Tändningen går inte att stänga av (Audi 80 2.0 E från 1992)

OlleHolm
8 december 2021 · 3 Inlägg

Hej!

När jag stannade bilen häromdagen så märkte jag att trots att jag stängt av bilen så var tändningen påslagen. Fläkten lät och lysen var på. Jag vickade lätt på nyckeln och då tändes och släcktes mina lysen samt fläkten. Vrider på nyckeln till tändningsläget (så att varningslamporna kommer igång) och stänger av igen. Då stängs allt av som det ska.

Ska åka hem senare på dagen när jag märker att trots att jag startar bilen så fungerar inte fläkten. Inga halvljus utan endast varsel- eller parkeringsljus fungerar. Blinkers funkar inte. Helljus fungerar endast om man drar spaken mot sig (blinkar). När jag stänger av motorn igen genom att vrida nyckeln till sitt yttersta vänsterläge så går tändningsläget igång. Det vill säga alla lampor lyser som de ska och fläkten fungerar.

Jag kan sedan inte få av tändningsläget så länge motorn är avstängd så måste koppla bort batteriet för att spara på det.

Dagen efter så provar jag att koppla på batteriet igen. Tändningsläget är då på hela tiden och fungerar även när motorn är igång. Jag kan dock inte få av det så måste återigen koppla bort batteriet för att inte ta slut på det.

Skulle vara tacksam för idéer och bara allmänna tankar om vad jag kan ha för problem. Rent instinktivt så känns det som att det är något glapp i där man sätter i bilnyckeln för att starta bilen men vad vet jag. Är inte någon mästare på att meka men är intresserad och tar gärna emot all kunskap jag kan få!

Mvh Olle Holm

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
8 december 2021 · 15 122 Inlägg

Byte tändningslås.

clabbe14
8 december 2021 · 64 Inlägg

Det räcker förmodligen med att byta kontaktstycket som sitter i bakkant av tändningslåset. Då slipper du att krångla med en annan nyckel dessutom.
/Hälsningar Claes

OlleHolm
9 december 2021 · 3 Inlägg

Var kan man köpa sånt som passar?

clabbe14
9 december 2021 · 64 Inlägg

Finns som reservdel hos närmaste VAG - handlare.
/Hälsningar Claes

OlleHolm
26 december 2021 · 3 Inlägg

Lite sen uppdatering:

Bytte bakstycket på tändningslåset. Hittade billigt på skruvat.se. Där hette det brytare för tändning eller något. Detta löste problemet, tack för hjälpen!!

Growe Fri fart för ett fritt folk!
26 december 2021 · 11 912 Inlägg

OlleHolm skrev:
Lite sen uppdatering:

Bytte bakstycket på tändningslåset. Hittade billigt på skruvat.se. Där hette det brytare för tändning eller något. Detta löste problemet, tack för hjälpen!!

standard fel det där.. samma brytare har ju suttit i alla vag bilar istort sätt fram till 99 säkert en massa senare oxå..och dom går ALLTID sönder smile

har själv fått bytt på min 98ans Arosa som oxå började spöka.     inte skitroliga att byta då man inte kan skruva loss den med rattstången på plats smile

Stance=slammad bil som endast kan framföras i 2km/h på svenska vägar. håll skiten hemma i garaget så slipper vi andra hamna bakom era skithögar..
Volkswagen Polo 1.6Tdi "Biloptimering i Sverige" (2010)
Seat Arosa (1999)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang