Bredda rat-look jetta 86. tips?

siimbs
15 oktober 2014 · 122 Inlägg

Tjenare! Nu har jag ställt av min kära jetta inför vintern, och har nu lite funderingar och planer inför nästa sommar.
det jag funderade på är om man skulle kunna bredda skärmarna bak, så att fälg och däck får mer plats på insidan, vilket i sin tur gör att man kan sänka den mer bak och få lite skönare stuk på den.
då jag inte är superkunnig i karossarbete så är väl mina funderingar hur man ska gå till väga, om det ens är möjligt utan att bli tvungen bygga om i stort sett hela bilen.

räcker det med att banka ut sidorna? måste jag bygga om hjulhusen helt? kan man kapa skärmarna och flytta ut dom en bit för att sedan svetsa fast igen? kan man på något vis korta hjulupphängningen/drivaxeln så att hjul och däck kommer några cm längre in?

någon som har lite erfarenhet av detta och kan ge mig några tips eller bara förklara hur ni gjort? jag kör ju som sagt rat-look, så det är ju absolut inte något utställnings-resultat jag är ute efter, och pengar har jag inte till luftdämpning osv, utan jag är mer ute efter en relativt enkel lösning som man kan göra hemma, och inte behöver kosta speciellt mycket. planen  är att köpa coils till sommaren som kommer, på bilden är det original-dämpning.

den länkade bilden på golfen är väl lite i rätt riktning mot hur jag vill ha jettan, men kanske inte exakt lika extremt sänkt som den är, misstänker att den även har luft-dämpning eller liknande.

tack på förhand gottfolk! smile


https://www1.garaget.org/archive/201/200831/348117/348117-3481716.jpg

https://c2.staticflickr.com/4/3138/2526 … cab5_z.jpg

Senast redigerat av siimbs (15 oktober 2014)

Volkswagen Golf 2 1.6 TD "Jaws - military rat" (1990)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang