Hela denna sida är sponsrad av SEAB Bilvårdsprodukter


6 augusti

Stockholm Vintage & Sports Car Meet


Lördag den 4 augusti intas Solvalla av andra hästkrafter än vad som är sedvanligt. Träffen Wheels Nationals har i år bytt namn och upplägg och heter numera Stockholm Vintage & Sports Car Meet och är ett samarbete mellan flera olika aktörer. Vi räknar med att det blir ett ännu större evenemang än vad det varit tidigare och hoppas på att träffa er där! Som vanligt har vi demonstrationer och bra erbjudanden på plats. Vi kommer även att dela ut pris till den mest glänsande bilen som får Turtle Wax Award, och även om vår Charger kommer att stå och glänsa med oss så letar vi upp andra bilar med lysande finish.23 juli

TÄVLING!

Vilka tre varianter av lera kan man hitta i Turtle Wax sortiment sedan våren 2018? Ange vilken av de tre du önskar om du vinner tävlingen.

Maila ditt svar till turtlewax@seab.se innan fredag 10 augusti 2018. Vinnare publiceras ett par veckor senare (v34).


* Villkor och tävlingsregler9 juli

Turtle Wax Clay

Turtle Wax Clay Cloth

Tar snabbt och effektivt bort ytbeläggningar som föroreningar, beläggningar från bromsar, lackeringsrester m m. För bästa resultat bör lerduken användas tillsammans med Turtle Wax Clean & Shine Exterior Detailer.


Turtle Wax Clay Sponge

Clay Sponge lerkloss rengör effektivare än vanlig lera. Perfekt för borttagning av smuts och föroreningar på lacken. För bästa resultat bör lerklossen användas tillsammans med Turtle Wax Clean & Shine Exterior Detailer.


Turtle Wax Clay Bar Kit

De ultimata rengöringsprodukterna innan polering eller vaxning av bilen. Den speciella leran rengör på djupet och ger en slät och ren yta på billacker, glasfiber och metallytor och ökar därmed djupet av glans vid vaxning eller polering. Innehåller inga starka slipmedel som kan repa eller matta ner ytan. Varje dag utsätts din bil för ett bombardemang av föroreningar som t ex bromsdamm, smuts, salt, asfalt, flygrost m.m. Dessa föroreningar fastnar i lackens porer och bidrar till en ojämn, sträv och matt yta som gör att vaxning inte ger full glanseffekt. Med Turtle Wax Refine & Shine Clay Kit tar du enkelt och säkert bort alla föroreningar som sitter fast på djupet genom att gnida leran över ytan tillsammans med smörjmedlet.2 juli

Folkfest igen

Snart är det dags för en av de största bilträffarna i och med Västerås Summer Meet. Som vanligt hittar ni oss och vår Turtle Wax Charger RTR på marknadsplatsen och vi har med oss attraktiva erbjudanden och visar de nyheter vi har för säsongen. Hoppas att vi ses i Västerås 5-7 Juli!!25 juni

Nostalgia Festival


På lördag den 30/6 är vi på plats i Ronneby Brunnspark och pratar bilvård med er som besöker oss. Vi kommer att ha spännande nyheter och bra erbjudanden så kom gärna förbi och glöm inte att rösta på Johan Eriksson och vår Turtle Wax Charger RTR som är en av finalisterna i Sveriges Snyggaste Bil 20187 maj

Gör rent efter husdjur som smutsar ner bilen

Alla som har hund eller katt vet hur irriterande det kan vara med hår på alla möjliga och omöjliga ställen. Nu har vi lanserat Pet Mess Kit som enkelt tar hand om all smuts husdjur lämnar efter sig. Pet Mess Kit består av tre delar som effektivt avlägsnar smuts, hårstrån och dålig lukt. Alla komponenter är ofarliga för såväl människor som djur ? och för bilens interiör.

En effektiv svamp gjord av ett speciellt material, Catch All Fibres, som nyper tag och lyfter hårstrån från ytan. Svampen kan återanvändas upp till 20 gånger.

Fläck- och luktborttagaren i Pet Mess Kit består av enzymer som gör processen kort även för den tuffaste smutsen (exempelvis lera och urin). Den är framtagen för att inte skada materialen i bilen och kan användas på såväl plast och textil som läder, alcantara och mocka.

Luktbortagaren och uppfräscharen i Pet Mess Kit kapslar in bakterierna som orsakar odören. Sprayen verkar på mikroskopisk nivå och innehåller endast naturliga ämnen. Blöt hund, urin och alla andra mindre angenäma lukter som våra husdjur kan bidra med avlägsnas enkelt och ersätts med en mild parfymdoft. Den oönskade lukten försvinner permanent.

Produkten finns där våra bilvårdsprodukter säljs, och har ett rekommenderat ca pris på 250:-.30 april

Klassikern Wax it Wet - testvinnare igen!!


Den här gången har Storbritanniens största motortidskrift Auto Express utsett Wax it Wet från Turtle Wax till testvinnare med ett toppenbetyg och fint omdöme!

Med Wax it Wet vaxar du bilen på det enkla sättet. Spraya på våt lack och torka av. Den unika formulan, som aktiveras med vattnet på lacken, ger ett varaktigt och glänsande skydd. Här kan du läsa mer om produkten.24 april

Efter Elmia

Nu har det gått ett par veckor sedan Elmia-mässan avslutades och nu har våren äntligen kommit! Det var bra drag i montern mest hela tiden och full aktivitet runt våra produktnyheter som demonstrerades och så klart runt Chargern som nu åter visades på hemmaplan efter touren i USA. Den kammade för tredje året i rad People's Choice Performance, något som ingen har gjort tidigare.

Hade ni inte möjlighet att besöka mässan eller vår monter är här en liten sammanfattning av de nyheter vi presenterade:

Turtle Wax Pro - en ny komplett serie med professionella polérprodukter, inkluderar också ett avancerat lackskydd. Läs mer här!

Turtle Wax Pet Mess Kit - en enkel och snabb rengöring av bilens interiör. En svamp som enkelt samlar upp päls och en rengörare som attackerar fläckar och lukter vid kontakt. Läs mer här!

Turtle Wax Whole Car Blast - en komplettering till vår Power Out serie som ser till att hålla interiören ren och fräsch och fri från oönskade lukter. Läs mer här!

Turtle Wax Red Line Fälgrengöring - en unik pH-neutral rengöring med färgindikator. Kan ligga på länge för att verka ordentligt. Läs mer här!

Turtle Wax M.A.X Power - det enda schampot på marknaden där du själv kan anpassa rengöringseffekten. Läs mer här!

Turtle Wax Dash & Glass - 3-i-1 produkt som rengör hela bilens interiör, vinyl, plast och glas. SIlikonfri så den kan användas på pedaler och mattor utan att de blir hala och den lämnar inga fläckar på rutorna. Läs mer här!
18 april

GRATTIS!

Nu har tävlingen som vi hade under mars avslutats och vinnarna utsetts. Vi gratulerar alla vinnare och vinsten kommer att skickas ut inom kort:

Hazze Lind
David Anderberg
Lee Myhr
Magnus Bergkvist
Max von Lepkowski
Armin Ceric
Håkan Karlsson
Andreas Selg
Magnus Wideman
Emelie Hallberg26 mars

Kom och träffa oss i Jönköping!

Chargern är tillbaks i Sverige efter en massa äventyr i USA. På Elmia-mässan presenterar vi ett antal produktnyheter och berättar mer om våra äventyr med Chargern.

Hoppas att vi ses i påskhelgen!19 mars

Turtle Wax Power Out Aerosoler

Kraftigt rengöring som tar bort fläckar och smuts. Framtagen för textilier, plast, vinyl och skinn i bilen, båten och hemmet. Med borsten kommer du enkelt åt i bilens inredning. Den flexibla borsten rengör skonsamt textilmaterialet samtidigt som den fångar upp ludd, djurhår och smuts. Speciell Odor-X™ Teknologi tar bort dålig lukt på molekylnivå. Lämnar ett skyddande skikt efter sig mot framtida fläckar.

Läs mer här5 mars

Tävling!

Bli av med värsta vintersmutsen - tävla om Prewash-T och Red Line Fälgrengöring! Vad heter det schampo som vi lanserade förra året där man själv kan anpassa pH-värdet beroende på smutsighetsgrad? Tips! Du hittar våra schampon här.

Maila ditt svar till turtlewax@seab.se innan 31/3 2018 och vi kommer att utse 10 vinnare som vi kontaktar via mail.

Lycka till! *
* Villkor och tävlingsregler19 februari

Turtle Wax Charger RTR


Ända sedan starten av vårt samarbete med Johan Eriksson har målet varit att ta vår Turtle Wax Charger RTR till SEMA i Las Vegas, som gick av stapeln hösten 2017. Det är en av de absolut största mässorna för bil och eftermarknad i världen och MOPARs hemmaland.

I oktober ställdes bilen på trailer i Mora för att köras ner till Göteborg för lastning och skeppning till New Jersey. Chargern ankom den 22 oktober för vidare transport genom USA. Efter lite drama kring förtullningen släpptes bilen till vår representant Göran Lassell den 24 oktober men då var tiden för knapp för att hinna i tid till Las Vegas. Detta gjorde att Johan och hans team som flugit in till Los Angeles var tvungna att flyga upp till Memphis för att ansluta och kunna avverka milen utan några längre avbrott.

Resan bjöd på en hel del äventyr, bland annat blev vi stoppade av polis i Texas vilket medförde en viss pulshöjning hos alla i bilen. Det visade sig att de mest var nyfikna på vad vi hade i släpet och vi spenderade en stund med att visa och berätta om bilen.

Den 28 oktober rullade vi slutligen in i Vegas och den dagen efter mötte vi Dave Kindig på uppställningsplatsen utanför mässhallarna. Vi hade fått möjlighet att ställa upp vår bil i CTEK:s monter på mässan som tack vare det fick ett rejält drag i montern under dagarna. Efter det rådde fyra minst sagt hektiska dagar med uppståndelse från alla besökare och vi njöt av de lovord som östes över projektet från bilvärldens alla kändisar

Efter mässan fick vi diverse inbjudningar, bland annat till Jay Leno's Garage, men det återkommer vi till i ett eget inlägg.31 januari

Vinterprodukter

Det är alltid bra att ladda upp med diverse vinterprodukter för den kalla och frostiga perioden på året. Se alltid till att du t ex har en Ice Remover tillgänglig i bilen, så slipper du skrapa rutorna. Vår senaste vinternyhet "Snow Pusher/Ice Scraper" är ett mycket praktiskt redskap som du snabbt, enkelt och säkert får bort all snö som fallit på bilen! Under vinterperioden slits lacken extra mycket av salt och smuts vilket betyder att tvätt, skydd och underhåll av lacken är extra viktig. Det bästa och mest effektiva sättet att få lacken riktigt ren är att alltid förtvätta med någon av våra avfettningar, förslagsvis vår återkommande testvinnare Prewash-T.
2 januari

Nästa generation Fälgrengöring

"Den bästa fälgrengöringen jag någonsin provat!"

Det är en av de spontant positiva reaktioner vi fick från utvalda testpersoner inför vår lansering av Turtle Wax Redline Wheel Cleaner

Fälgarna är den enskilt svåraste delen på bilen att hålla rent, därför har vi lagt stort fokus på utvecklingen av Redline Wheel Cleaner.

Efter framgångarna med vår ständiga Testvinnare Turtle Wax Prewash-T, så analyserade vi framgångsreceptet, och kom fram till att en del av hemligheten var att den var Tixotrop (gelformulering) som gör att den inte rinner av eller dunstar, utan stannar på fälgen och verkar under en längre tid.

Den är också pH-neutral som gör den säker jämfört med syra- eller alkaliskt baserade fälgrengöringar. Och självklart så har den också en färgindikator som aktiveras av järnpartiklarna I bromsdammet, ju mer bromsdamm desto starkare färg.
11 december 2017

Den perfekta julklappen!

Glöm parkeringsskivan och slipp P-boten! Autoparktime är den smarta och helautomatiska parkeringsskivan som själv ställer in tiden och visar när du parkerade bilen. Autoparktime är anpassad och utvecklad för att klara det tuffa påfrestningarna som råder vid bilen vindruta med både kalla och varma temperaturer samt stark sol. Autoparktime monteras enkelt enkel i vindrutan utan verktyg.

En svensk patenterad uppfinning som är godkänd av Polisen, Kommunförbundet, Trafikverket samt alla parkeringsbolag.


1 december 2017

Turtle Wax Adventskalender

Vad roligt att du har hittat hit! Var med och tävla om massor av bilvårdsprodukter ända fram till jul. Det är nya vinster varje dag. Vi önskar dig lycka till och hoppas du ska hitta din favorit bland vårt sortiment av bilvårdsprodukter.

Vi passar också på att önska God Jul & Gott Nytt År!20 november 2017

Originalet och Testvinnaren Turtle Wax Extreme Prewash-T!

Turtle Wax Extreme Prewash-T är ett unikt avfettningsmedel som ersätter traditionell kallavfettning. Med hjälp av den tixotropa formuleringen hänger den kvar på ytan som en gel utan att rinna eller avdunsta. Fördelen med att medlet hänger kvar i gelform på ytan är att du får en längre och mer effektiv verkningsgrad som mycket effektivt löser upp fett, sot, salt, tjära och annan svår smuts före biltvätt.

Turtle Wax Extreme Prewash-T sprayas enkelt på lacken när bilen är torr och spolas av efter ca 3-5 minuter nerifrån och upp. Detta för att slippa smutsrinningar!

Turtle Wax Extreme Prewash-T är en produkt du kan lita på gör jobbet, då den fått toppresultat i TV-programmet Plus och blev testvinnare i tidningarna Motor och Teknikens Värld.

Råd & Tips!

Om du efter tvätt upplever att det fortfarande sitter kvar ingrodd smuts eller andra föroreningar på lacken som t ex "flygrost" på motorhuven, färgstänk eller tuffare smuts på skärmarna bakom fram- och bakhjulen kan du prova Turtle Wax Refine & Shine Claybar Kit.
6 november 2017

Effektiva våtservetter för effektiv rengöring

Heavy Duty Wipes, en kraftfull våtservett som tar bort smuts på händer och olika underlag. Våtservetten tar bort olja, fett, lim, bläck, silikon eller färg.

- Det här är en perfekt allt-i-ett-produkt. Fungerar lika bra hemma som på jobbet. Avlägsnar smuts och fläckar och fungerar dessutom som en våtservett att tvätta händerna med. Produkten är idealisk för att ta bort olja, lim, silikon på verktyg, fordon, målarutrustning, utemöbler, grillen osv. Jag tror att både hobbysnickaren, hemmafixaren, hantverkaren och proffset på verkstan har lika stor nytta av Heavy Duty Wipes, säger Torbjörn Sjöving, produktchef på SEAB.

Heavy Duty Wipes är en dubbelsidig rengöringsduk med olika strukturer på varje sida som gör rent olika ytor. Den mönstrade grövre sidan används för att gnugga rent och den släta sidan för allmän rengöring.

Våtservetterna är särskilt effektiva för rengöring av händerna utan vatten och är dermatologiskt testade för hud- och handrengöring.

Förpackningen innehåller 80 servetter. Enkel att använda, det är bara att dra ut och riva av.23 oktober 2017

STP - Ultra 5 in 1

Bränsletillsatsernas Rolls Royce!
Kombinerar mycket hög teknologi med skyddet som STP Wearguard Technology® ger. Produkten är korrosionshämmande och cetan-/oktanhöjande*.

Vid användning av STP Ultra 5 in 1 reduceras slitaget markant med förbättrad livslängd och jämnare gång som följd.

Diesel: Cetanhöjande, för bilar med och utan partikelfilter.
Bensin: Oktanhöjande, för bilar med och utan katalysator.
9 oktober 2017

Nyhet! Handkräm för arbetande händer

O'Keeffe's Working Hands är handkrämen för dig som arbetar mycket med händerna. Working Hands är den bäst säljande handkrämen i både USA och England och har i dessa länder blivit det självklara valet för yrkesgrupper inom fordon, hantverk och bygg, industri, jordbruk, entreprenad och sjukvård.

Working Hands är helt doftfri och mjukar effektivt upp torra händer, stimulerar hudens naturliga reparationsprocess genom återfuktning, justerar pH-balansen och hjälper huden att bibehålla fukten.
Svåra sprickor och extremt torra partier repareras och lindras effektivt med Working Hands. Produkten är dessutom allergivänlig, helt fri från fett och kladdar inte.  Vid korrekt användning ger Working Hands garanterat resultat och vi erbjuder alla kunder en 100% pengarna tillbaka garanti och de mot förmodan inte skulle vara nöjd med produkten efter användning.

Rötterna till O'Keeffe's går tillbaka mer än 20 år och då till USA och en torr region på gränsen mellan Kalifornien och Oregon, känd som Klamath Basin. Bill O'Keeffe var ranchägare och diagnostiserad diabetiker och älskade det rigorösa och fysiska arbete som krävdes för att sköta ranchen. Den tuffa livsstilen och det krävande arbetet tog dock ut sin rätt i form av kronisk torr hud på både händer och fötter som med åren kom att innebära daglig smärta och andra stora. Bill O'Keeffe's  dotter Tara, som var utbildad farmaceut, påverkades av pappans smärtsamma besvär och hur detta försämrade hans livskvalité och vardag. Tara bestämde sig för att använda sin utbildning och sina färdigheter som farmaceut för att hitta en produkt som kunde avhjälpa och lindra dessa besvär. Tillsammans började Tara och Bill testa sig fram hemma i köket med olika formuleringar och blandningar. Efter ett antal år hade de utvecklat grundreceptet till vad som idag har blivit O'Keeffe's Working Hands.25 september 2017

Turtle Wax Dodge Charger RTR Vägen till Vegas - The final Countdown Del 3

SEMA Show 2017 - Battle of the Builders


Målet med hela Turtle Wax Dodge Charger RTR-projektet har varit att ställa ut bilen på SEMA Show 2017, och att utmana världseliten i tävlingen Battle of the Builders.
Nu är vi snart där, och nervositeten börjar göra sig påmind.
SEMA är ett inferno av intryck, och lämnar ingen oberörd. Dels för att det är USA och Las Vegas, men storleken på mässan imponerar liksom antalet besökare och utställare.
Bevakningen av SEMA Show är stor, medier från hela världen är samlade.

SEMA är ju inte bara en trading show för bilbranchen, utan har växt till att bli ett större och bredare evenemang än så.
Kul är också att vår ambassadör Johan Eriksson har tagits upp till Celebrities Apperances, där kändisar annonseras i ett separat program.SEMA Show växer år från år, och för fjärde gången är det så dags för Battle of the Builders. Det är en tävling för bilbyggare att tävla med sina skapelser. I år har vi anmält Turtle Wax Dodge Charger RTR i tävlingen där 250 fordon förväntas delta.
Flera kända bilbyggare har "krävt" att vi ställer upp i tävlingen.
Våra förväntningar och förhoppningar är höga och nervositeten påtaglig.

Fredagen den 3 November avslutas SEMA Show med SEMA Ignited, en publik efterfest som börjar med SEMA Cruise där över 1000 bilar cruisar från mässan på "The Strip" till SEMA Ignited, där över 3000 gäster, med kändisar, legendariska bilbyggare och TV-personligheter deltar. Där tillkännages även vinnaren av Battle of the Builders.


Detta är sista artikeln i serien, för att fortsätta följa Turtle Wax Dodge Charger RTR -Vägen till Vegas, och även uppdateringar från SEMA Show följ oss på Facebook.

https://www.facebook.com/TurtleWaxSE/

Detaljbilder

Slutpolering med Turtle Wax Pro inför avresan till Las Vegas

Elmia 2017, Johan Eriksson, Tom Smith (känd från bl.a Misfit Garage), "tvingar" Johan att ställa upp på Battle of the Builders), Otto Tillander och Jörgen Persson.9 september 2017

Turtle Wax Dodge Charger RTR Vägen till Vegas - The final Countdown Del 2

Johan Eriksson - Turtle Wax Ambassadör

Det finns inga genvägar - Ett uttryck som förenar Turtle Wax med Johan Erikssons filosofi gällande bilbygge.
Att Turtle Wax som företag väljer att jobba med ambassadörer är inte riktigt så enkelt som det kan verka. Många bitar måste falla samman, vi måste dela samma syfte och mål, ambassadören måste dela våra värderingar och framförallt så ska synergierna göra oss båda starkare och bättre.
Turtle Wax kan inte hitta en bättre ambassadör, vi delar samma uppfattning om bilvård, både i stort och i smått (professionell Show Car-finish likväl som vardagligt underhåll). Att Johan inte bara är en erkänt duktig bilbyggare även med internationella, utan dessutom en supertrevlig kille gör att vårt samarbete ger mersmak.

Johan Eriksson

Turtle Wax samarbete med Johan Eriksson började på allvar 2012 med planerna på att bygga Turtle Wax Dodge Charger RTR. Då hade Johan avslutat arbetet med en svart Charger som blev utnämnd till Sveriges snyggaste bil 2009, och med den har han vunnit så många priser att Johan sedan länge tappat räkningen.
I fyra år har den nya Chargern växt fram, varenda skruv är utbytt, och Otto Tillanders CNC-fräs har fått jobba hårt för att producera både tekniska delar till chassi och rena utsmyckningsdetaljer. Att bygga en utställningsbil som dessutom ska kunna leverera topprestanda är en utmaning.
Det har skissats och modellerats, modifierats och ritats om oräkneligt antal gånger.
Och alla i teamet har levererat förstklassig kompetens inom sitt område, Johan med sin blick och känsla för detaljer och linjer, Jörgen Persson och grabbarna i Sveg och Mats Thollander med alla månaders plåtarbeten, Otto Tillander med alla skisser i datorn som sen mynnat ut i frästa delar, Bosse ?Sybo? Thorsell har sytt all klädsel, när det gäller HiFi har kompisen Lars K varit ansvarig. Alla delar i yppersta världsklass, det har inte kompromissats i någon del.

Johan bor i Mora, men är ursprungligen från Värmland där han tidigt hade intresse för allt som hade en motor. Sedan dess har Johan många byggen som uppmärksammats, för att nämna några: En Volvo XC70 med låg stance, en Mercedes 300 Coupe, hans modifierade Dodge Viper GTS och några Harley Davidson motorcyklar.
Att han kallas Charger-Johan är kanske inte så konstigt, men att han också kallas Volvo-Johan beror inte bara på hans Volvo-bygge år 2000, förutom bilbyggandet (som borde var mer än ett heltidsjobb) så är han också en framgångsrik Volvosäljare.

Givetvis har Johan hedrat Turtle Wax på bästa sätt, en fräst Turtle Wax-logo pryder sin plats bak i bilen.

Turtle Wax Dodge Charger RTR

Sveriges snyggaste bil 2009 - Dodge Charger R/T

Road, Track & Racing

25 augusti 2017

Turtle Wax Dodge Charger RTR Vägen till Vegas - The final Countdown Del 1

Mer Charger än en Charger

När man först ser Turtle Wax Dodge Charger RTR så konstaterar man att den är något alldeles speciellt. Framförallt så ser man att det är en Charger, och det i sig är imponerande då bilens alla linjer har modifierats, förstärkts och ritats om. Och detta trots att bilen både är bredare (både kaross och chassi), och lägre (taket har sänkts och ritats om), hjulhusen fram har flyttats fram, dels för estetiken, men också för att bättre passa chassiet som i grunden är från en Corvette C6, men även detta är kraftigt modifierat.
Tidningen Bilsport skrev i ett reportage att skulle Richard Sias (chefsdesigner för Dodge Charger Gen 2, 1968) se Johans Charger så skulle han antagligen nicka och säga "precis så här var det tänkt att den skulle se ut").

Bilsport Performance Show, Elmia 2017

Det modifierade chassiet har Johan bestyckat med en V10 från en Dodge Viper, där han adderat dubbla turbo. Drivlinan består en 6-växlad Borg Warner Tremec låda från Corvette C6, Viper-koppling och en råstark egenritad kardan, driv- och ingående axlar av Uddeholmsstål.

När det gäller prestandan så talar vi 1000 ++ Hk och för att få ned dessa i backen så har Johan svarvat och fräst fälgar som får oss att tappa andan. 24"x15,5" breda bak, fram har han nöjt sig med 22"x11", de specialtillverkade däcken Pirelli P Zero Nero, (Bak: 405/25/24 Fram: 295/30/22) kommer att sättas på prov. (se tekniska fakta här nedan)

Våren 2013 visades originalbilen för första gången på Elmia.

Det hela började hösten 2012 när Turtle Wax och Johan kom överens om att göra något alldeles extra, Johan hade planerna i huvudet redan, och tillsammans sjösatte vi projektet.

Projektet hade inte varit möjligt om inte Johan hade så många otroligt kompetenta vänner/kompisar som ställt upp med sin expertis, mest delaktiga har Otto Tillander (NOCT Design) och Jörgen Persson (Svegs Bil och Plåt) varit.

Nöjda efter att ha rensat prisbordet på Bilsport Performance Show 2017

Stenhårda fakta

Bil

Dodge Charger RTR (Road Track & Racing) 1968

Motor

V10 från Dodge Viper generation 2, 1997. Callies-vevstakar, JE-kolvar, 4.001" borr, LSM-kam, Manley ventilfjädrar, T&D rullvippor, MaxxECU motorstyrning, dubbla Borg Warner ESR-turbo.

Prestanda

1000 ++ HK

Transmission

Förstärkt Viper-koppling, egentillverkad kardan, förstärkt 6-växlad Corvette C6 Tremec-växellåda, kortade drivaxlar av Uddeholmsstål.

Chassi

Kraftigt modifierat Corvette C6-chassi med Airrex digital luftfjädring med fjärrkontroll.

Bromsar

Bentley Continental GT 420 mm keramiska skivor med modifierade 8-kolvsok fram.
Corvette ZR1 381 mm Corvette ZR1 keramiska skivor med 6-kolvsok bak. Övrigt bromssystem från Bentley/Mercedes/BMW.

Fälgar

Egen design, 24"x15,5" bak, 22"x11" fram.

Däck

Pirelli P Zero Nero, 295/30/22 fram, 405/25/24 bak.

Lack

Custom Paint Debeer, svart, röd, silver och guld blandat, lackat i fem lager, och fem lager klarlack med mellanslipning.

Inredning

Egen design, fyra separata stolar, egen instrumentbräda, egna dörrsidor, egen mittkonsoll fräst i aluminium med integrerade mugghållare, Läderklädsel sydd av Bosse "Sybo" Thorsell. Ramar för mätare, ventilation frästa i aluminium, specialbeställda mätare med RTR-logga.
Hastighetsmätare graderad till 400 km/h och varvräknare graderad till 10.000 rpm.

Billjud Lars K Design

Pioneer DEX-P99RS huvudenhet, ett par TS-C132PRS 5,25-tums kit i instrumentbrädan, ett par TS-C272PRS 6,5-tums kit i dörrarna, två TS-SW2502S4 10-tumsbasar i kickpanelerna, ett par TS-C232PRS 5,25-tums kit och tre TS-SW2502S4 10-tumsbasar i hatthyllan, ett par TS-C132PRS 5,25-tums kit i bagaget, nio stycken PRS-D800-slutsteg och en SPC5010-kondensator, Stinger-kablar.

Nästa artikel: Johan Eriksson - Vår ambassadör


4 augusti 2017

Testvinnare - Auto Express Product Award Winner - 2017

I Juni offentliggjorde Storbritanniens största motortidskrift Auto Express sina Award Winners 2017, där fick Turtle Wax - WAX IT WET maxbetyget 5 stjärnor, och blev testvinnare med ett toppenbetyg och ett fint omdöme.

Det enkla sättet att vaxa bilen - Spraya på våt lack och torka av. Den unika formulan, som aktiveras med vattnet på lacken, ger ett varaktigt och glänsande skydd. Wax it Wet ger dig alla fördelar som ett vanligt vax har, men snabbare och enklare.

Du får en blank bil med hög vattenavrinning på några få minuter!


28 juli 2017

Turtle Wax Power Out!

Turtle Wax helt nya serie Power Out! består av tre produkter som rengör och fräschar upp textilklädsel, läderklädsel och mattor. Genom den nyutvecklade Odor-X™ -teknologin elimineras dålig lukt på molekylnivå och lämnar en doft av ny bil. Power Out-produkterna är också effektiva för att hålla rent i hemmet, båten, husvagnen & husbilen. Med borsten kommer du enkelt åt i bilens inredning.

Textile Cleaner & Protector- För rengöring av textilklädsel

Kraftfull rengöring som effektivt tar bort fläckar och smuts på alla typer av textilier. Den flexibla borsten rengör skonsamt och effektivt samtidigt som den fångar upp ludd, djurhår och annan smuts. Dessutom erhålls ett skikt som skyddar mot nya fläckar.

Carpet & Rubber Heavy Duty Cleaner - För rengöring av textil- och gummimattor

Ett kraftigt rengöringsmedel som tar bort intorkade fläckar och smuts. Fungerar perfekt även för gummimattor. Den fasta borsten kommer åt i sömmar/fogar och andra svåråtkomliga utrymmen. Medlet är snabbtorkande och skapar en skyddande yta mot framtida spill/fläckar.

Leather Cleaner & Conditioner - Förnyar och skyddar skinnklädsel

Ett rengörande och vårdande skum som skyddar lädret mot blekning, färgändringar och sprickor. Skummet har en unik formula som avlägsnar smutsfläckar från till exempel kaffe och jeans. Det ger en naturlig glans. Efter användning bibehålls en fräsch läderdoft som varar i veckor.21 juli 2017

Turtle Wax Speed Cleaner Clean & Polish - Gör det mödosamma och tråkiga jobbet snabbt och roligt

För att nå den perfekta finishen när du vaxar bilen är det viktigt att först rengöra lacken grundligt, normalt ett tråkigt jobb som nu blivit riktigt roligt. Underbarbetet är ofta det tråkigaste, men det lönar sig.

För att snabbare komma fram till det perfekta resultatet har Turtle Wax tagit fram Speed Cleaner Clean & Polish. Det lättarbetade medlet tar effektivt bort oxider, tvätt- och mikrorepor, färgskrap och vattenfläckar. Går även att använda med polérmaskin.

Medlet torkar inte in och lämnar inga vita rester på plast och glas, och man behöver inte maskera detaljer, spolas enkelt av med vatten eller torka av med en mikrofiberduk.

Kort sagt, en tidseffektiv och innovativ superprodukt.14 juli 2017

Turtle Wax Dash & Glass - Prisvinnande bilvårdsprodukt för både instrumentpanel och fönsterrutor

Det finns en anledning till att Turtle Wax Dash & Glass fick utnämningen Product of the Year i USA 2016.

Dash & Glass är den kompletta 3-i 1 produkten för kristallklara rutor och ren instrumentbräda! Unik pH-balanserad formulering som rengör, fräschar upp och skyddar vinyl, plast, glas och plastytor i ett enkelt steg. Innehåller inga silikoner och lämnar en diskret nybilsfinish.

Sprayen klarar av alla hårda ytor i din bilinteriör - Instrumentbräda, fönsterrutor och dörrpaneler är nu en enkel match att hålla rena!10 juli 2017

WUNDER-BAUM - Gransläpp med nya dofter

WUNDER-BAUM lanserar nu två nya exotiska och spännande dofter, Fizzy Lemonade och Daisy Flower. WUNDER-BAUM är storsäljare av fräschare miljö för bil, båt, husvagn och hem.

Nya Daisy Flower har en typisk sommardoft, en delikat och härlig doft av nyplockade blommor. Fizzy Lemonade är en uppfriskande citruslemonad-doft som lyfter de flesta miljöer till fräscha höjder.

WUNDER-BAUM har idag ett 30-tal dofter och en rad olika produkter. Det handlar om doftgranar och om andra sofistikerade produkter som kan placeras i ventilationsgaller eller på andra ställen i bilen eller hemmet. WUNDER-BAUM är helt enkelt ett mirakelträd, ett populärt biltillbehör eller om man så vill en ?hjulgran? som inte barrar utan sprider väldoft i alla miljöer.

WUNDER-BAUM står sedan många år för kvalitet och produktutveckling. Alla dofter testas, granskas länge och ingående innan de släpps ut på marknaden. De två nya dofterna ger en stark känsla av att nu är sommaren äntligen här, säger Torbjörn Sjöving, produktchef på SEAB, som jobbar hårt för en god gransamverkan.

Läs mer på SEAB's hemsida30 juni 2017

Armor All

Fram till den 31/8 kan du göra en riktigt bra affär genom att köpa två burkar wipes för 99 kr.

Armor All har en mycket stark position i USA där det är ett väletablerat varumärke. Kategorin wipes
leds och drivs av Armor All i hela Norden. Ett varumärke med mycket kvalitativa produkter för bilvård, hem och hushåll. Allt började 1962 med en ?mirakelblandning? som skapades för att
skydda gummi, plast och vinyl från UV-strålning.

För att läsa mer, och se vilka butiker som har kampanjen se: www.seab.se/kampanj22 juni 2017

TURTLE WAX M.A.X.-POWER - Nytt bilschampo med tre olika rengöringsnivåer

Nu lanserar Turtle Wax ett biltvättmedel som går att anpassa efter smutshetsgraden på bilen.


Nya TURTLE WAX® M.A.X.-POWER är unikt i sitt slag och i dagsläget det enda bilschampot med vilket man kan anpassa tvättblandningen efter hur smutsig bilen är. Traditionella rengöringsmedel som är dedikerade för biltvätt har samma pH-neutrala nivå oavsett mängd schampo som tillsätts. TURTLE WAX® M.A.X.-POWER är däremot annorlunda - ju mer av medlet man använder, desto starkare blir rengöringskraften.

De rengörande egenskaperna ändras alltså beroende av hur stor andel TURTLE WAX® M.A.X.-POWER som blandas med vattnet i tvätthinken. På förpackningen finns tydliga instruktioner för en rätt blandning beroende på vilken rengöringsnivå som behövs:

 • 1 deciliter till en hink med 4 liter vatten för vardaglig smuts och fett, vilket resulterar i en effektiv rengöring.

 • 2 deciliter för kraftigare smuts såsom vägsalt och fågelspillning. Genom att höja pH-värdet ändras också schampots egenskaper.

 • 3 deciliter för extrem rengöring genom att pH-värdet samt rengöringskraften maximeras. En lämplig blandning för exempelvis kåda, bromsdamm, insektsrester etc.

Blandningen i TURTLE WAX® M.A.X.-POWER är superskummande och har en angenäm doft. Produkten kan användas på alla typer av fordon och lacker samt för rengöring av bilglas, fälgar, strålkastare m.m. Förpackningen är på 2,95 liter.

Läs mer här9 december 2016

GOD JUL!

En väldoftande och garanterad barrfri jul från WUNDER-BAUM.

I butik finns just nu en begränsad upplaga av en jultomtegran som luktar gran. GOD JUL!

http://doftgran.nu/limited-edition/19 september 2016

Turtle Wax Dash & Glass Cleaner

I sommar möter ni oss och vår nya serie på ett antal träffar runt om i Sverige.
Helgen efter midsommar är vi på Nostalgia Festivalen i Ronneby - vi hoppas att vi ses där!

Dash & Glass Cleaner
Den kompletta 3-i-1 produkten för kristallklara rutor och ren instrumentbräda! Unik pH-balanserad formulering som rengör, fräschar upp och skyddar vinyl, plast och glasytor i ett enkelt steg. OBS! Innehåller ingen silikon!
Total Interior Shampoo
En interiörrengöring med ny blandning av rengörande ämnen. Tar bort smuts och damm från plast, vinyl och textilier. Idealisk för instrumentpanel, bilklädsel, dörrsidor, mattor etc. Långvarig doft för en fräsch och frisk nybilskänsla. Silikonfri - efterlämnar en naturlig finish utan fläckar.26 augusti 2016

Turtle Wax Dry Touch Plastic & Vinyl Cleaner

Plastrengöring som återställer invändiga plast/vinyl-detaljer till ursprungligt skick. Lätt att använda. Säker och effektiv på alla hårda interiördetaljer. Lämnar instrumentbordet dammfritt, kladdfritt och UV-skyddat.

Art nr. 224311 augusti 2016

Turtle Wax

Carnauba Car Wax

Ger bilens lack en extrem glans med långtidsskydd. Innehåller äkta Brasiliansk Carnaubavax som är naturens hårdaste vax med enastående hållbarhet och djup glans.
Super Cleaner

Tar bort fina repor/oxid och återställer glansen på matta och slitna lacker. Medlets slipämnen blir gradvis finare allt eftersom du polerar tills du uppnår den perfekta glansen. Medlet kan användas med polérmaskin.
Turtle Waxer TW850-OSC

Turtle Waxer TW850-OSC är en kraftigt oscillerande polermaskin som gör poleringen mycket enklare och mer effektiv. Ställbart varvtal samt strömbrytare med softstart. 230V/850 W. Levereras med 1 st. polerplatta, Fast mutternyckel, 1 par extra kolborstar. Vikt endast 2,7 kg.6 augusti 2016

CorroProtect Sprayfärger

CORROPROTECT Sprayfärger är akrylbaserade sprayfärger med extra hög täckförmåga. Finns i de mest säljande kulörerna samt specialfärger för krävande underlag och utsatta ytor.

CorroProtect Sprayfärg
För bilen, båten och andra ytor som kräver hög slitstyrka och ytfinish. Med mycket god täckförmåga som har en hög slitstyrka. Justerbart munstycke (360°) som ger en platt spraystråle.
Finns i följande kulörer22600 Svart Halvblank-400 ml
22601 Svart Matt-400 ml
22602 Svart Blank-400 ml
22612 Blå-400 ml
22616 Gul-400 ml
22614 Röd-400 ml
22610 Silver-400 ml
22621 Vit-400 ml
22625 Klarlack-400 ml


CorroProtect Grundfärg och Primers

CorroProtect Rost-Stopp Grå
En oljebaserad grundfärg som effektivt stoppar all rost. Kan även målas direkt på fastsittande rost. Kan övermålas med de flesta typer av täckfärg.

Art nr 22630-250 ml


Art nr 22640-400 ml

CorroProtect Rost-Stopp Röd
En oljebaserad grundfärg som effektivt stoppar all rost. Kan även målas direkt på fastsittande rost. Kan övermålas med de flesta typer av täckfärg.


Art nr 22642-250 ml


Art nr 22641-400 ml

CorroProtect Metallprimer
Grundprimer speciellt sammansatt för icke järnhaltiga metaller som galvade ytor, rostfritt stål, aluminium etc..


Art nr 22627-400 ml

CorroProtect Plastprimer
En polymerbaserad grundprimer till de flesta plaster. Ger ökad vidhäftning vid lackering av hårda/halvhårda plastytor som spoilers, ytterbackspeglar, stötfångare, lister, leksaker m m


Art nr 22628-400ml


CorroProtect Specialfärger

CorroProtect Värmefärg
Avsedd för målning av metallföremål som utsätts för mycket höga temperaturer. Klarar temperaturer upp till +690° C och ger även ett bra rostskydd. Värmefärgen är speciellt lämpad till målning av utegrillar, braskaminer, avgasrör m m.


Silver 22646-400 ml


Svart 22645-400 ml

CorroProtect Zinkspray
En kallgalv som förenar sig kemiskt med järn- och metallytor. Zinkskiktet innehåller 90 % zink. Ger dubbelt rostskydd.


Art nr 22653-400 ml

CorroProtect Motorfärg
En blank och oljebeständig värmetålig för bilmotorer. Klarar temperaturer upp till +180° C och har god vidhäftning på stål och gjutjärn


Röd 22651-250 ml


Svart 22650-250 ml

CorroProtect Marine Motorfärg
En blank, oljebeständig och värmetålig färg för båtmotorer. Klarar temperaturer upp till +180° C kontinuerligt. Ger god vidhäftning direkt på stål och gjutjärn.


Grå 22661-250 ml


Grön 22660-250 ml8 juli 2016

Armor All - Smart rengöring för bilen

Produkter som snabbt och effektivt rengör, skyddar och ger tillbaka den ursprungliga glansen på alla vinyl, glas, plast, läder, lack och gummidetaljer! Sortimentet innehåller även handwipes och wipes för rengöring av GPS- och LCD-skärmar

Klicka här för mer information och produkter1 juli 2016

Turtle Wax Liquid Shine & Fälg

Liquid Shine Wax

Unikt syntetiskt vax som är olikt alla andra traditionella vaxer. Det är färglöst, innehåller inga slipämnen och lämnar inga vita rester. Kan användas på alla utvändiga ytor. Kan appliceras i direkt solljus. Tar bara några minuter att applicera och resultatet varar i flera månader.


Wheel Cleaner

En syrafri och pH-neutral fälgrengöring med färgindikator för alla typer av fälgar. Medlet skiftar färg till röd-lila när den löser upp bromsdammet. Skadar inte fälgen, navkapslar eller hjulbultar. Kan verka mycket längre på fälgarna än syra- eller alkaliskt baserade fälgrengöringar.27 juni 2016

Bars - originate

Världsledande inom kylartätning

Bar's är världsledande när det gäller produkter för kylsystem. I USA levererar GM, Ford och Chrysler sina nya bilar med Bar's Leaks tillsatt i kylsystemet för att förebygga läckage och rostangrepp.

Den viktigaste komponenten i Bar?s Leaks är Rhizex-partiklarna. Dessa partiklar krymper eller utvidgar sig när de utsätts för temperatur- eller tryckförändringar. Rhizex-partiklarna är mindre än ett halv saltkorn i storlek och klumpar sig därför inte eller täpper igen de smala kanalerna i kylsystemet. Partiklarna expanderar cirka 25 % i de områden de tränger in i och bildar därmed en kompakt, elastisk och varaktig tätning i läckageområdet och kräver inga efterföljande reparationer. Bar?s Leaks tätar läckage upp till 0,9 mm och ger en permanent tätning i minst 12 månader.
Varför är Bar?s Leaks bättre än andra radiatorprodukter?

Tack vare Rhizex-partiklarna gör Bar?s Leaks ett bättre jobb än andra konkurrerande produkter. Andra produkter koagulerar på utsidan eller klumpar sig på insidan av läckageområdet och blir utsatta för nötning från det cirkulerande kylvattnet. Denna tätning kommer så småningom att slitas ner och nya läckage uppstår. Rhizex-partiklarna följer med vattnet och söker läckage i hela kylsystemet. Dessutom tätar partiklarna fortlöpande mikroskopiska porer innan nya läckage uppstår. Bar?s Leaks är den enda produkten som har egenskapen att den ?övervakar? kylsystemet utan några biverkningar. Det är därför den även kan användas som en förebyggande produkt.


Bar's Leaks Original

Originalet sedan 1950-talet. Tätar permanent läckor i motorblock, topplock, topplockspackningar m.m.

Produktegenskaper:


 • Tätar läckage och sprickor upp till 0,9 mm

 • Förhindrar framtida läckage

 • Smörjer och tätar vattenpumpen

 • Förhindrar rost- och kalkbildning samt slambildning

 • Kan användas i alla moderna kylarsystem


För kylarsystem upp till 12 liter

Artnr 20800
Bar's Leaks Original Truck

Originalet sedan 1950-talet. Tätar permanent läckor i motorblock, topplock, topplockspackningar m.m. För Lastbilar och entreprenadmaskiner.

Produktegenskaper:

 • Tätar läckage och sprickor upp till 0,9 mm

 • Förhindrar framtida läckage

 • Smörjer och tätar vattenpumpen

 • Förhindrar rost- och kalkbildning samt slambildning

 • Kan användas i alla moderna kylarsystem


För kylarsystem upp till 80 liter

Artnr 20802
Bar's Leaks Liquid

Tätar läckor i motorblock, topplock, topplockspackningar m.m. För nyare bilar.

Produktegenskaper:

 • Tätar läckage och sprickor upp till 0,9mm

 • Förhindrar framtida läckage

 • Smörjer och tätar vattenpumpen

 • Förhindrar rost- och kalkbildning samt slambildning

 • Kan användas i alla moderna kylarsystem


För kylarsystem upp till 12 liter

Artnr 20810Vad är skillnaden mellan Bar's Leaks Original och Bar's Leak Liquid?

Produkterna har exakt samma grundegenskaper men partiklarna i Bar's Leak Liquid är mindre i storlek för att bättre passa moderna kylarsystem med finare och trängre kylkanaler


Bar's Nural

Ett syrafritt rengöringsmedel för kylsystem.

Ett effektivt och syrafritt rengöringsmedel för kylsystem. Tar omgående bort rost och avlagringar i kylarsystemet.

Produktegenskaper:

 • Tar bort rost och avlagringar i kylarsystemet

 • Skadar inte gummi eller lättmetall

 • Rengör kylarsystem upp till 12 liter

 • Innehåller inga skadliga syror

 • Artnr 20820
  Bar's Engine Oil Stop Leak

  Stoppar läckage vid tätningar och packningar.

  Produktegenskaper:

  • Förhindrar läckage orsakat av hårda, intorkade och spruckna packningar

  • Utvidgar packningen och tätar läckage

  • Bibehåller packningen mjuk och smidig

  • Motverkar kondensation


  En burk är anpassat för bilmotorer med en oljevolym på mellan 2-6 liter.

  Art nr 2083010 juni 2016

Har din bil ett fullgott rostskydd?

Rostskydda själv med CorroProtect

SVENSKA BILAR finns i världens mest korrosiva vägmiljö och kan enligt tidigare rapport från Korrosionsinstitutet börja rosta redan efter 3 år. För bilar som från fabrik inte har fullgod behandling med rostskyddsmedel rekommenderas en kompletterande behandling inom 3-4 år. För bilar med bra rostskyddsmedelsbehandling från fabrik är det inte nödvändigt med en kompletterande behandling under de första 6-7 åren.

CorroProtect är varumärket för komplett rostskydd och riktar sig både med professionella användare samt privatkonsument. Produkterna från CorroProtect är testade och framtagna för det nordiska mera krävande klimatet och tillverkas av marknadens ledande producenter för rostskyddsprodukter.

Vill du ha fler råd och tips - besök www.corroprotect.seHÅLRUM, DÖRRAR

Hålrumsvätska

Rosten i hålrum, dörrar och i balkar ser du aldrig förrän det är för sent. För att skydda mot genomrost på dessa delar av bilen använder du CorroProtect Hålrumsvätska.

Art nr 21030 1 liter

Art nr 21035 500 ml

Art nr 21037 5 liter
UNDERREDE, SKÄRMAR

Universal, Underredsmassa

Underredet på bilen utsätts för de största påfrestningarna. Både från stenssprut och från påkörningar vid höga trottoarkanter och mycket mer. Här använder du CorroProtect Universal eller Underredsmassa.

Produkterna ger bilens underrede ett tjockare rostskydd och dessutom är de ljuddämpande.

Art nr 21075, 500 ml

Art nr 21070, 1 liter

Art nr 21077, 5 liter

Art nr 21060, 1,3 kg

Art nr 21067, 5 kg
FORDON BEHANDLADE MED VARMVAXTEKNIK

För underreden som är behandlade med varmvax från fabrik skall CorroProtect Universal Vax som är ett bitumenfritt täckande underredsskydd användas.

Art nr 21055, 500 ml

Art nr 21050, 1 liter
TRÖSKELLÅDOR, SPOILERS

Body Special

Under stötfångare, på tröskellådor och under skärmkanter utsätts ytorna för stort slitage av stenskott, blästring av sprutande sand och vinterns vägsalt. Skydda dessa ytor med Body Special. En produkt som är både ett elastiskt rostskydd och stenskottsskydd.

Art nr 21086 Vit, aerosol, 500 ml

Art nr 21081 Svart, aerosol, 500 ml

Art nr 21080 Svart, burk, 1 liter4 juni 2016

PROBLEMLÖSAREN

WD-40 för tusen och en användning när det gäller att lösa upp, smörja, driva ut fukt, skydda mot rost och för rengöring.

WD-40 är perfekt när det gäller att lösa upp, smörja, driva ut fukt, skydda mot rost och för rengöring. Den professionella produkten framför andra (som ursprungligen utvecklades för Nasa) med extremt varierande användningsområden: industri, bilar, flyg, verktyg, maskiner och jordbruk. Produkten är inte elektriskt ledande, har koldioxid som drivgas samt är silikonfri.

WD-40's penetrerande formula tränger snabbt in och lösgör fastrostade delar, tränger undan fukt samt lämnar en skyddande barriär, kryper in under smuts, fett och olja samt löser gamla limrester och etiketter.


Bästa garagetipsen för WD-40:

- Lossar fastrostade skruvar och bultar
- Smörjer all form av mekanik
- Håller bilens lås i toppskick
- Tränger undan fukt från elektriska kontakter och komponenter
- Rengör och underhåller verktygen i garaget
- Rostskyddar utsatta ytor under bilen samt i motorrummet
- Underlättar borttagning av gamla klistermärken på bilen
- Löser upp olja och fettfläckar på garagegolvet

Det finns en WD-40 för alla!1 juni 2016

PINGI bilavfuktare

Bli av med fukten i bilen, husvagnen och båten. Bästa valet för att bli av med en immig vindruta eller andra fuktproblem.

PINGI bilavfuktare drar till sig överflödig fukt som finns inbäddad i bilens luft, textilier och mattor. Den absorberade fukten kapslas in utan att läcka ut under användandet och PINGI är återanvändningsbar. Den behöver inga påfyllningar! Torka enkelt din PINGI i mikron när den färgindikerar att den är full av fukt och sedan är den klar att använda om och om igen!6 maj 2016

ARMOR ALL WIPES - SMART RENGÖRING FÖR BILEN!

Bilen tar stryk från olika skadliga element så som UV och oxidation. Med Armor All Wipes får bilen skydd och glans - mycket enkelt och bekvämt med hjälp av engångsservetter. Som den obestridda ledaren i skydd, minutiöst konstruerade produkter som ger extraordinärt resultat. Gör den mest kräsne blägaren nöjd!

Armor All Wipes är snabba och enkla att använda med högsta kvalitetsresultat. Lita på att Armor All Wipes gör rent och skyddar inre och yttre ytor. De är bekväma och lätta att använda. Finns i flera olika modeller. Löser mycket effektivt smuts och avlagringar och gör bilen ren utan att skada känsliga ytor.

Samtliga burkar har nu den nya funktionen SMART SEAL som håller servetterna fuktiga längre!

Vinyl Wipes - Våtservett som snabbt och enkelt rengör, skyddar och fräschar upp bilens plast, vinyl och gummidetaljer.

Glas Wipes - Speciellt utformad för bilens vindrutor. Avlägsnar smuts, sot och insekter snabbt och enkelt för maximal synlighet.

Clean-Up Wipes - Våtservett som hjälper dig att snabbt och enkelt rengöra bilens interiöra ytor. Lämplig för de flesta ytor.

Leather Wipes - Effektiv rengöringsservetter anpassade för bilens skinnklädsel som både förnyar och återupplivar.

Insect Remover - Effektiva rengöringsdukar för borttagning av insekter, trafikfilm och fågelspillning. Kan användas på alla ytor såsom glas, lack, plast och krom.
15 april 2016

RUBBER Comp & RUBBER Shield

RUBBER Comp Gummifärg


RUBBER Comp är den flexibla gummifärgen för dig som vill dekorera och sätta personlig prägel på föremål inom bil, hem, fritid och hobby. RUBBER Comp ersätter traditionell foliering och bildar en flexibel och elastiskt färgfilm som fäster på nästan alla material. När du inte längre vill ha kvar färgen dras den enkelt bort!

Användningsområden:

Bil och styling
Styling av fälgar och backspegelskåpor, interiörstyling, transparent stenskottsskydd samt helfoliering.

Teknik och hantverk
RUBBER Comp kan ersätta krympslang och eltejp. Även avsedd för att isolera, skydda och färgkoda elanordningar. Kan användas på greppytor på verktyg.

Sport och friluftsliv
Sätt personlig prägel på cyklar och motorcyklar. Skyddar dessutom mot smuts, mekanisk förslitning samt väder och vind.

I hemmet
Anpassa hemmet och föremål efter tycke och smak som t ex vaser, burkar, skor, lampor, laptops etc. Glaspartier kan enkelt frostas med Rubber Comp transparent.

RUBBER Shield NYHET!


Car-Rep RUBBER Shield är den unika revolutionerande klarlacken till Car-Rep RUBBER Comp Gummifärger. Car-Rep RUBBER Shield ger ett hårt skyddande och reptåligt ytskikt i antingen högblankt eller matt utförande, resistent mot både bensin och andra starka lösningsmedel som t ex bilavfettning och fälgrengöring.

RUBBER Shield Klarlack förlänger livslängden för målade föremål avsevärt samt skyddar mot både mekanisk nötning och starka kemikalier. Tillsammans med RUBBER Comp Täckfärg bildar RUBBER Shield Klarlack ett 2-komponets ytskikt som är fullt jämförbart med vanliga billacker både i tålighet och finish.

RUBBER Shield Klarlack förblir precis som täckfärgen RUBBER Comp elastiskt och flexibel, varken torkar eller spricker och det bästa av allt - när du inte längre vill ha kvar den dras den enkelt bort!1 april 2016

Succé för Turtle Wax Charger RTR

Med nästan 90 000 besökare under fyra dagar på Bilsport Performance Custom Motor Show på ELMIA i Jönköping hade vi fullt upp i våra olika montrar. Vi visade för första gången upp vår nya gröna serie "Next Generation" från Turtle Wax med bl a nyheten Dash & Glass som har vunnit Product of the Year i USA.

Det stora dragplåstret var dock avtäckningen och utställningen av vårt gemensamma projekt med Johan Eriksson - bygget av hans Dodge Charger RTR. Bilen drog storpublik på fredag förmiddag. Intresset för den avtog inte efter det, utan flödet av besökare var konstant runt bilen hela påskhelgen.

Med Richard Rawlings Special Award samt People's Choice segrarna är vi tillsammans med Johan stolta och nöjda med mottagandet och ser fram emot vad som komma skall när bilen är helt klar istället för halvfärdig.

Ni kommer att kunna hitta en hel del information om bygget och projektet på vår Facebooksida och Instagram där vi heter Turtle Wax Sverige. Följ oss gärna där! Där kommer vi också att presentera nyheter och ha tävlingar under säsongen.

Vinnarna är korade i tävlingen vi hade i montern "Gissa antalet Prewash-T flaskor i exponeringen". Antalet flaskor var 374 st och följande fem vinnare kommer att kontaktas för att ta emot en Turtle Waxer Oscillerande polérmaskin:

Erik Jansson
Carl Lundberg
Edvin Burvall
Pontus Irtoft
Robert Skansebo

Vi gratulerar vinnarna och tackar för alla trevliga möten med våra kunder hela helgen lång!28 mars 2016

Ny kostym för Turtle Wax 2016!

Nytt utseende, förbättrade formuleringar och helt nya, världsledande, unika produkter! På 30-talet, med kunskap om kemi och en passion för bilar, blandade Ben Hirsch till världens första flytande bilvax hemma i familjens badkar. Vid ett senare tillfälle passerade Ben Turtle Creek i Wisconsin, och fick inspiration till varumärket Turtle Wax då han insåg att hans produkt gav samma skydd som skalet gör för en sköldpadda.

Sedan 1946 har man arbetat under namnet Turtle Wax med att utveckla ledande bilvårdsprodukter för den medvetne konsumenten på den globala marknaden. Nu, 70 år senare, tar vi nästa kliv med Next Generation som vi kallar det - nya och förbättrade produkter för att uppfylla era behov och önskemål kring bilvård. Se serien i dess helhet för första gången i vår monter i påsk!18 mars 2016

Bilsport Performance & Custom Motor Show

Som vanligt dyker vi upp i Jönköping och ELMIA under påskhelgen och medverkar på Bilsport Performance & Custom Motor Show.

I år kommer vi att vara på plats med ett flertal varumärken:


 • Wunder-Baum där ni kommer att kunna testa nya dofter, få tillfälliga Wunder-Baum tatueringar och så klart handla er favoritdoft.

 • STP ställer vi ut och vi visar produktnyheter. Ramona Karlsson och hennes Scirocco som hon tävlade i RX EM med är i vår monter och ni kommer att kunna se och uppleva hennes racing historia.

 • Car-Rep. RUBBERcomp Gummifärg lanserar ett helt nytt klarlack och. Kom och se hur du enkelt kan åstadkomma ett häftigt lyft för din bil.

 • Hela Turtle Wax tar på sig ny kostym 2016 och ses för första gången samlat i Jönköping.


Utöver en massa produktnyheter visas även vårt häftiga samarbete med Johan Eriksson i vår monter.

Vi ser fram emot att se er där!

2 mars 2016

Välkommen!

Här kommer du framöver hitta tips, uppdateringar om Johan Erikssons Charger-bygge och resan till Las Vegas, produktnyheter och mycket annat.

Vi söker nu ett antal produkttestare som oberoende kan och vill ge oss feedback på våra produkter för att vi ska kunna jobba framåt med vår produktportfölj och dess utveckling.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till produkttestare@seab.se där du uppger namn, adress, e-mail-adress samt vad du äger/kör för bil.

Du får sedan ett mail av oss med en bekräftelsekod som du kan lösa ut ett nyhetskit från Turtle Wax i vår monter på Custom Performance & Motor Show i Jönköping i påsk.Frågor och svar NYHET!

Ställ din fråga till SEAB's bilvårdsexperter

Du erhåller svar på din fråga via den här adressen
Hej,

Nej, vi har tyvärr inte något specialmedel för mocka/alcantara.

Mvh/
Turtle Wax
Turtle Wax

31 maj
Hej,

Vi rekommenderar att du använder vårt nya M.A.X.-Power bilschampo. Det skummar ordentligt med skumlans!
Turtle Wax

21 maj
Nej, vi har tyvärr ingen produkt som åtgärdar repor på glas.
SEAB

19 april (Har redigerats)
Hej,

Det låter som att du planerar att lackera om fälgarna helt? I sånt fall ska all befintlig färg slipas ned, kantstötningar slipas och eventuellt spacklas upp med rätt fyllnadsmaterial. Därefter kan fälgarna lackeras om. Klarlack är ett alternativ beroende på färgtypen som används. Dock lägger man inte klarlack ovanpå en polerad yta - det kanske är mera någon form av fälgförsegling du tänker - dvs ett fälgwax som skyddar mot smuts och lättare slitage?
Jonas

19 april (Har redigerats)
Hej,

Vi har en produkt som heter PowerOut ODOR-X som kapslar in och tar bort dålig lukt. Den är mycket enkel och effektiv samt efterlämnar en fräsch doft efter sig. Du kan läsa mer om den på länken nedan.

http://www.seab.se/varumärken/turt … tare-500ml
Turtle Wax

18 april (Har redigerats)

Visa fler frågor och svar

Alla bilvårdsartiklar