Billjud och Multimedia - Kortslutning av slutsteget Ground Zero Nuclear GZNA-2800X

Aaaadam
23 november 2014 · 4 Inlägg

Hej

Jag har då köpt ett begagnat slutsteg med tillhörande baser och högtalare. Det första jag gjorde var då att koppla in det som det var innan och det funkade vid denna tillfälliga ihop monteringen. Sedan var det att dra alla sladdar inuti bilen och försöka få ihop allt till där de ska vara. Jag hade då fått alla sladdar kopplade som innan men där de skulle vara i bilen. Jag började då med att montera Jord i karossen som sedan anslöts till slutsteget under uttaget GND. Sedan var det Plus som skulle i under BATT eller vad det hette. Därefter så monterade jag in Remote Control sladden som går till bilstereon. Därefter var det lågnivåer som skulle in och ett par sladdar till basen som går via slutsteget. Jag kopplade då slutligen in den positiva huvudkabeln till pluspolen på batteriet.

Detta ledde till att det blev en oväntad stor gnista vid kontakt med pluspolen och sedan en poff och rök utsipprande från slutstegets luftningshål. Jag monterade sedan bort batteriet från denna krets och började öppna slutsteget. Jag höll slutsteget upp och ner och hade då fått bort den panel som täckte den sköra elektroniken. Jag kopplade sedan in allt som vid första försöket och anslöt därefter batteriets pluspol.

Detta ledde då till att liknande sak hände igen, gnista vid pluspolen, poff och rök från en komponent inuti slutsteget.

http://www1.garaget.org/gallery/images/ … 3e3dbf.jpg
http://www1.garaget.org/gallery/images/ … 3e3dbf.jpg

http://www1.garaget.org/gallery/images/ … 4ca540.jpg


Detta är då den komponenten som är inringad som det kom rök ifrån och inte luktade särskilt vidare, då det luktade bränt. Det är då den komponenten som skyddas av någon sorts metall och som det finns en hel del av i slutsteget.

Jag undrar då vad detta är för komponent och om det finns någon som har några tips på hur man kan laga och kanske förhindra att detta händer igen.

Mvh Adam

Senast redigerat av Aaaadam (23 november 2014)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang