Renault Clio -99 läcker vid oljefiltret

mogadonien
6 december 2016 · 8 Inlägg

Nybörjarmekare. Det läcker lite motorolja vid oljefiltret som jag inte lyckats få stopp på.

Lämnade först in den till bilmek som spolade rent och letade upp läckan och sa att det var löst efter att han skruvat åt filtret, men läckan fortsatte (bor i stad långt från den här bilmeken så att ta tillbaka den dit är inte ett alternativ).

Jag köpte nytt oljefilter och skruvade dit det (alldeles för hårt), läckan blev värre och jag var tvungen att ta bort filtret med polygrip. Sen köpte jag ett oljefilter till och satte dit det enligt konstens regler, rengöra ytan, kolla efter gammal packning, smörja in nya filtrets packning lätt, sen snurra på tills det tar kontakt och sen dra åt 3/4 varv med handkraft. Men det ser ut som om läckan fortsätter. Det droppar lite om den står över natten och verkar läcka mer medans motorn kör.

När jag satte på senaste filtret märkte jag två mikroskopiska repor tvärs över ytan som packningen ansluter mot, på motorn alltså. De var så små att de inte gick att känna med fingertoppen, men kan det vara det här som är boven? Om det är pga reporna kan man reparera det med nån bra kemikalie typ plastic padding kemisk metall eller liknande? rekommendation på produkt isf?

Eller kan det vara så att det läcker nån annanstans ifrån fast det ser ut att komma från oljefiltret? Det är svårt att komma åt där nere och lyckades inte hitta nåt annat när jag kollade med spegel.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang