Bakluckan går inte att öppna Saab 9-3 SS 2005

Forzzell
27 april 2016 · 57 Inlägg

Hej!

Jag har sökt hur mycket som helst på internet men utan resultat. Jag vädjar till er här på Garaget.org för att förhoppningsvis nå fram till en lösning. Vad jag förstår, så är jag inte ensam med detta problem.

Jag tar en kort historik:

- Först så gav sig den manuella öppningen (elektrisk) av bakluckan. Jag testade då att byta ut hela så kallade "rampen" där den knappen sitter ihop med nummerskyltbelysningen. Exemplet nedan är dock inte en 2005:a.

http://shop.speedparts.se/shop/13102/ar … 86e3ed.jpg

Detta byte hjälpte inte.

Sedan så började bagagerumsbelysningen bete sig märkligt. När jag öppnar luckan helt så släcker sig belysningen men när jag närmar mig precis innan stängning av luckan så börjar han lysa igen. Konstigt...

Sista problemet är nu att han svarar inte när jag trycker på bakluckeknappen på nyckeln. Det bara blinkar tre gånger. Jag testade att byta låskistan men utan framgång där heller. Efter att ha sökt på diverse amerikanska forum också så verkar det vara kabelhärvan som går från bakluckan och fortsätter inåt i bilen och sitter på vänster gångjärn på bakluckan. Min fråga är... vad tror ni? Har någon här varit med om liknande? Är det jobbigt att byta? Svårt att få tag på nytt?

http://ebayapi.loc8apartltd.netdna-cdn. … 9X/$_1.JPG

Vet inte om det har med saken att göra men när jag skulle "lirka" upp bakluckan inifrån, så hör man ett tickande ljud med 3 sekunders mellanrum inne i bagageutrymmet, som då slutar när man öppnar upp luckan och belysningen släcker sig. Kan det ha något med kablarna eller relä att göra? Det kan ju i och för sig vara något helt annat med. Jobbigt när man inte vet smile

Tack på förhand!

Mvh
Patrik

You'll Never Walk Alone
Mew
27 april 2016 · 2 152 Inlägg

Japp, det brukar ligga i kabelhärvan. Den skulle jag knappast rekommendera att byta, då den lär slingra sig igenom hela bilen. Lossa gummigenomföringen mellan kaross och baklucka som kablarna går i, och se efter om några kablar är skadade. Där böjs kablarna varje gång bagageluckan öppnas/stängs, och ibland nöts de av till slut.

Forzzell
27 april 2016 · 57 Inlägg

Tack för ditt tips, jag ska kika på detta. smile

You'll Never Walk Alone
Forzzell
28 april 2016 · 57 Inlägg

Hej igen är rätt 100 på att det är kabelhärvan nr 4 på bilden nedan. Verkar ju inte gå alltför långt in i bilen...

http://www.jimellissaabparts.com/images … /C2463.jpg

Någon som har bytt den och har en instruktion? Känner mig lite lat smile

Mvh Patrik

You'll Never Walk Alone
Evildan
10 maj 2016 ·

Motorteknik?  Ja om SAAB 9-3 Ss har svansmotor så närapå.
Flyttar tråden för denna gång.

Bassiehof
10 maj 2016 · 1 777 Inlägg

Nu blev hjärnan överstimulerad av elchocken! Har inte bakluckan en elmotor då?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang