Hur ska jag koppla in Aktiv Baslåda i Volvo S60 med HU650.

tomgut0511
10 november 2016 · 8 Inlägg

Hallå där jo börjar på en gång det är så att jag har blivit väldigt intresserad att köpa den här aktiva baslådan https://www.netonnet.se/art/ljudbild/bi … 6107.9096/

Pågrund av att bilen har orginal stereo så alltså HU 650 så finns det ingen lågnivå men däremot står det att basen har en högnivå inkoppling vilket är bra. Men då är frågan vart sitter kablarna till hatthylle högtalaran i Volvo S60? Tänkte då hitta kablarna skarva dem isolera och dra till baslådan.

Den andre frågan är hur ska jag koppla in remote som enklast de flesta säger att jag ska koppla in den på antennen och andra ta tjuvström från en annan sak som sätts på när tändningen är igång. Jag undrar också hur egentligen ska jag koppla in allt notera har aldrig kopplat in en högtalare.

Med baslådan ingår kablar så det blir enklare. Tänkte också på när jag ska koppla in plus till baslådan fäster man den på batteriet men då undrar jag ifall jag kopplar loss plus kommer inte stereon låsa sig eller ac? Hur ska jag gå tillväg med allt. Tack MVH Tomasz

Brådhis * Voff voff *
10 november 2016 · 10 278 Inlägg
The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
Undervattensfoto med min ROV (undervattensdrönare):
https://www.instagram.com/rov_sweden/
Volvo V70 D3 "Hemlig XIII" (2012)
spokenratt
13 november 2016 · 3 860 Inlägg

Precis som Brådhis skriver..
Såg dock att dom inte visade någon bild så jag tar mig friheten att länka till en annan sida så att TS kan få en uppfattning om hur de ser ut... http://www.brc.se/catalog/product/view/ … tegory/12/

Använder en sådan själv och har gjort i många år nu. Funkar klockrent till min aktiva 10"

Det finns lågnivå utgång på stereon men volvo använde inte RCA kontakter utan DIN... På baksidan av stereon finns 2 uttag där denna kabel ska kopplas in i ett av dessa, det andra är för cd-växlare.

Innan du börjar att koppla något eller så så det första du ska göra är att koppla bort - polen på batterit, koppla heller inte ur någon annan kontakt än just - på batterit, det behövs inte.

I min projekttråd finns lite bilder på hur man lyfter fram stereon för att komma ut ingången där omvandlaren skall kopplas in, http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=228561 det kan även finnas några andra hjälpande bilder.

Ta en titt i min prjokttråd! V70 T5
Autotech
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang