ChriZtoffers garage: Saab 9-3SS -03 {Alpine/DigitalDesigns} projekt med mer...

Projektet startade för 4år sedan med en enklare uppgradering av ljudsystemet men allteftersom kraven och erfarenheten ökade så har även nivån på ljudsystemet ökat. Även vissa utseendemässiga förändringar har skett både in och utvändigt samt en liten ökning av prestandan.
  • 185 Följare
  • 701 530 Visningar
  • Projektet avslutat 9 september 2014
ChriZtoffer GAS democar 2018!
2 mars 2009 · 8 744 Inlägg

Jimmu skrev:
Hej! Måste fråga en sak, varför plockade du av strålkastarna när du limmade dit diodlisterna?

För att jag kan! wink Nejdå, tyckte bara att det var enklare så. Speciellt då jag även skulle montera en brytare för att kunna välja mellan slinga eller vanligt p-ljus, och även för att kunna sätta tillbaka vanliga glödisar i p-ljusen. Besiktade bilen nån dag senare så det kändes säkrast att ha vanliga p-ljus i då, sen så används ju dom inte längre så dom får sitta i nu.


_DamnIt skrev:
Gillar ditt bygge starkt, diskret men ordentligt. Kommer följas smile

Tackar. smile Jo det är ju lite av en utmaning i sig att få det bra och snyggt, utan att det syns. wink Är ju långt ifrån klar med allt men målet är att det inte ska synas mer än nu att det är ombyggt när jag är klar, men det ska höras!


Passar på nu och gör en liten mini-update, när jag ändå är i farten. Det har nämligen inte stått helt still här, även om man kan tro så. Det som har hänt sen senast är att jag har tvättat bilen typ femtielva gånger, jävla skitväder! Det har varit så pass varmt att jag har kunnat rulla ut bilen ur garaget och tvätta ute på gården, utan att förfrysa fingrarna!
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/579513_vp0p24.jpg

Sen så har det hänt lite roligare saker också, det är nämligen så att min Mutant bas numera är kasserad, eller ja den är iallafall inte längre aktuell i det här bygget. Jag har nämligen fått hem min nya bas så nu ska här byggas! Lådan är ju klar utvändigt sen tidigare men insidan ska göras om. Baffeln kommer att få en annan vinkel och lådan ska portas, kanske även minskas lite i volym.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/579500_9jt2es.jpg
(Mutant Conquest 12" till vänster, JBL P1022 10" till höger)

Just nu håller jag dock på och väntar på att vädret ska bli lite mildare. Tänkte bygga på lådan i slutet av förra veckan när det var varmt och soligt, men då började man pyssla med allt annat istället. Nu i helgen när man hade tid så började termometern visa temperaturer på -10 och lägre, då är jag inte så sugen på att vara ute och såga... Men jag hoppas på att SMHI för en gångs skulle ha rätt och att det blir varmt nu i veckan. Det kliar verkligen i mina fingrar nu, vill få klart lådan så att man får höra hur det låter.

Så om allt går som tänkt så blir det en "lådbyggar-updatering" nu i veckan. Hoppas hinna helt klart med den då, så att man slipper hålla på nå mera med den sen.


MVH// Christoffer

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
bridgeman
2 mars 2009 · 32 Inlägg

Jimmu skrev:
Hej! Måste fråga en sak, varför plockade du av strålkastarna när du limmade dit diodlisterna?

Troligen pga att han monterade en strömbrytare baktill på lycktan!

ChriZtoffer GAS democar 2018!
7 mars 2009 · 8 744 Inlägg

bridgeman skrev:

Jimmu skrev:
Hej! Måste fråga en sak, varför plockade du av strålkastarna när du limmade dit diodlisterna?

Troligen pga att han monterade en strömbrytare baktill på lycktan!

Stämmer bra det, som jag för övrigt skrev nånstans i mitt föregående inlägg. wink Blev som sagt lite enklare när lycktan inte satt på plats.


Men åter till ljudbygget! Min tanke var att nya baslådan skulle vara utprovad, klädd och klar vid det här laget, men så tänkte tydligen inte pappa. Blev lovad att få hjälp med att såga till bitarna tidigare i veckan men pga vädret och pappas planering så toksket det sig. Jag lyckades dock nyss få ut honom och kapa till några bitar. Resten görs i morgon när det är lite ljusare.

Ungefär så här kommer baffeln att sitta sen, men en ny då. Det blir lite krångligt att få till alla vinklar bra men med lite lim och plast så ska nog dom små glipor som blir kunna fixas till skapligt. Får se om porten blir upptill i lådan eller om den placeras under basen, har inte bestämt mig på den punkten än och det beror mycket på hur mycket utrymme som blir "över".
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/587803_8m7kux.jpg

Nya baffeln sitter i press nu. Tänkte först göra den av dubbla 19mm skivor men fick inte tag i skruvar som var nog långa för att kunna gå igenom det, och en 19mm skiva kändes lite klent. Så det fick istället bli dubbla 16mm, borde hålla för en del det också tycker jag. smile
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/587805_oat164.jpg

Tills vidare nu så kör jag med en ful och klumpig låda som jag fick av en kompis (aha_100 här på forumet). I den sitter 2st Tanloon 10" basar som låter förfärligt! För att få något som helst acceptabelt ljud från lådan så fick den vändas med basarna mot bakluckan och ställas långt bak i skuffen, då blev iaf trycket okej. Dock en bit ifrån det som min Mutant bas gav i felräknad och otät låda...
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/587799_ql6d6c.jpg

Senare i vår ska jag och en annan kompis leka lite med hans Mutant 1500.1XXX steg och min Taloon låda, blir kul att se hur länge den håller. Redan med 150Wrms till båda basarna så kan man få dom att nästan bottna...

Förhoppningsvis så kommer det en riktigt update i morgon då jag har kommit lite längre på lådan. Jag hoppas att jag ska ha fått till alla bitarna då och fått dom på plats, skulle nämligen vilja få kladda på lite plast som sen får torka över natten. När det sen är klart är det nog bara beklädnad kvar, sen så ska nog baslådan vara klar. smile


MVH// Christoffer

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
Supra_robin
8 mars 2009 · 4 663 Inlägg

nice big_smile ser strålande ut big_smile

ChriZtoffer GAS democar 2018!
20 mars 2009 · 8 744 Inlägg

Tack så mycket! smile Har hänt en del sen senast men jag har återigen varit lite seg på att uppdatera, men nu kommer det en!

Update 9!

Det som har hänt sen senast då. Baffeln som jag höll på och gjorde med dubbla 16mm MDF skivor blev kass, inte för att limmet inte höll eller för att den sprack eller nåt sånt, utan för att jag sågade åt h-vete fel! Av någon dum anledning så fick jag för mig att jag skulle göra hålet för basen längst upp i skivan. Monterade ihop det och kom genast fram till att det skulle se väldigt dumt ut! Visst hålet ser ut att sitta rätt när man ser lådan rakt framifrån, men ingen kommer att se den så.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598908_kuut4q.jpg

Inget mer att göra åt saken då än att köpa en ny skiva och börja om. Som tur var så fick jag tag på en som var 30mm tjock och kunde därmed såga en ny baffel redan samma dag tack vare att jag slapp torktiden på limmet! smile Efter det så rasade bygget på i hög fart och skitig som jag var så ville jag in ta fram kameran och ta nå mera kort. Så bygget av porten och inpassning av bitar och limning å sånt kom tyvärr inte med på bild.

Efter att jag hade lugnat ner mig lite och borstat av mig så kom dock kameran fram igen och lite kort togs på det om har hunnits med. Anslutningsterminalen sitter då på plats nu och är inkopplad. Ett uttag per spole, ifall man byter steg sen nån gång eller lånar nån kompis och vill köra basen i 1Ohm.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598897_01f3ta.jpg

Har limmat ihop alla delar på själva lådan och plastat i skarvar och även på en del större ytor. Snart klar med lådan då förutom lite mera plast och klet. Porten sitter strax ovanför det stora hålet och är en så kallad slotport. Hade både material och såg så det kändes dumt att köpa ett avloppsrör för att göra port...
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598898_kt2vut.jpg

När limmet och plasten hade torkat så vart jag lite ivrig och var bara tvungen att slänga ihop lådan och i med basen för att prova i bilen och få en glimt av hur resultatet blir. Lådan är inte klar än men på god väg och jag är än så länge mycket nöjd! Med lite mera tätning och dämpning av lådan så blir det nog kalas.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598900_jeizbq.jpg

Rejäla kablar ska det ju vara å såklart. Det fick bli 4mm2 eftersom mina kabelskor passade bäst på det. Fick en liten snilleblixt och satte så kallade bulletkontakter i baslådans ände för att snabbt och enkelt kunna ta ur den. Dom passar nämligen perfekt i hålen mitt i anslutningsterminalerna.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598899_spucc1.jpg

Har länge haft en wunderbaum liggande i bilen på diverse ställen men inte hittat något riktigt bra då jag vägrar att hänga den i backspegeln, ser fult ut och skymmer sikten. Men nu fick den en helt egen och alldeles perfekt plats! Doften sprider sig bra i bilen och man ser hur mycket luft basen flyttar, kan ju alltid impa på någon för luft flyttar den här basen helt klart! Funderar på att montera dioder i lådan som lyser upp basen också, får se hur det blir med det.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598901_qhvzhe.jpg
(Var lite svårt att få en bra bild medan man spelar)

Förutom baslådebygge så fick jag ett litet ryck och började lacka lite inredningsdetaljer. Alla lister inuti bilen har en ful "ädelträ"look som jag har hatat ända sedan jag köpte bilen. Allra helst skulle jag vilja ha dom i kolfiber så vi får se om det kanske blir så framöver, men en burk sprayfärg, lite spackel och sandpapper kan ge ett bra lyft även det!

Började med det som var mest slitet, nämligen listen och knappen vid handskfacket. Den är dock som synes inte i ädelträlook men istället så är den målad med någon helkass gummifärg som släpper för minsta lilla. Eller bar målad med det rättare sagt.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598903_30rh34.jpg

Med lite ny färg på så blev det klart finare! Visst det blev inte helt klockrent, men det får duga tills vidare. Kanske gör om det senare eller kolfiberdraperar.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598904_lx1xsp.jpg

På plats i bilen. Känns lite malplacerad för tillfället då den är det enda som har den färgen för tillfället (förutom typ hela utsidan av bilen då), men mer detaljer ska det bli!
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598905_zv38fx.jpg

Även kåpan vid växelspaken såg lite risig ut, och den var lätt att få lös så den blev då nästa att få färg på sig. Den finns dock i kolfiber men jag har inte vågat kolla priset på den än, får se om det kanske blir framöver eller om jag kolfiberdraperar den här.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598906_yq6092.jpg

Med lite ny färg på. Tyvärr så var den här helkass och flöt inte alls ut jämt och fint utan den blev helt flammig och jättekonstig. Ska testa att slipa ner den en bit och måla på en omgång till, hjälper inte det så lär jag nog köpa ny färg eller kolfiberdrapera/byta ut den. Och det vore ju väldigt tråkigt... wink
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/598907_h0uwq1.jpg

Baslådebygget kommer att fortskrida under helgen och jag hoppas och tror att jag kommer bli helt klar med den nu, det är väldigt nära i alla fall! Lite mera plast på den och kanske lite slipning så är den sen redo för matta och därefter montering i bilen. Ska bli kul att få klart den och leka lite med min 3sixty för att få till en fin och jämn frekvenskurva på basen.

Liter mer delar kommer också att lackeras framöver. Nästa på tur är nog plasten runt rattknapparna och sen listerna på dörrarna. Dom är dock lite jobbigare då dom är svetsade i dörrsidan, men det verkar vara rätt så dåligt gjort då dom skrammlar och har sig när man spelar musik (ett tecken på att man börjar få lite tryck i grejerna?) så det kanske inte krävs alltför mycket jobb ändå. Måste ju ändå bort med dom så för att dämpa.

En ny update kommer nog i helgen då baslådan är klar och jag förhoppningsvis har kommit nån vart med växelspakskåpan, så håll koll ifall du vill se vad som händer här i mitt garage!


MVH// Christoffer

Senast redigerat av ChriZtoffer (20 mars 2009)

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
_DamnIt R1 driver!
20 mars 2009 · 5 128 Inlägg

Ser riktigt fint ut du smile

Supra_robin
20 mars 2009 · 4 663 Inlägg

helvete va coolt de blir big_smile riktigt nice big_smile

eddiboy
20 mars 2009 · 204 Inlägg

Grisigt snygg det blev med hanskfacklisten, grattis!! Har samma problem med min att själva knappen har flagnat färg som bara den, ser för jävligt ut. Lätt att jag kommer härmapa dig och lacka min list också!! smile

Och håller med ang. ädelträet också, ädelträ andas gubbe flera kvarter. Förstår att du vill bli av med det!

Hörs vidare i helgen, förhoppningsvis med nya bilder från min sida! wink

Senast redigerat av eddiboy (20 mars 2009)

oxxo
22 mars 2009 · 9 Inlägg

det ser ut att bli klockrent det härbig_smilebig_smile blir bra mycket snyggare med lackade inredningsdetaljer istället för gubbaträet:Dbig_smile

ChriZtoffer GAS democar 2018!
23 mars 2009 · 8 744 Inlägg

Hehe tack så mycket. smile Tur att man inte är ensam om att inte gilla "gubb-looken" då. wink För ja, ädelträ känns lite väl 50+. Helst skulle jag vilja ha kolfiber men det kostar, får se om man kör på det sen kanske. Nu får det då duga med silver istället. smile

Har förresten klätt baslådan lite mer nu och testat den lite mer, fy satan så den spelar på! Trodde inte man kunde få till det trycket i en bil med en 10" bas, men nu vet jag! Tror dock att lådan måste fyllas upp lite med nånting, för trycket vit högre frekvenser är inte det bästa. Dock så hoppas jag på att framsystemet ska kunna ta hand om det så småningom.

Ska klä lite mer på lådan nu så kanske det kommer nån bild på det hela lite senare idag. smile

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
Supra_robin
23 mars 2009 · 4 663 Inlägg

nice vi vill ha bilder big_smile

ChriZtoffer GAS democar 2018!
23 mars 2009 · 8 744 Inlägg

Om ni vill ha bilder så ska ni få bilder. smile Är inte helt klar än, håller på och klär klart insidan nu så får det torka i natt. Så blir det lite tyg på utsidan i morgon efter jobbet.

Så här ser det ut just nu, håller som sagt på och klär det sista invändigt nu så man bara ska se tyget och ingen MDF. Wunderbaumen börjar dock bli lite kantstött, men det luktar gott iaf. wink
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/602291_an9a3b.jpg

Alldeles precis ovanför basen sitter porten, ska försöka fixa en bra bild på den sen också.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/602295_4uw3np.jpg

Utsidan är spacklad och klar, redo för matta. Ska som sagt försöka hinna med och klä den i morgon. Ska då även sätta lite kardborre så lådan står still i skuffen, men risken är väl att jag med min körning ändå måste ha ett spännband eller linande som håller lådan på plats.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/602299_lbnwrb.jpg

Tyvärr så har jag börjat få nya oljud nu som jag måste få bort, ett av dom vet jag att det är plasten under mittbromsljuset, men det finns andra ännu oidentifierade ljud som jag stör mig på. Hoppas på att få färdigt allt tyg på lådan i morgon (tog längre tid än jag trodde att få till bitarna bra och sen få dom på plats) så då kommer lite ny finare bilder. smile

Åh förresten så ingen undrar nu, kablarna som hänger ner till vänster på sista bilden ska inte vara så. wink Det är tillfälligt, håller på och leker lite med 3sixtyn så för tillfället kör jag midbasarna på två kanaler och mellanregister/diskant på två. Kommer fixa till det snart tror jag, allra senast när nya framsystemet åker i.


MVH// Christoffer

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
Supra_robin
23 mars 2009 · 4 663 Inlägg

fan se ju riktigt coolt ut big_smile

ChriZtoffer GAS democar 2018!
2 april 2009 · 8 744 Inlägg

Tack så mycket. smile Men coolare ska det bli! wink

Eftersom det inte har hänt så mycket den senaste tiden (fortfarande arbetslös, alltså ingen inkomst och inga pengar att handla roliga saker för...) så har det heller inte updaterats så värst mycket här. Men nu har det hänt en del så här kommer nu en updatering! smile


Update 10!

Vad har då hänt sen senast? Jo, baslådan är näst intill klar! Har maskat lite så utsidan är inte klädd än, men insidan är mjuk och fin nu.Tycker det blev rätt bra faktist för att vara första gången, men det är lite svårt att få det bra på kort då det är väldigt mörkt där inne.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609807_ywbu3e.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609808_wwn21u.jpg

Ska försöka hinna klä utsidan i morgon eller under helgen hoppas jag. Ska ju ner till Elmia nästa helg så det vore kul ifall det såg någorlunda ut i skuffen då.

En mindre rolig sak dock. En av mina diodslingor har under en längre tid nu blivit sämre och sämre (diodtriosarna har slocknat en efter en) för att till slut bli helt kass. Körde dock med den så ett tag eftersom ekonomin var lite låg.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609827_xfem5j.jpg

Men till slut så tröttnade jag och beställde en ny slinga efter att ha lyckats sälja iväg lite gammalt Lego på tradera, bra sida! Lite tråkigt dock att behöva börja om med monteringen från början, men nu ska det då förhoppningsvis inte läcka in nå vatten med all den silicon som ligger runt slingan. Tyvärr så börjar nu slingan på andra sidan också ge upp så det är nog bara en tidsfråga innan den också måste bytas. Det får dock bli efter Elmia.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609831_omcprh.jpg

En lite roligare sak dock var att när jag ändå beställde ny slinga så slängde jag med lite dioder till skyltbelysningen, och det blev riktigt nice! Helt klart värt pengarna tycker jag.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609822_k2gke9.jpg
(Dioder till vänster, original till höger, för den som är färgblind wink)

https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609825_8tvb02.jpg
Så nu ser bilen "fin" ut även bakifrån, iaf ljusmässigt sett.

Sen så har jag ju tvättat bilen sisådär femtielva gånger, jävla äckelväder! Men i fredags tröttnade jag på att åka omkring med gummimattorna så jag slängde i tygmattorna istället. Mycket mysigare på en gång. smile
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609852_ixgxt1.jpg

Och idag passade jag på att byta från äckliga vinterhjul... (visserligen med ruggigt bra grepp, men sååå fula)
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609858_g6rla8.jpg

...till tråkiga sommarhjul. Hade hoppats på att slippa montera tillbaks dom fälgarna med sommarhjul (tänkte nämligen köra vinterhjul på dom och ha lite finare/större till sommaren) men så blev nu ej fallet. Får vänta med nya sommarhjul tills ekonomin är lite bättre. Dock så är en sänkningssatts för tillfället väldigt högt prioriterad. Ush så hög bilen blev med sommarhjulen på, måste få ner den en bit närmare backen (ca 35mm). Får se om man kanske hittar nåt skoj på Elmia (eller "Bilsport Performance & Custom Motorshow" som det faktist heter).
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/609862_6r1shy.jpg

Tyvärr så har jag inte så mycket mera kul än så att bjuda på nu. Slänger väl upp nån bild till på lådan när den väl är klar men utöver det så har jag inte så värst mycket annat att göra med bilen planerat. Förutom att tvätta den ett antal gånger till då, åså lacka klart kåpan runt växelspaken.


MVH// Christoffer

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
Supra_robin
2 april 2009 · 4 663 Inlägg

fett synd att slingorna börjar slockna sad  men det blev en stor skilnad på dioder till regnummert. kämpa påbig_smile

Dewen
2 april 2009 · 231 Inlägg

tjoo Christoffer hur fick du bort listen på handskfacket o panelen vid växelspaken? funderar på o lacka dom ja me lr fixa i kolfiber:P

Saab 9-3 Aero SS "Come Out And Play" (2004)
ChriZtoffer GAS democar 2018!
2 april 2009 · 8 744 Inlägg

Saab_Robin skrev:
fett synd att slingorna börjar slockna sad  men det blev en stor skilnad på dioder till regnummert. kämpa påbig_smile

Jo tyvärr så, måste jag nog säga. Men men, kan inte skylla på nån annan än mig själv som var lite klantig när jag monterade dom. Har förhoppningsvis lärt mig läxan nu och fått till det bättre. smile Orken att kämpa vidare finns, tyvärr inte riktigt ekonomin, men men.


Dewen skrev:
tjoo Christoffer hur fick du bort listen på handskfacket o panelen vid växelspaken? funderar på o lacka dom ja me lr fixa i kolfiber:P

Tjenare! Den vid växelspaken är lätt, bara att ta bort gummit i facket framför och sen lyfta upp kåpan i handtaget som du då ser. Sen så är det bara att knäppa lös damasken till växelspaken så är det klart. smile

Handskfackslisten är lite klurigare dock. Då måste du till att börja med ta bort handskfacket (sitter med 5 skruv, 2st på undersidan, 1 på vardera sida som du ser när du öppnat och 1 i mitten). Sen så får du lägga dig på rygg på sätet eller krypa in framför passagerarstolen för att komma åt. Mitt bakom knappen sitter en skruv (T25) som du ska skruva ur, sen så är det bara att knäppa lös listen med knapp och alltihop och dra ut den. smile


MVH// Christoffer

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
ChriZtoffer GAS democar 2018!
6 april 2009 · 8 744 Inlägg

Lite updatering nu igen då, inget stort har hänt men det rullar på i rätt riktning nu iaf. smile Framsystemet (eller ja, delar av det) är sålt. Nytt framsystem ska beställas väldigt snart (JBL P6563c) men jag väntar med det tills efter Elmia, kanske hittar nåt annat skoj där som jag vill ha pengarna till (tex sänkningssatts...)

Det jag sålde var kitsystemet som jag hade köpt för att använda som midbasar, ljudet blev väldigt klent och tråkigt utan dom så jag letade reda på original dörrhögtalarna och stoppade i dom. Jäklar vilket skönt ljud det blev! Inte alls som det var från början, på låg volym låter det faktist bättre än med JBL högtalarna, dock så hänger dom inte med så långt upp i volym.

Får se hur jag gör sen med nya framsystemet. Midbasarna och mellanregistren kommer iaf att monteras på originalplats men diskanterna har jag inte bestämt mig för än. Vill ha dom så dolda dom möjligt men ändå så ska dom sitta rätt. Får se om jag får till en bra montering under gallren, annars så hamnar dom ovanpå gallren alternativt i A-stolparna.

Updatering 11!

Passade på igår kväll och tog en bättre bild på skyltbelysningen. Helt klart nöjd med resultatet!
https://www1.garaget.org/archive/67/66688/89685/89685-1318982.jpg

Fick syn på ett par dekaler idag som har legat ett tag på bänken och "skräpat". Köpte dom samtidigt som Gripen dekalerna men har inte fått på dom på bilen, men idag fick jag dit dom. Får se hur länge dom får sitta, inte helt nöjd med placeringen och utseendet men det får duga. För dom som är insatta så visar ju dekalerna att ljudsystemet är lite utöver original. wink
https://www1.garaget.org/archive/67/66688/89685/89685-1320512.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/613914_3wvnr9.jpg

Har slängt ihop en liten systemskiss också, dock så stämmer ju den inte riktigt nu men en ny kommer när jag fått klart med alla komponenter. Visar iaf i stora drag hur det ser ut och är kopplat.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/610096_nzjfvh.jpg

Baslådan närmar sig sakta men säkert stadiet "färdig" (kommer nog aldrig bli helt färdig) och målet är att den ska vara klädd och klar när jag åker till Elmia på fredag. Det som har gjorts sen senast är att kabeländarna har förtennats och lådan har fyllts igen till viss del, den blev lite stor. Kvar att göra är stabiliseringsstag mellan främre och bakre vägg, klä innerväggarna med taggmatta och utsidan med tyg.
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/613953_gfr2pe.jpg

Fram och sidostycket är då färdigklädda nu. Nu är den bara dom stora bitarna kvar på utsidan, hoppas att mattan räcker till (vet att jag skulle ha börjat med dom, men men...)
https://www1.garaget.org/gallery/archive/66688/613954_5bv2sv.jpg


Slänger upp en liten updatering sen igen när lådan är klar, hoppas att det blir idag alternativt i morgon. Måste få till stabiliseringsstaget bara så att jag kan skruva ihop allt och klä färdigt.


MVH// Christoffer

(P.S. Ni som tittar får gärna kommentera eller fråga, lite dåligt med sånt i den här tråden tycker jag. wink Kan visserligen ha och göra med dom tråkiga updateringarna men att få lite kommentarer är alltid kul och sporrar en att fortsätta. D.S.)

Saab 9-3SC {SQ-edition}
Ny bil och nytt projekt, nu börjar allvaret!
Aaaaaaalm
6 april 2009 · 584 Inlägg

Riktigt snyggt byggt big_smile
Fortsätt så big_smile

Saab 4 Life!
Saab 99 GL CAB "Cabben" (1982)
Jimmu
6 april 2009 · 744 Inlägg

Blev hur snyggt som helst med dioderna över reg.skylten, ska byta till dessa jag med, härmapa wink
Ska du driva allt utom centern med slutsteget? Enbart centern med AMP1:an?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang