Motorbyte corolla -99 Umeå, mek/verkstad sökes!

Willewi
15 december 2017 · 1 Inlägg

Tjena! Söker tips på någon som kan utföra motorbyte på en toyota corolla i Umeåtrakten till överkomligt pris, pma gärna om småverkstäder eller nån hobbymek. Tänkte isåfall fixa en "ny" motor från skroten. Kanske svårt att tänka sig att det skulle vara värt det på dylik bil, men den är en stridsvagn och har gått som en klocka ända tills oljetråget rök i skogen och motorn skar. En bil med mycket minnen!
Alla tips uppskattas.
Med vänlig hälsning,
Wille

CC72
15 december 2017 · 1 661 Inlägg

Oavsett om det är en "stridsvagn" så är det inte värt pengarna om du inte kan göra jobbet själv. Sälj som reservdelsbil eller köp en likadan och ha kvar den själv att plocka delar ifrån.

Köper du en beggad motor så har du ändå ingen garanti för att den ska hålla. Koppling m.m kanske är slut och ska bytas i samma veva. Det är mer än bara själv kostnaden för motor + arbetstid som kommer att kosta.

Senast redigerat av CC72 (15 december 2017)

Bwonka
15 december 2017 · 236 Inlägg

Som föregående talare är inne på så är det ett lotteri att köpa begagnad motor på skroten. Håller motorn något något år eller så ska man vara nöjd.

Gör du jobbet själv så blir det ekonomiskt försvarbart. Är en del jobb och många moment när man lyfter ur och monterar motor, framför allt på en framhjulsdriven bil.

Du kan testa och se om det finns någon på en motorverkstad eller någon folkracekretsar som kan utföra jobbet men jag skulle nog rekommendera att du köper ny bil (varför inte en Corolla och använder din nuvarande som reservdelsbil?) eller utför jobbet själv.

Önskar dig lycka till!

/B

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang