Bmw e39, halvljus problem.

Pontus12
15 januari 2015 · 15 Inlägg

Hejsan, nu är det så att mitt högra halvljuse startar ibland inte, och ibland gör. Händer även ibland att de kommer igång när man kört en liten bit. Förra ägaren har xeon "konverterat" den eller vad man ska säga, om det kan ha något med saken att göra. Jag har även haft problem med blinkersen fram på samma sida. Men det löste sig genom att bara rucka på lite kablar. Problemet med halvljuset har kommit nu på senare tid.
Insatsen ( eller vad det heter) är också dålig för man kan se att ljuset "vibrerar" vid en håla tex.
Tycker även att halvljusena lyser väldigt svagt för övrigt och har inte riktigt samma färg, de lyset som fungerar ger ifrån sig ett blåaktigt ljus medans de somnkrånglar lyser mer vitt.

Någon som har något förslag på vad felet kan vara, lampan har jag inte brytt mig om att byta med tanke på att ljuset hoppar igång ibland.

ValP2k
15 januari 2015 · 1 122 Inlägg

Prova skifta på ballasterna å se om felet flyttar sig till andra sidan annars är d nog lampan ev kablar. Att dom har olika ljus beror på att den ena har används mer. Kanske är dags för nya lyktor? smile

gasa nu foer faen!
Pontus12
15 januari 2015 · 15 Inlägg

Okej jag kanske får testa det. Är det något svårt att utföra själv? jag har ingen aning hur man för, men antar att det går att läsa sig till.
Tack för svar:)

Mervolic Yawn...
16 januari 2015 · 3 151 Inlägg

Följ kablarna från lamporna bara, de är kopplade till en liten fyrkantig mojäng som kallas ballast. Prova byta plats på dom (skifta lampa/sida). Om problemet följer med så är problemet i ballasten, som sagt.

Senast redigerat av Mervolic (16 januari 2015)

lighter22
16 januari 2015 · 436 Inlägg

detta later som ett problem med ström matningen eftersom du dessutom har haft problem med blinkersen innan som avhjälps genom att rucka på kablarna är det ett tecken på att det är dåligt med ström glapp kontakt oxid eller liknande.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang