Passat 1.8T går dåligt

Granlund93
28 augusti 2016 · 9 Inlägg

Hejsan.

Eftersom jag ej är sådär väldigt kunnig med bilar hade jag uppskattat oerhört eran hjälp :-)

Jag har haft en Passat 1.8T i flera år, men turbon rasade efter cirka 2 år, så då lagade jag och kostade på den kring 15 tusen. Efter bara ett litet tag så började den gå dåligt igen.. vi felsökte den och såg "glidplasten(?)" under kedjan som går mellan kammarna är söndersliten, så jag tog bort de lilla som var kvar och tog upp all plast som snurrat runt i kedjan.

(Hade införskaffat en nybil innan undersökning, då jag fick ett bra erbjudande på annan bil) så Passaten har blivit som bortglömd. Men vill nu ta tag i det.

Var tänkt o sälja den i befintligt skick då det bara strulat för mig, men efter att ha minimala förhoppningar om att den där lilla plastbiten båda orsakar de tråkiga ljudet samt att de går dåligt då den inte bör vara i perfekt läge? Eftersom att plasten försvinner blir väl kedjan slakare o då bör de väl kunna röra till lite grann med synket?

Så.. Är de värt o göra nåt åt skiten, hoppas på en felfri besiktning o dra in lite slantar, eller kan inte den där plasten vara problemet?

Ursäkta ifall texten blev rörig, hoppas nån vänligt själ förstår..

Mvh Sebastian

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang