Bytesråd: Saab 9-5 Aero- Audi S8 Quattro

foretshaun
25 september 2014 · 3 Inlägg

Hej,

Har fått ett erbjudande om byte för min Saab 9-5 Aero -04 http://www.blocket.se/vasternorrland/In … 7.htm?ma=1

Mot en Audi S8 Quattro -99, har gått 15000 mil och ser riktigt fin ut överlag. Är dock flyttgods från Kuwait men med tanke på skicket så borde det inte ha skett något fippel med miltalet eller liknande.

Någon som har erfarenhet av en S8 och kan uttala sig om den?

marcus80 Sir
25 september 2014 · 935 Inlägg

Drift och reperationskostnaderna är rätt höga på a8/s8. Hade en a8 och den kostade hyfsat varje månad. Sedan reparationer på det så det drog iväg lite.
Men är du beredd att ta den kostnaden så är det en grym bil.

Varför läser ingen instruktionsboken??
Och varför kan ingen stava ordentligt längre??
foretshaun
26 september 2014 · 3 Inlägg

Jajuste, hoppas bara att man slipper dryga reparationer. Hur är det med värme på dessa bilar? Då alla jag sett är importerade så antar jag att motorvärmare inte ens är att drömma om. Men hur är värmen i själva bilen? Borde väl inte vara något problem även fast vi kan ha riktigt råkalla vintrar, eller?

foretshaun
26 september 2014 · 3 Inlägg

Sen undrar jag om det finns något sätt man kan kolla om kamremmen blivit utbytt vid 12000 förutom i serviceboken? För att kolla skicket så måste man riva hela fronten antar jag, men finns det nån spännare man kan kika på eller liknande?

marcus80 Sir
26 september 2014 · 935 Inlägg

Värmen är grym, funkar mycket väl bra här på vintern.
Kamrem är inte det enda som ska bytas ofta. Även växellådsoljan ska bytas tätt. Annars är det lätt hänt att lådan skjuter. Inte helt ovanligt tyvärr.
Kamremmen sitter sjukt dumt på dom. Jag hade bort kåporna fram på motorn och kolla min så det går om man orkar jäklas lite.
Värmefläkt är också känt för att gå. Är 2 turbinblad på en axel som är lagrad i mitten som gör att lagerna ger sig efter ett tag. Batteriet är känsligt som bara den, måste vara friskt annars kan man få massa roliga fel. Måste generatorn bytas så plockar audi ut hela motorn. Övre kylslangen kan gå också, sitter en tunn retur ledning till kylvätskebehållaren som har en viss förmåga att gå av.

Kommer jag på något mer så hojtar jag till wink

Varför läser ingen instruktionsboken??
Och varför kan ingen stava ordentligt längre??
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang