Helljus Volvo 240 funkar inte

kerran
14 december 2006 · 3 Inlägg

Helljuset på min volvo 240-92, funkar inte med ojämna mellanrum. När jag slår om helljusomkopplaren slockar hela bilden. Jag kan bara få helljus om jag håller inne spaken. Vad kan det vara för fel? Relät i motorhuven funkar, knappen är det inget fel på - finns det något mer relä till helljuset någonstans? Felet är någonstans mellan knappen och relät i motorhuven. Hjälp!

Drönirettab
14 december 2006 · 21 761 Inlägg

På din bil finns det ett avlastningsrelä för halvljuset iaf, det kom på -85 har jag för mig. Det sitter inne i kupen nere vid pedalstället.

Du skriver att hela bilen slocknar, lyser inte ens parkeringljus+bakljus+instrumentbelysning när du slår om till helljus?

kerran
14 december 2006 · 3 Inlägg

Nej, allt slockar. halvljusautomatiken, parkeringsljus, instrumentbräda, allt - som att sitta i en svart låda. Det hände första gången för två veckor sedan, sedan funkade det igen, för att lägga av igår.

Drönirettab
14 december 2006 · 21 761 Inlägg

Hmm... Det verkar som att det försvinner någon sorts huvudplusmatning någonstans eller så är det ett större jordfel, tror nog på första alternativet ändå.

Mät på säkring 7 om det finns spänning både före och efter säkringen, den säkringen matar bla halvljusets avlastningsrelät och själva vridreglaget för parkering/halvljuset. Förresten ska säkring 7-8-9-10 vara ihopkopplade enligt schemat i min rephandbok.

Boken som jag har gäller iof bara till -91 men det borde väl inte skilja speciellt mycket på din -92 tycker jag.

Innerbelysningen i taket, funkar inte den heller?

Senast redigerat av Drönirettab (14 december 2006)

kerran
15 december 2006 · 3 Inlägg

Har inte kollat. Blinkers funkar dock och kontrolllamporna på panelen. Tror att intterbelysningen funkar också

blink_pj
7 januari 2013 · 477 Inlägg

tar upp gammal tråd... värkar ha precis samma problem
har bara orkat bry mig med en lättare felsökning än så länge men snart vankas det besiktning och då måste de ju funka korrekt...

Volvo 245 -90 (lek/busbil)

nån kan länka/lägga upp ett kopplings schema eller har nått bra tips?
vilka komponenter är inblandade? innerbelysning, andra relän och säkringar???
ska kolla upp avlastningsreläet som Drönirettab nämner. låter ju inte helt fel då halvljuset ibland blinkar när ljusomkopplaren är i läge på. (när man väl lyckats få nått ljus överhuvetaget :p )

* Lars Ström tog en tur i sin nya El-bil. Fick Sladd, tappade Kontakten och slog en Volt!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang