Volvo v70-06 värme kommer och går

134 Inlägg
Skrivet 22 oktober 2017 · Inlägg av trådskaparen #1

Hallå!
Nu när det börjar bli kallt ute så märkte jag att kupen inte blir särskilt varm under körning. Drar jag på full värme så blåser det jättevarmt i typ 3sek, sedan iskallt i 3sek och sedan varmt 3sek igen.
Inte jättekul när det är runt nollan ute...
Motortempen står normalt och låter inget konstigt. Någon som har en id'e på vad de kan vara för fel?
Har testat stänga av ACn samt olika fläktlägen, men inget verkar påverka.

Forum- och sitemoderator · 11 277 Inlägg
Skrivet 22 oktober 2017 #2

Lägger en pren. på denna. Låter ju minst sagt märkligt. Börja med att se till så kylsystemet är ordentligt urluftat. Gratis och enkel första åtgärd.

Annars så kan ju ECU till ACC ha fått ett frispel men i det fallet bör du höra klaffar och ventiler som jobbar bakom displayen. Samma på bägge sidor?

I entusiastkretsar finns en jargong som går ut på att ”det bästa med ESP är att skiten går att stänga av”. Ofta från samma personer som kör med de snävaste marginalerna och har den minsta körrutinen, med andra ord just det klientel som har mest att vinna på ESP. Dom som smäller.
Fri fart för ett fritt folk! · 9 505 Inlägg
Skrivet 22 oktober 2017 #3

börja med att läsa felkoder...   
sen logga värmeanläggningen och se var det fladdar.  för rätt säker på att det är ett problem med värmeanläggningen. 
någon ställmotor eller dyligt som strular.   

visst skulle det kunna vara luft men borde inte bete sig på det sättet..  men borde vara lätt att ta reda på  av med locket och ställ bilen i en uppförsbacke och varmkör motorn. 
eller gör som på bmw bilar  vacuum sug hela systemet hela kylarsystemet.


när du skriver testat alla fläktlägen är det bara fläkten du menar eller även värme reglagen?   skulle kunna vara så enkelt att fläktpanelen dött

Stance=slammad bil som endast kan framföras i 2km/h på svenska vägar. håll skiten hemma i garaget så slipper vi andra hamna bakom era skithögar..
134 Inlägg
Skrivet 22 oktober 2017 · Inlägg av trådskaparen #4

Spelar ingen roll om jag ställer den på fläkt vid rutan eller golvet, samma fenomen överallt. Misstänker också ecu eller liknande. Borde väl rimligtvis ligga en felkod i så fall?
Har testat olika värmelägen och fläktlägen. Spelar ingen roll hur de står.

Senast redigerat av Sebban2 (22 oktober 2017)

* Voff voff * · 4 289 Inlägg
Skrivet 22 oktober 2017 #5

Är ju långt ifrån ovanligt att lilla tempgivaren och dess fläkt i ECC-panelen ger upp, med en massa märkliga fenomen som följd.

Dock brukar då värmen iaf förbli på fullt när man har den på fullt...

Är du säker på att du har tillräckligt med kylvätska i systemet?

//Brådhis

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
134 Inlägg
Skrivet 19 november 2017 · Inlägg av trådskaparen #6

Lösningen var rätt enkel. Blåste rent tempsensorn med tryckluft, sedan bort med pluspolen en stund. Funkar nu som de ska! Tack för alla idéer


Sponsrade tjänster

Powered by
boka bilservice till fast pris

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang