Audi A4 1.8T -00, startar ej.

Smutten
9 mars · 11 Inlägg
#1

Hej!

Förklarar så gott jag kan...

Har en Audi A4 1.8T från -00 som inte startar längre. (APU motor).
Gick ut och skulle åka till jobbet, bilen startar direkt men när jag väl ska iväg är det ungefär som att jag får kärringstopp och bilen dör, sedan startar den inte igen. Den bara står och tuggar. Detta har hänt förut, men har man väntat i ca 5min så har den startat igen som vanligt. Men nu har den inte startat på ett par dagar. Inga varningslampor eller något konstigt ljud etc.

Har sökt runt men inte hittat något direkt, så tänkte att jag frågar här.

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
9 mars · 4 232 Inlägg
#2

Jag tippar på bränslerelaterat..
Går pumpen ?

Smutten
10 mars · 11 Inlägg
#3

Ja, pumpen går.

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
10 mars · 4 232 Inlägg
#4

Nästa steg är att kolla bränsletrycket.
Kommer det bränsle om du delar på bränsleledningen på ett bra ställe om du kör på starten?
Hur ser stiften ut ?
Är dom blöta ?

Senast redigerat av axxet (10 mars )

Smutten
12 mars · 11 Inlägg
#5

Kommer fram bränsle, stiften var blöta. Skruva tillbaka stiften och testa å starta den igen, då hoppa den igång som vanligt, fick väl stå å gå i typ 10min inga problem. Det jag undrar då vad var det för fel när den inte starta? När det fick stå ett par dagar sedan startar den helt plötsligt..

Utmarks-Loke
12 mars · 2 732 Inlägg
#6

Någon form av felmeddelanden måste väl lagras på en audi från år 2000? Börja med att läsa ut dom så berättar nog bilen vad som fattas den.

Nybergrobin
13 mars · 2 077 Inlägg
#7

Läs felkoder ( som vanligt när det gäller moderna bilar).  Du lär säker få en felkod på tändmodul...

Smutten
1 april · 11 Inlägg
#8

Inte fått fram någon felkod. Men märkte att om bilen stannar så kan jag dra ur batteriet i 5 sek sedan så startar den igen.

zzr9409209
1 april · 511 Inlägg
#9

Klart att du inte får fram några felcoder,nollas ju när du lyfter batt,kabeln.

Smutten
3 april · 11 Inlägg
#10

Testade att kolla felkoder efter att den hade stannat innan jag tog av batteriet, men hittade inga då heller.

Richard-R
4 april · 260 Inlägg
#11

låter som immobilizern, den som läser av nyckeln? eller går den runt på starten ens? fast den inte tänder?

husseman
4 april · 283 Inlägg
#12

hmm. kolla vevaxelgivare, låter som det - eller tändmodul .
Lycka till o skål /husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang