Halvljusrelä Navara 2004

Eva_R
3 april 2019 · 2 Inlägg

Finns här någon som kan vara snäll och berätta för mig var reläet till det automatiska halvljuset sitter på en Navara 2004?
Mitt ena halvljus fungera inte automatiskt, men när jag slår på halvljuset med spaken funkar båda. Det borde väl vara reläet, eller?

mb_pucken
3 april 2019 · 5 083 Inlägg

Eva_R skrev:
Finns här någon som kan vara snäll och berätta för mig var reläet till det automatiska halvljuset sitter på en Navara 2004?
Mitt ena halvljus fungera inte automatiskt, men när jag slår på halvljuset med spaken funkar båda. Det borde väl vara reläet, eller?

Borde sitta ute under huven på passagerarsidan, ganska långt upp mot rutan. Ett grått relä med 2 större kontakter.
Inte ovanligt att lödningarna i relät spricker. Mycket enkelt att löda öm. Bara att värma upp lödningarna en efter en tills dom smälter ihop. Jag brukar dock lägga till lite extra tenn på dom större lödningarna som går sönder :-)
Dock brukar höljet gå sönder lite på relät när man lossar det då man behöver bända lite med en skruvmejsel eller liknande. Är bara att täta om med något lämpligt tex smältlim.

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
Mercedes C250DT "BabyBenz" (1997)
Eva_R
5 april 2019 · 2 Inlägg

Tack, mb_pucken

Jag går ut och tar mig en titt.

D22navara
6 oktober 2022 · 2 Inlägg

Tjenare, har exakt samma problem. När bilen startar lyser bara ett halvljus, men när jag sätter på halvljuset med spaken fungerar båda ljusen. Nån som vet vart relät sitter.? Tacksam för svar.

D22navara
11 oktober 2022 · 2 Inlägg

Trots att tråden verkar hamnat i dödens väntrum kommer här svaret på alla era frågor. Detta problem som beskrivs ovan är vanligt på kingcab. Och här kommer lösningen. Automatlyset styrs av det gråa relääet som sitter under huven, i motorutrymmet, på passagerarsidan, det går in två clips, med kablar i detta gråa relää. Reläät sitter i två skruvar, avlägsna dessa och ta loss relät från de två kabelhärvorna. Nu har du reläät i handen, försök försiktig att få ut reläät ur det skyddande gråa hölje det sitter i, när du fått isär relät. Kolla på lödningarna på kretskortet, lösningarna har spruckit någonstans, det syns, men behöver inte vara uppenbart. Löd med din lödkolv, där det ser dåligt ut. Smäll ihop relät igen, se till att det blir tätt, och jag lovar ni har ljus på båda lamporna igen. Tacka gud för denna text, och varje gång ni möter en enögd kingcab, vänd och släng denna text i ansiktet på föraren, så slipper varenda kingcab vara enögd.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang