Konstigt fenomen efter xenonkonvertering.

Ludwigk
1 december 2014 · 200 Inlägg

Hejsan!

Konverterat en volvo 740 med Usa front med BI-xenon kit från VVME. Problemen som uppstår är att ena xenonlampan ändrar inte vinkeln mellan hel och halvljus neutral. Bytt lampa och sida på ballast med det är alltid den vänstra sidan av bilen som den inte fungerar. Lamporna har bytt ballast och samtliga lampor fungerar. Bytt ballast även här fungerar det men oavsett hur jag vrider och vänder så är det alltid vänter sida på bilen lampan inte vill reglera sig? sad.

Dålig gjort? fel på relä?

Mycket tacksam för svar!
Hälsningar en orolig person hmm

it_mutt Avstängd
1 december 2014 · 10 388 Inlägg

Om det fungerar när du har det "löst" (som i; inte monterat i strålkastaren) så är det väl troligt att det helt enkelt är något med strålkastaren som ställer till det. Kan givetvis vara att den inte får styrström också, men, då du inte skriver något om hur något alls är kopplat, blir det väl svårt att svara på.

Finner det dock lite spännande att du oroar dig för det, men är helt ok med att köra runt med olaglig belysning och blända mötande trafikanter.

De som säger att lycka inte kan köpas för pengar...har aldrig ägt en Audi
Shit! -What? Rollers. -No? Yep. -Shit!
patrikke
1 december 2014 · 1 749 Inlägg

Kolla kablaget, troligen brott i sladden som styr ändringen på lampan.

Alla stavfel ni hittar i mina inlägg ska vara där, det är alltså meningen med dem och ingen felstavning.
Ludwigk
1 december 2014 · 200 Inlägg

Hejsan!

Ja jag får kolla till det under veckan så får jag se om jag lyckas hitta felet. Men helt nya kablar borde det inte vara kabelbrott hmm. Får återkomma... Edit: Xenon-kittet är monterad på bilen med alla kablar och jordning dubbelkollat.

Att det är olagligt vet jag redan. Men eftersom dessa USA-frontar ger så pass dålig ljusbild med halogen bestämde jag mig för att konvertera om. Har testat med min kollega genom att köra förbi och inga bländande ljusstrålar var något han märkte. Men jag har förståelse om detta. Tydligen är det skillnad på reflektorn mellan USA front och vanliga europeiska.

Tack för era svar.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang