Bmw E36 m3 banracing bygge, skol projekt.

Detta bygge är ett projekt som jag och några till har på Täby Yrkesgyumnasium i stockholm. Bilen ska vara klar i vår där den sedan ska köras på en del olika tävlingar. Siktar runt 350hk samt ca 300kg lättare.
  • 0 Följare
  • 1 946 Visningar
  • Uppdaterades senast 28 september 2016
AlexWesterlund
28 september 2016 · 1 Inlägg

Hej!

Tänkte att det kunde vara kul att slänga upp en projekt tråd här på vårat bygge. Vi är då 3-4 elever på Täby yrkesgymnasium i Stockholm som ska bygga denna bilen. Bilen är en bmw e36 m3 som ska bli en banracing bil helt enkelt. Bilen just nu är nästan helt original, sitter några coilovers och ett sportluftfilter vad vi hittat hittills. Projektet ska vara klart i vår då vi ska börja testköra och ställa in allting inför tävlingarna i maj 2017.

Detta med att skriva projekt trådar är helt nytt för mig så tar gärna emot tips om hur jag ska skriva/uppdatera tråden under byggets gång. Vill ni att man uppdaterar huvud posten med nya uppdateringar eller att man bara gör ett nytt inlägg hela tiden?

Återgår till bilen och vad som ska göras, tror att vi siktar på runt 350hk och att kunna lätta bilen ca 300kg om det är möjligt, bilen ska rost lagas undertill då den va rätt sunkig nu!

Att göra lista/önskelista: [] = inte gjort, [x] = gjort

Ta bort takluckan []
Rensa elsystemet, enkla brytare till allt []
Nya analoga instrument, oljetryck, temp []
Nya bromsar []
Nya bussningar []
Nytt insug/plenum []
Race kattar och eget byggt avgassystem []
Chip till ecu []
Ta bort onödiga infästningar och konsoller []
Ta bort onödiga detaljer på motorn []
Bur och nät  []
Sportstolar []
Bälten []
Brandsläckning []

Så det vi hunnit göra hittills är att vi har börjat ruva ur dörrsidor och säten samt mattor. Siktar på att hela insidan ska va tömd och att tanken samt avgasrör ska vara av skruvat på fredag så vi kan börja kapa bort massa plåt, lite bilder på det! smile

http://i.imgur.com/uBPU6fM.jpg

http://i.imgur.com/r0d22W1.jpg

http://i.imgur.com/ANLvlhl.jpg

http://i.imgur.com/DStAvVE.jpg

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang