Volvo 740 -86 surrar vid start??

Generalarn
22 juli · 12 Inlägg
#1

Hej, har precis bytt växellåda på min 740 -86 (b230k med A fögge) den startade fint innan men nu efter lådbyte så bara surrar den när jag vrider om nyckeln, tog loss startmotorn och bytte till en fungerande. Men samma sak händer nu med.. Misstänker jordfel men har varken hittat någon jordfläta eller något dylikt, någon som haft samma problem?

Tog loss jorden från batteriet och gjorde rent så den får bra med jord i chassit men ändå ingen framgång..

Kan dra runt motorn för hand utan problem och koppling samt växlar går att lägga i hur fint som helst..

Senast redigerat av snuspojk (22 juli )

Svarte_Orm
22 juli · 2 170 Inlägg
#2

Har du provat med ett friskt batteri? Har du provat att tvångsköra starten genom att koppla spänning direkt på den lilla anslutningen?

Generalarn
22 juli · 12 Inlägg
#3

Svarte_Orm skrev:
Har du provat med ett friskt batteri? Har du provat att tvångsköra starten genom att koppla spänning direkt på den lilla anslutningen?

Friskt batteri sitter i, hur menar du med tvångsköra? Anslutningen på solenoiden menar du? (Koppla spänning från + på startmotorn till solenoiden)

Svarte_Orm
22 juli · 2 170 Inlägg
#4

snuspojk skrev:

Svarte_Orm skrev:
Har du provat med ett friskt batteri? Har du provat att tvångsköra starten genom att koppla spänning direkt på den lilla anslutningen?

Friskt batteri sitter i, hur menar du med tvångsköra? Anslutningen på solenoiden menar du? (Koppla spänning från + på startmotorn till solenoiden)

Just precis så. Lägg ur växeln först, annars kan du köra över dig själv.

Generalarn
22 juli · 12 Inlägg
#5

Svarte_Orm skrev:

snuspojk skrev:

Svarte_Orm skrev:
Har du provat med ett friskt batteri? Har du provat att tvångsköra starten genom att koppla spänning direkt på den lilla anslutningen?

Friskt batteri sitter i, hur menar du med tvångsköra? Anslutningen på solenoiden menar du? (Koppla spänning från + på startmotorn till solenoiden)

Just precis så. Lägg ur växeln först, annars kan du köra över dig själv.

Bilen är upp pallad så det är lugnt, du vet inte om det kan vara något jordfel? Låter dock konstigt att bara för jag bytt låda så ska detta inträffa..

Xebers76
22 juli · 1 406 Inlägg
#6

Vart sitter jordkabeln mellan motor och chassie på dessa?

Varför inte ta med hela soffgruppen ut på vägarna? Kolla gärna in min tråd "Den rullande soffgruppen"
https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=319705
Generalarn
22 juli · 12 Inlägg
#7

Xebers76 skrev:
Vart sitter jordkabeln mellan motor och chassie på dessa?

Väldigt bra fråga, på vanliga F sitter den väl bakom servopumpen? Ska gå ut och slänga ett snabbt öga och se vad jag hittar

Edit: den sitter under generatorn, inte alls tänkt på att kolla den, får lossa den och göra rent den ordentligt, återkommer med resultat

Senast redigerat av snuspojk (22 juli )

malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
22 juli · 3 583 Inlägg
#8

Undrar hur han vet att det är ett friskt batteri..
Det låter ju precis som ett halvt urladdat på  beskrivningen. .

Generalarn
22 juli · 12 Inlägg
#9

insidan skrev:
Undrar hur han vet att det är ett friskt batteri..
Det låter ju precis som ett halvt urladdat på  beskrivningen. .

Batteriet är helt nytt? Vet inte hur du har det men jag har aldrig köpt ett halvt urladdat nytt batteri? smile

malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
22 juli · 3 583 Inlägg
#10

Tror du verkligen att nyköpta batterier är fulladdade ?
Det tror inte jag..
Såvida man inte har underhållsladdning påkopplad hela tiden.
Batterier tappar 1% av laddningen om dagen om inte laddning tillförs.

Ivel
22 juli · 626 Inlägg
#11

"Surrar"?
Drar startmotorn runt motorn eller roterar den utan att drevet greppar eller är det bränslepumpen du hör surra?

Priusguru; "Livet är för kort att bruka opålitliga transportmedel."
malus Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
23 juli · 3 583 Inlägg
#12

Ja, man blir inte klok på vad han menar, så därför gissade jag på batteriet, men där fick jag tydligen tji..sad

Generalarn
23 juli · 12 Inlägg
#13

snuspojk skrev:

Xebers76 skrev:
Vart sitter jordkabeln mellan motor och chassie på dessa?

Väldigt bra fråga, på vanliga F sitter den väl bakom servopumpen? Ska gå ut och slänga ett snabbt öga och se vad jag hittar

Edit: den sitter under generatorn, inte alls tänkt på att kolla den, får lossa den och göra rent den ordentligt, återkommer med resultat

Jordkabeln som hade gått av, på med ny kabelsko och problemet är löst, tackar för hjälp!

Ivel skrev:
"Surrar"?
Drar startmotorn runt motorn eller roterar den utan att drevet greppar eller är det bränslepumpen du hör surra?

Jag vet inte riktigt vad som hände men problemet är löst nu, Jordkabeln in i blocket som hade lossat.

insidan skrev:
Ja, man blir inte klok på vad han menar, så därför gissade jag på batteriet, men där fick jag tydligen tji..sad

Ursäktar mig om jag uttryckte mig drygt! Uppskattar din hjälp även om batteriet var helt nytt (satte i ett nytt för bara någon dag sedan) så den har inte stått still länge med det.

Generalarn
23 juli · 12 Inlägg
#14

Problem löst, Jordkabel till blocket som va av. sitter under generatorn på dessa modeller (B230K)

Ivel
23 juli · 626 Inlägg
#15

Strålande bra att du återkopplade med lösningen och givetvis lika bra att bilen fungerar och det var en gratis fix.

Priusguru; "Livet är för kort att bruka opålitliga transportmedel."
Generalarn
24 juli · 12 Inlägg
#16

Ivel skrev:
Strålande bra att du återkopplade med lösningen och givetvis lika bra att bilen fungerar och det var en gratis fix.

Ja alltid kul när det kan gå hyfsat smärtfritt och inte ta så stor skada på plånboken

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang