Få bort hjullager

Cargo1980
10 juni 2019 · 245 Inlägg

Hjullagret bak på min Skoda är dåligt. Har fått nya, men det är alltså inga vanliga lager utan man byter hela enheten. Ingenting behöver pressas ut utan den är bara 4 skruvar på baksidan av skölden som skruvas ut. Trumma, skruvar är borta men själva lagret sitter så in ii. På instruktionsvideor slår dom lite lätt med hammare så släpper lagret. Men det sitter verkligen fast. Är blyklubba att rekommendera? Några tips?

Senast redigerat av Cargo1980 (10 juni 2019)

jaka54
10 juni 2019 · 5 680 Inlägg

Hej!
Knacka på den inre delen (där du ser gängorna)och försök få delen att rotera lite. Sen knackar du innifrån. Tänk på att alltid knacka med en mjuk hammare ,typ kopparhammare och mässingsstång (för du kommer inte åt med bara hammare).
Lite olja underlättar också liksom gasollåga.

zzr94092
10 juni 2019 · 4 378 Inlägg

På med en handslägga bara,slå på kanten där hjulbultarna sitter, kan sitta för jävligt som du säger.Kom ihåg att göra rent ordentligt  i hålet där hubben sitter..Kommer du åt att slå från insidan? Sätt i skruvarna en bit och slå på dom, som sagt finns lite olika sätt att få bort hubben, var inte blyg bara...PS,akta ABS givaren bara,om det finns en sådan.....

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang