Behöver tips om bilköp. Snabbt svar uppskattas.

adel3
19 maj 2016 · 11 Inlägg

Hej.  Ska kolla på en Volvo v60 r design 2013 imorgon.  10000mil
190000 med vinterdäck.  Följande utrustning enligt säljaren

Diesel, Fin R-design med all tänkbar utrustning, Klimatanläggning, 6-växlad, ABS, Antisladdsystem, Larm, Fjärrlås, Parkeringssensorer fram och bak, Regnsensor, Xenonljus, Passagerarairbag urkopplingsbar, Isofixfästen, Insynsskydd, Bränslevärmare med tidur, CD-Stereo, Adaptiv farthållare, GPS navigation, Elinfällbara backspeglar, Elhissar bak, Sätesvärme bak, Taklucka, Bluetooth, Keyless-go, Start/Stop-funktion, USB- eller AUX-ingång, Dragkrok avtagbar, Dödavinkelvarnare, Filbytesvarnare, Autobroms, Aktivt kurvljus, Volvo On Call, fullstämplad servicebok. 

Är detta prisvärt enligt er mer bil kunniga. ?  Tack på förhand

Rensvinf
19 maj 2016 · 528 Inlägg

Vad säger blocket om liknande bilar rent prismässigt? Personligen hade jag varit skeptisk mest för att det känns som en herrejösses värdeminskning ifall du har bilen i 1-3 år; men det är utan ngn vidare insikt i prisbilden på just de bilarna. Men en vanlig volvokombi som är 4-6 år gammal med över 15000 mil på mätaren (när du ska sälja den) känns som om den inte är värd så överdrivet mycket då.  Men vad som är prisvärt är ju så komplext. Det handlar ju om prisbilden överlag, din egna ekonomi och risktagning.  För att få en viss insikt utöver blockets prisbild på bilarna; kan vara att ringa en volvohandlare och fråga. De har ju sina listor de går efter. De kan säkert ge dig en viss bild av vad en bil i den klassen har för prisbild och vad som är rimligt.

torsen
20 maj 2016 · 7 234 Inlägg

Om den är prisvärd eller inte kan du få en hint om på www.bilpriser.se
Fabriksmonterad utrustning kan höja priset något.
Eftermonterad gör det inte.

CC72
21 maj 2016 · 1 661 Inlägg

Länken ovanför ger ungefär samma resultat som att titta upp i stjärnorna för att se vad man får för sin bil. Har kollat upp totalt tio bilar av olika årsmodeller och deras "riktpris" är inte ens i närheten av att ha rätt med verkligheten.

Evildan
21 maj 2016 ·

CC72 skrev:
Länken ovanför ger ungefär samma resultat som att titta upp i stjärnorna för att se vad man får för sin bil. Har kollat upp totalt tio bilar av olika årsmodeller och deras "riktpris" är inte ens i närheten av att ha rätt med verkligheten.

Instämmer till fullo.

Den sighten använder en algoritm baserad på nypris, tid, körd sträcka, bla.
Vilket gör att en Audi A8 2.8q är mer värd än dito 4.2. 😑😠😨

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang