Volvo 240 -92 Elfel i instrumentpanel

Tragiskabananer
26 november 2015 · 10 Inlägg

Plockade ner instrumentpanelen på bilen, för att byta trippmätarknappen. När jag sen skulle testa så att allting fungerade innan jag monterade ihop det så lyser inte kontroll och varningslamporna upp när man vrider nyckeln till läge II. Vilket de borde göra.

Har kollat glödtrådsvakten, gått igenom elschemat x antal gånger, testat lamporna, kollat om det kommer ström till själva kretskortet men ingenting har funkat. Allting får ström, men jag får inte ihop varför varnings -och kontrollamporna inte lyser vid läge 2.

Någon som har en aning vad som hänt? Tacksam för svar

(admin får flytta tråd ifall den är placerad på fel ställe i forumet)

Så skrev jag för ett bra tag sen och har fortfarande inte kommit fram till vad som är fel på instrumentpanelen. Har felsökt och letat och har kommit fram till att matningen in till instrumentpanelen felar. Den får ingen matning alltså.

Men blinkerslamporna funkar. Klockan funkar. Men inte hastighetsmätaren, vattentemp, bränslemätare (kan vara armaturen också) idiotlamporna och varningslamporna. Har provat alla möjliga roliga diverse metoder för att kunna lösa problemet, konsulterat elscheman flertalet gånger, men inget har fungerat. Vad kan felet vara?

Ytterst tacksam för svar då detta är det sista jag måste fixa innan besiktning.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang