Generator som laddar för mycket

Tvaforti
9 mars · 28 Inlägg
#1

Hej! Har en Volvo 244 -88B. Jag har haft bilen ståendes i kanske 2 månader och innan det funka min gamla generator på 55 A. Men jag hade planer på att bygga ljud så jag köpte en 100 A generator på biltema (art nr: 63-628). Installera den utan att starta bilen innan. Den nya generatorn laddade men den ladda upp mot 17 volt på tomgång (jag mätte på batteriet, mätte aldrig nere vid generatorn). Byte laddningsregulatorn från den gamla ifall den var trasig men den ladda fortfarande för mycket. Kan det vara att batteriet har blivit dåligt? För generatorn är ju helt ny. Batteriet har ju stått i över 2 månader urkopplad ur bilen i kanske 15 grader. Men det kändes som den började bli dålig redan innan. Så kan det vara batteriet som är dåligt och kan de extra amperen som den nya generatorn laddar göra någon skada?

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
9 mars · 11 924 Inlägg
#2

Kan du låna ett batteri? I så fall så ta detta och ställ på backen (En annan bil funkar med) och koppla på startkablar. Så de sitter ordentligt. Skenar laddning då med?

I entusiastkretsar finns en jargong som går ut på att ”det bästa med ESP är att skiten går att stänga av”. Ofta från samma personer som kör med de snävaste marginalerna och har den minsta körrutinen, med andra ord just det klientel som har mest att vinna på ESP. Dom som smäller.
Tvaforti
9 mars · 28 Inlägg
#3

Hybrid_ skrev:
Kan du låna ett batteri? I så fall så ta detta och ställ på backen (En annan bil funkar med) och koppla på startkablar. Så de sitter ordentligt. Skenar laddning då med?

Har ett extra battrie. Ska testa nästa gång jag åker ner till bilen

zzr94092
9 mars · 2 902 Inlägg
#4

Ska inte ladda så mycket även om batt är dåligt.

mb_pucken
9 mars · 4 240 Inlägg
#5

Visar din multimeter rätt? Mer än en gång man fått konstiga mätvärden när batteriet i mätaren blir dåligt :-)

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
zzr94092
9 mars · 2 902 Inlägg
#6

Kom att tänka på det åxxå,men du hann före.Har själv blivit lurad av det.

Tvaforti
10 mars · 28 Inlägg
#7

mb_pucken skrev:
Visar din multimeter rätt? Mer än en gång man fått konstiga mätvärden när batteriet i mätaren blir dåligt :-)

Den ska nog visa rätt, testa på en annan bil och då stod det 14.1 volt på batteriet när motorn va igång. Och batteriet är nytt i multimetern hmm

Tvaforti
10 mars · 28 Inlägg
#8

zzr94092 skrev:
Ska inte ladda så mycket även om batt är dåligt.

Är det själva generatorn då? Känns lite konstig då den är ny. Den går inte häller att returnera till biltema tyvärr

torsen
10 mars · 3 233 Inlägg
#9

Kan vara defekt laddningsregulator, även om den är nyinköpt.
Har jag råkat ut för.
Äldre "mekaniska" laddningsregulatorer var justerbara.
Men din nya är väl en "elektronisk" och kapslad sak.
Tror inte "överladdningen" beror på generatorn.
Den levererar vad laddningsregulatorn beordrar.

Tvaforti
10 mars · 28 Inlägg
#10

torsen skrev:
Kan vara defekt laddningsregulator, även om den är nyinköpt.
Har jag råkat ut för.
Äldre "mekaniska" laddningsregulatorer var justerbara.
Men din nya är väl en "elektronisk" och kapslad sak.
Tror inte "överladdningen" beror på generatorn.
Den levererar vad laddningsregulatorn beordrar.

Hmm, grejen var att jag testade laddningsregulatorn från den gamla generatorn som funka, i den nya generatorn och det funkade ändå inte. Men det skall undersökas mer nästa gång jag åker till bilen.

zzr94092
10 mars · 2 902 Inlägg
#11

Du har väl en fungerande laddlampa? Men brukar ju inte ladda om den är trasig....

Tvaforti
15 mars · 28 Inlägg
#12

Uppdatering
Jag kollade allt osv, va inge fel på batteriet, laddlampan och testa den gamla generatorn med den nya regulatorn och det ladda ca 14 volt som det ska. Skulle sätta tillbaka den nya generatorn med regulatorn som jag nu visste funka. Här gjorde jag ett dumt misstag vilket var att jag tog bort plasten som satt bakom d+ och  b+ För den va lite ivägen för kablarna och jag tänkte inte på att den hade en isolerande funktion. Skulle precis testa om det ladda rätt och satte på plus och minus på batteriet. Det började pysa och röka om jorden på generatorn så jag koppla bort batteriet snabbt. Så jag lyckades kortsluta generatorn... Den ladda inte, testa den gamla generatorn och den laddade. Så då är min fråga, kan jag laga generatorn på något sätt eller är det bortkastade pengar nu bara?

zzr94092
15 mars · 2 902 Inlägg
#13

Blir nog billigare att köpa en ny igen på Biltema.

Tvaforti
15 mars · 28 Inlägg
#14

zzr94092 skrev:
Blir nog billigare att köpa en ny igen på Biltema.

Okej, var lite tråkigt att man ska klanta sig så. Men tack för hjälpen!

zzr94092
15 mars · 2 902 Inlägg
#15

Kan bli så ibland,tråkigt är bara förnamnet.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang