Positionslampor lyser endast med tändning av! Chevrolet s10 -95

BrillaN
2 december 2014 · 4 Inlägg

Hejsan all!

Har ett lite konstigt problem med S10:an. För ett tag sen så slutade alla positionslamporna lysa på den. Visade sig vara en trasig säkring! Men efter att jag bytte säkringen så funkar bara positionslamporna med tändningen av! O.O Så fort jag vrider runt tändningen, behöver inte ens starta bilen, så slutar positionslamporna lysa!

En till sak som jag har märkt som verkar ha hänt i samband med detta är att helljus-indikatorn har börjat att lysa halvt även när helljuset är avstängt, för att sedan lysa full styrka när man slår på helljuset. Bifogar bild på detta. I samband med detta så flippade även mina extraljus ur genom att dom tändes som vanligt, men släktes inte igen när man slog av helljuset. Jag har kollat alla jord jag kan hitta men ingen har varit dålig!

Är det någon som har någon aning om vad detta kan bero på? Behövs mer info om något är det bara att fråga! Tacksam för alla svar smile

http://i58.tinypic.com/2z54qyw.jpg
Helljus-indikatorn halvtänt vid halvljus (Hade en trasig bromscylinder bak när kortet togs, därav varningslampan)

http://i60.tinypic.com/nbrudw.jpg
Helljus-indikatorn fullt tänd vid helljus!

BrillaN
13 december 2014 · 4 Inlägg

Bump!

Micoway
17 december 2014 · 296 Inlägg

Konstiga el-fel brukar vara jordfel !!
Leta på jordskruvarna och stålborsta
bort oxid samt smeta på kopparpasta.

Mercedes C180 W202 "Latjolajban" (1999)
Mercedes 230 "W123" (1978)
Chevrolet Astro "Safari" (1988)
BrillaN
18 december 2014 · 4 Inlägg

Hej!

Tack för ditt svar! Jag tycker verkligen jag har kollat de jordarna jag har kunnat se. Det jag funderar över är om det finns något annat utöver lampornas kontakter som skulle orsaka det? Relän eller andra saker? Har skummat över lite kopplings scheman men har inte direkt hittat något. Bil-el är INTE min starka sida ^^

Länkar till det kopplings schemat jag har hittat. Det kanske finns någon med bättre koll än jag som skulle kunna hitta någon potentiell bov?

https://docs.google.com/folderview?hl=e … IzMTRhNzdh

Tinx2 Kan inte bli värre än skit....
18 december 2014 · 411 Inlägg

Kolla alla jordpunkter så du vet att det inte är något skitfel, som det oftast brukar vara på bilar... Sen om inte det ger något är det nog så illa att du får gå igenom kablaget till lamporna som strular. Men det låter ju som att lamporna jordar på "fel" sätt. Typ som "bussblinkers" på en volvo 740.
Jag är ingen mästare på bil-el jag heller men om man har ett hum om vad som behövs för att en lampa ska lysa så bör man kunna hitta felet förr eller senare. smile
Lycka till smile

Det Går!!!
BrillaN
20 december 2014 · 4 Inlägg

Ska ge mig på att kolla alla jordpunkter jag kan hitta! smile En sak som jag har glömt skriva med är att, med bilen avstängd, så kan jag ha igång både halvljus (eller helljus) och positionslamporna samtidigt. Men så fort jag vrider nyckeln ett steg eller mer så slocknar positionslamporna! Det är detta som får mig att tycka att problemet måste ligga någon annanstans än lampornas kablage!?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang