Blöt bil på morgonen

TheLion
27 oktober 2016 · 16 Inlägg

Igår regnade det och bilen var blöt vid 21 när jag ställde bilen i garaget, vid 8 idag var det fortfarande vattenpärlor över hela lacken. Gissar att det är onyttigt för den?

Det är ett ouppvärmt men torrt flerbilsgarage med eget garage inuti (plåtskåp med ventilationsgaller upptill att låsa in bilen i). Garaget är stort och skyddat nog att hålla flera grader över utetemp, men vi har inte el. Nästa vecka har vi tid för underredesbehandling och nytt vax.

Vad kan vi göra för att skydda bilen från rost/onödigt slitage från fukt? Kattsand och sågspån på golvet, daglig tork med handduk eller gummiskrapa, lämna den inre porten öppen eller något annat?

Mack855
27 oktober 2016 · 1 354 Inlägg

Du behöver inte bry dig. Lacken är skydd för plåten. Vägsalt ska du oroa dig för däremot om du är rädd om lacken. Inte vanligt regnvatten smile

Senast redigerat av Mack855 (27 oktober 2016)

zemet
27 oktober 2016 · 4 037 Inlägg

Börja inte torka av lacken med skrapa eller handduk, då får du garanterat massa repor. Om du måste få bilen torr så får du skaffa nån typ av värmekälla, typ dieselkanon eller nåt.
Men det är en rusktigt dålig bil du köpt om den skulle ta skada av att ha några vattendroppar på sig över natten.

Tesla Model S P85D "LingonExpressen" (2015)
Mew
27 oktober 2016 · 2 157 Inlägg

SOm redan nämnts är det absolut ingen fara, lacken tar inte stryk av vatten alls. Det som får bilar att rosta däremot, är salt. Tvätta ofta på vintern och spola även hjulhus och underrede, så slipper du en hel del problem!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang