte direkt att det var något galet.

Jag kontaktade förra ägaren och han sa att steget var väldigt kraftigt (5000W peak) i förhållande till basarna (1200W peak) vilket innebär att jag eventuellt kan ha haft på för hög volym på basjusteraren som är inkopplat i slutsteget. Alltså "överskridit" 1200W och börjat skada basarna. Det sistnämda är givetvis en teori och det måste inte stämma.

Vill ni ha mer information om exakt vilket slutsteg, basar osv så fråga bara!

Uppskattar alla svar och tankar.

/Anton

antonohman
27 juli 2016 · 19 Inlägg

Ingen som vet vad detta kan bero på? Har det att göra med ett dåligt batteri?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang