Garaget får en makeover

Garaget kommer göras om totalt
  • 393 Följare
  • 462 713 Visningar
  • Uppdaterades senast 14 juni 2022
eastmotorsport -sommar ska de va....
29 mars 2017 · 4 524 Inlägg

Fasen vad du är energisk, riktigt bra jobbat och du ger dig då på allt en annan skulle leja för istället.

Tack till alla som följer och tittar i våra projekttrådar .
Kenny-83 Företagare & YouTuber
29 mars 2017 · 1 940 Inlägg

Hur ska jag annars någonsin lära mig hur man gör?

Jag ser det så här, all tid jag lägger ner på arbetet är "betald tid", jag får lön för det. Det går att jämföra att jag jobbar någon annan stans på något trist jobb BETYDLIGT fler timmar och sedan betala hantverkare. Nä, jag föredrar att jobba färre timmar med något jag vet kan få att bli bra och dessutom är skojigt än att jobba för någon annan på ett tråkig arbetsplats.

Tack för kommentarer dock big_smile

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
hasse66
29 mars 2017 · 73 Inlägg

och det bästa kenny är att man får det just som man vill ha det och blir belåten därefter luriga lösningar e ju det som tar mest tid  och all tid man sitter och funderar ur bra funktioner det gör ju inte en betald byggare eller betongare ... du har fått till det bra  gillas!!!!

hyrbil Självutnämnd chipskonnässör
29 mars 2017 · 2 571 Inlägg

Laserpass <3

Härligt att se ljuset i tunneln nu ändå, rejält med jobb du lagt ner!

Tada.wav
Volvo V90 T5 R-Design "Harriet - OEM Plus" (2018)
Kenny-83 Företagare & YouTuber
29 mars 2017 · 1 940 Inlägg

Era kommentarer värmer och ger mig energi smile Tack så mycket!

https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-c9ba1afae05d2bcc11c86fff3ba9a5a9.jpg

PS, Stylingwebben.se kör nu en tävling på Facebook (stylingwebben.se), de är bara att gilla stylingwebben och tävlinginlägget så kan man vinna ett 750kr presentkort, inte mycket jobb för en just nu stor chans big_smile

Senast redigerat av Kenny-83 (29 mars 2017)

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Kenny-83 Företagare & YouTuber
30 mars 2017 · 1 940 Inlägg

Testade 16 plattor idag, gick hur bra som helst. Det som tar onödigt lång tid är efterjobbet med att rensa all fogar ifrån allt fix som trycks upp. Sen så ska så klart alt rengöras. Att lägga ut plattorna går rätt snabbt men som sagt de är allt annat runt omkring som tar tid.

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
ToXtreme
30 mars 2017 · 3 627 Inlägg

Vi har medel på jobbet som löser betong och enbart betong, nu har du förvisso löst problemet på annat vis men det finns medel som gör jobbet du "frågade" efter hur som än haver smile

Kika in och följ gärna projektet! BMW E46 318ti - Vägen mot perfekt stance!
Simple and clean, all you ever need to know ;)
KSI-Garage Platschef på Hedin Däckdepå i Bålsta
30 mars 2017 · 1 366 Inlägg

en tanke bara. Borde det inte gå smidigare/ snabbare om du lägger i kakelsnöre mellan plattorna. Just för att slippa att det kommer upp fix i mellan plattorna. Då spar du massor av tid för att slippa göra rent springorna.

Motorer utan turbo suger. Kolla in mina Projekt här.
Audi 80 GTE quattro GTE quattro -86
Audi 80 quattro -84 urq sedan
Bruksbilen BYD Atto 3 BYD Atto 3
KALL3
30 mars 2017 · 723 Inlägg

Bra jobbat! Jag har varit med och hantlangat åt platsättare. Han tar bara sin mora kniv och drar i springan. Inte jätte noga men bara för att få bort det värsta . Sen ska ju fog ändå i där. Sen börjar han längst in i ett hörn och arbetar sig utåt. Och så snörslår vi upp rutnät 4x4 plattor överallt. Då behöver man inte plastbitar/kakelsnöre för att få till fogarna. -Det går bra mycket snabbare med. Plus att man koncentrerad på att just dom fyra blir bra i taget. Och fogarna som går längst med rummet är viktigare att få bra än dom i bredd. Dom i bredd ser man inte på samma sätt om dom skulle skifta lite i bredd som dom i längden. Och va inte för noga för det kommer snatgligen inte synas i sin helhet och det skiljer 0,5 mm på någon platta här och där. Det går ju att lura ögat lite med. Speciellt där det är fall. Nu skrev du att snörslå inte gjorde linjerna helt raka pga av fallet. Men spände du snöret riktigt hårt och släpper rakt uppifårn så borde det inte bli några problem med att det ska slå skeva sträck.

Lite tips! Kul att följa ditt projekt smile

Klicka gärna in och kolla projektet för min S40N 2010
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=289970
Volvo S40N "Red and Black" (2010)
Kenny-83 Företagare & YouTuber
30 mars 2017 · 1 940 Inlägg

Dagens äventyr.

https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-d30ede2196f57b49dae68031b8ad496c.jpg

Jo du att snörslå hela rummet vore också en grej Jag märker att mina beräkningar inte är helt exakta alltid men de små "felen" som finns ser man aldrig sen.

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Spid
31 mars 2017 · 13 Inlägg

Jag har blandat 15kg säckar direkt när jag lagt klinkers, lagt en våt handduk över murarhinken medans jag jobbar med annat så det inte torkar ut. Sedan så rengör jag fogspringorna från fix med att ha en hink med vatten och målarsvampar. Jag tycker att det funkar bra och resultatet har blivit bra. Värsta med att blanda så mycket som 15,kg är ju att man får hålla på länge innan man får gå och lägga sig wink

Kenny-83 Företagare & YouTuber
1 april 2017 · 1 940 Inlägg

Stöter på problem hela tiden som jag lär mig mycket av. Idag fick jag dessutom slipa golvet igen på ett ställe jag upptäckte en upphöjning.

Plattorna närmast rännan var jag tvungen att skapa ett speciellt verktyg för att kunna lägga rätt. Just intill rännan är lutningen för mycket så om jag lägger dem på samma sätt som de andra plattorna så hamnar de för långt ner. Tog mig 2 timmar att lägga bara 5 plattor sad Men resultatet blev perfekt. De var en av dessa plattor jag hade som första platta jag började med... vad tänkte jag med?

Nå nå, det går sakta men säkert framåt smile

https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-9b235861ddf6ddb2330b3dc683c885b8.jpg

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Djo
1 april 2017 · 10 157 Inlägg

Kommer bli bra sen iallafall smile

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=272072
Projekt tråden om pv 444an med luftfjädring förgasar turbo och plåt breddning mm mm kolla in om ni vill :D
Kenny-83 Företagare & YouTuber
1 april 2017 · 1 940 Inlägg

Jag har valt min 4 kilo för att det är ett tempo som fungerar för mig. Hade ytan varit helt plan och inte haft lika högra krav på full täckning under plattan så hade det gått betydligt lättare. Jag märker att 4kg är gränsen för efter det börjar fixet bli segare och hårdare vilket så klart inte är bra.

Just nu när man lägger klinker i garage så är det extremt viktigt att det inte får hamna luft under plattorna får då kommer de spricka väldigt lätt man man kör bil på dom. Nackdelen när man trycker ner plattorna så pass mycket i fixet är att det kommer upp fix i fogarna och det måste så klart tas bort för att det ska se fint ut med fogbruket sen. Jag tror jag spenderar mer tid att rensa fogarna är lägga plattorna. Jag använder mig av ett kakelkryss jag kapat av lite för att rensa fogarna och sen så svabbar jag det med en svamp.

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Kenny-83 Företagare & YouTuber
2 april 2017 · 1 940 Inlägg

Okej dax att redovisa vad jag lärt mig idag som jag ÖNSKAR det borde stått i någon guide någonstans, ett trick som hade tjänat in timmar för mig (och gjort golvet mycket jämnare).

SUPERTIPS vid läggning av klinkers!
Om du upplever att du får mycket fix i fogarna så kan detta vara något bra. Den innebär oftast att plattan har full täckning på undersidan och att det fixet som kommer upp i fogarna är det som helt enkelt inte får plats under plattan.

När du tryckt till plattan så pass att du anser den ligga hyfsat plant med de närliggande plattorna och du anser att det att dax för att satta i klinkerkorsen gör då så här. Skjut in plattan helt tight emot de andra plattorna.

Nu trycks fixet upp ur fogen. Dra inte isär plattorna utan ta nu en hård skrapa och skrapa bort fixet. Lägg märke nu till hur pass bar fixet tas bort! Om du ser att det är fortfarande kvar fixrester på ena plattan så innebär det att den andra plattan ligger för högt! Ser du där emot att det är resten på den andra plattan så innebär det att den ligger för lågt. Detta är alltså ett superbra sätt att få plattorna att ligga superslätt och i perfekt nivå med varandra. Du vet att plattorna ligger i perfekt nivå med varandra när all fix försvinner när du drar med skrapan.

Nu när plattorna ligger i perfekt nivå med varandra kan du dra isär plattan just lite mindre än vad fogen ska vara. Ta nu kakelkryssen och tryck ner dom i fogarna. Eftersom kryssen är lite större än fogarna kommer de trycka isär plattorna med perfekt avstånd och ha en tight passform.

Det är fortfarande kvar lite rester av fix i fogen men det tar men enkelt bort med en mjuk svamp som glider ner i fogen.

Med denna metod får du snabbt rena fogar och perfekt nivå på dina klinkers. Gud så jag önskar att jag vetat om detta tidigare sad

Senast redigerat av Kenny-83 (2 april 2017)

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
hasse66
2 april 2017 · 73 Inlägg

wow bra förklaring  hoppas du orkar få klart resten  verkar ju som att du behöver ngn öl el 2 för att få fason på detta bygget   hur som det gillas  använde  du 20x20 plattor ?? snygg blandning du fått till.. följer som sagt....

Kenny-83 Företagare & YouTuber
2 april 2017 · 1 940 Inlägg

Tack tack! Plattorna är 30*30 cm.

Rekord i antal plattor idag, 8+16+16, 40 st big_smile Men... de har haft sitt pris, gud så mina knän värker och min nacka den brinner sad

Det börjar likna något nu big_smile

Jag har men avsikt inte satt plattor närmast brunnen, dels för att de måste kapas men även för att just närmast brunnen är lutningen lite brantare. Hör att få de plattorna att ligga bra måste jag först ha de angränsade plattorna på plats så det blir en jämn och mjuk övergång med rätt lutning.

Jag kan inte heller lägga vissa plattor vid porten fören några ändra är lagda, det är för att jag måste kunna stå på de plattorna.

Det är även viktigt att tänkta på att man ska kunna rengöra fogarna direkt efter, jag måste nå dom utan att lägga vikten på någon av de nyligt lagda plattorna.

Det är enormt mycket planerande med detta, man vill som inte måla in sig i ett hörn så att säga.

https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-43fc4e583663e986393092cd0284b959.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-6196e29b8ba736f4680d6585e54b4c6a.jpg

Senast redigerat av Kenny-83 (2 april 2017)

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Rickricaro
3 april 2017 · 1 Inlägg

Sådana här hade kanske snabbt upp processen att få plattorna i samma nivå.
https://goo.gl/images/0WPmoG

Kenny-83 Företagare & YouTuber
3 april 2017 · 1 940 Inlägg

Ush! fick rysningar när jag såg den där bilden. Sättet de dragit it fixet på är katastrofalt!, de är ojämnt och de är inte draget i raka jämna kanaler, detta gör att när man trycker dit plattorna så försvinner inte luften under plattorna och därmed försvagar konstruktionen. Hade någon hantverkare lagt plattorna på de där sättet hade jag sparkat ut dem med huvudet först och rapporterat dom till konsumentverket.

Nu måste jag bara nämna nästa grej jag ser, Plattorna är inte fasttryckta i fixet!!! De ligger ju bara ovanpå fixet. Detta skapar som bäst 50% täckning och kör man bil på det så går de sönder direkt, ush va dåligt gjort. Mina plattor har utan tvivel mellan 95-100% täckning. Vilken klåpare som lagt de där klinkersplattorna.

Men tillbaka till produkten... De ser besvärliga ut att använda och rengöra och de fyller samma funktion som om du håller dit en liten träbit eller penna för att kolla jämnheten. Nä, kortfattat en skitprodukt.

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Kenny-83 Företagare & YouTuber
9 april 2017 · 1 940 Inlägg

Jag har kommit lite längre nu. Lägger runt 2 timmar per dag på att lägga plattor och då lägger jag runt 14-16 plattor. Går inte snabbt men jag har tid smile

https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-605f46e7624be5b8aede495473e4be20.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-3131f184e3c138174ce80dd3131f8107.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-56eaffd91c2382b0e0baac9263b452bc.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-bdcc2365771e672519cd4ee009493764.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/26/25883/25883-8d8d34108690a5cd275cbd0b1e6a8db3.jpg

Stylingwebben.se | LED lampor
Länk till min YouTube kanal: DesireToInspire
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang