Ac-problem audi a4 b5 -00

12 Inlägg
Skrivet 20 juli · Inlägg av trådskaparen #1

Hej, jag har haft min bil inne på ac-service på vianor. Killen där sa att själva acn fungerar bra men kylan kommer inte in i kupén. Han fick inte ner temperaturen under 23 grader. Han tipsade mig om att det kunde vara någon av ställmotorerna till blandningsklaffarna bakom instrumentbrädan. Jag har nu bytt två av dom utan resultat. Finns det något annat jag skulle kunna prova innan jag ger upp? För jag känner att det lätt kan springa iväg i kostnad om man låter en verkstad kolla upp det. Bilen har ju trots allt 18 år på nacken. Mvh Philip
https://www1.garaget.org/gallery/images/61/60356/60356-af9861ce109796ea4955bfd1509e1ba6.jpg

Senast redigerat av helt100 (20 juli )

philip är bäst
Reservdelsnisse · 63 Inlägg
Skrivet 20 juli #2

Har du grundinställt dom efter byte? Den röda sköter temperaturen...

12 Inlägg
Skrivet 20 juli · Inlägg av trådskaparen #3

Bmsone skrev:
Har du grundinställt dom efter byte? Den röda sköter temperaturen...

Det har jag inte! Hur gör man det? Vad sköter det blåa spjället? Mvh

philip är bäst
Reservdelsnisse · 63 Inlägg
Skrivet 20 juli #4

Man måste ha båda eller liknande.

1 267 Inlägg
Skrivet 20 juli #5

VCDS är ett bra verktyg för grundinställning av motorerna. Men när du plockat bort allt runtomkring, ser du att motorerna jobbaröverhuvudtaget? Kan också vara fel på din klimatanläggning som inte ger motorerna någon signal. Här är VCDS bra igen för felsökning samt provkörning av motorerna.

Tjofadderittan - lej
Jag har VCDS (f.d VAG COM) och VCP
Kör VW Tiguan GTS 2017
12 Inlägg
Skrivet 20 juli · Inlägg av trådskaparen #6

Soulman skrev:
VCDS är ett bra verktyg för grundinställning av motorerna. Men när du plockat bort allt runtomkring, ser du att motorerna jobbaröverhuvudtaget? Kan också vara fel på din klimatanläggning som inte ger motorerna någon signal. Här är VCDS bra igen för felsökning samt provkörning av motorerna.

Okej! Ja jag rev ner en hel del grejer så jag såg att motorerna rörde sig. Jag har vcds men är totalt novis på att använda det. Men jag ska prova koppla upp mig imorgon. Kan du komma på något annat fel som kan ha med temperaturregleringen att göra? Finns såklart en massa givare och sensorer också, känns konstigt att skiften fungerar så länge som det gör :p mvh

philip är bäst
1 267 Inlägg
Skrivet 21 juli #7

helt100 skrev:

Soulman skrev:
VCDS är ett bra verktyg för grundinställning av motorerna. Men när du plockat bort allt runtomkring, ser du att motorerna jobbaröverhuvudtaget? Kan också vara fel på din klimatanläggning som inte ger motorerna någon signal. Här är VCDS bra igen för felsökning samt provkörning av motorerna.

Okej! Ja jag rev ner en hel del grejer så jag såg att motorerna rörde sig. Jag har vcds men är totalt novis på att använda det. Men jag ska prova koppla upp mig imorgon. Kan du komma på något annat fel som kan ha med temperaturregleringen att göra? Finns såklart en massa givare och sensorer också, känns konstigt att skiften fungerar så länge som det gör :p mvh

Är klimatenheten paj kan du få felkod på det. I testsekvensen kan du köra de olika motorerna. Allt hittar du under adress 8.

Tjofadderittan - lej
Jag har VCDS (f.d VAG COM) och VCP
Kör VW Tiguan GTS 2017
12 Inlägg
Skrivet 22 juli · Inlägg av trådskaparen #8

Soulman skrev:

helt100 skrev:

Soulman skrev:
VCDS är ett bra verktyg för grundinställning av motorerna. Men när du plockat bort allt runtomkring, ser du att motorerna jobbaröverhuvudtaget? Kan också vara fel på din klimatanläggning som inte ger motorerna någon signal. Här är VCDS bra igen för felsökning samt provkörning av motorerna.

Okej! Ja jag rev ner en hel del grejer så jag såg att motorerna rörde sig. Jag har vcds men är totalt novis på att använda det. Men jag ska prova koppla upp mig imorgon. Kan du komma på något annat fel som kan ha med temperaturregleringen att göra? Finns såklart en massa givare och sensorer också, känns konstigt att skiften fungerar så länge som det gör :p mvh

Är klimatenheten paj kan du få felkod på det. I testsekvensen kan du köra de olika motorerna. Allt hittar du under adress 8.

Jag har nu grundinställt och testkört alla ställmotorerna, har ingen felkod på klimatanläggningen. Alla värden jag tittat på ser bra ut. Men ändå får jag inte någon kyla i kupén. Finns det något annat jag kan göra? Mvh

philip är bäst
Jag ska hjälpa dig.. · 2 739 Inlägg
Skrivet 22 juli #9

Ja, kör till en annan sk ac-specialist och se om denna har andra funderingar än den förste du var hos. .
Se till så att det är en gammal "  räv   " och inte en nyskolad yngling..
Jag citerar ett inlägg för många månader sedan:
Många tror att dom kan, men få vet vad dom håller på med..smile

Senast redigerat av chanstagarn (22 juli )

Det är aldrig försenat att ge upp..
Kolla först, byt sen..
1 267 Inlägg
Skrivet 23 juli #10

helt100 skrev:

Soulman skrev:

helt100 skrev:

Okej! Ja jag rev ner en hel del grejer så jag såg att motorerna rörde sig. Jag har vcds men är totalt novis på att använda det. Men jag ska prova koppla upp mig imorgon. Kan du komma på något annat fel som kan ha med temperaturregleringen att göra? Finns såklart en massa givare och sensorer också, känns konstigt att skiften fungerar så länge som det gör :p mvh

Är klimatenheten paj kan du få felkod på det. I testsekvensen kan du köra de olika motorerna. Allt hittar du under adress 8.

Jag har nu grundinställt och testkört alla ställmotorerna, har ingen felkod på klimatanläggningen. Alla värden jag tittat på ser bra ut. Men ändå får jag inte någon kyla i kupén. Finns det något annat jag kan göra? Mvh

Det verkar inte helt rimligt. Du har för lite gas/tryck eller så öppnar inte ställmotorn för att släppa in kylan i batteriet. Tredje alternativet är att en temperatursensor inte ger rätt signal och därför inte ger signal  att öppna spjället för kylan.

Tjofadderittan - lej
Jag har VCDS (f.d VAG COM) och VCP
Kör VW Tiguan GTS 2017
4 052 Inlägg
Skrivet 23 juli #11

Blir ac rören in mot kupén iskalla? :-)

Spana gärna in mitt projekt på mercorna och lite annat :) http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=262552
eller på projektet på min caddy mk1 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=303965
12 Inlägg
Skrivet 25 juli · Inlägg av trådskaparen #12

Soulman skrev:

helt100 skrev:

Soulman skrev:

Är klimatenheten paj kan du få felkod på det. I testsekvensen kan du köra de olika motorerna. Allt hittar du under adress 8.

Jag har nu grundinställt och testkört alla ställmotorerna, har ingen felkod på klimatanläggningen. Alla värden jag tittat på ser bra ut. Men ändå får jag inte någon kyla i kupén. Finns det något annat jag kan göra? Mvh

Det verkar inte helt rimligt. Du har för lite gas/tryck eller så öppnar inte ställmotorn för att släppa in kylan i batteriet. Tredje alternativet är att en temperatursensor inte ger rätt signal och därför inte ger signal  att öppna spjället för kylan.

Okej okej, ja då fattas där kanske gas. För även om en tempgivare är paj så borde väl acn blåsa på full kyla om du ställer in anläggningen på lägsta inställningen? Mvh

philip är bäst
12 Inlägg
Skrivet 25 juli · Inlägg av trådskaparen #13

mb_pucken skrev:
Blir ac rören in mot kupén iskalla? :-)

Det har jag ej kollat. Kan återkomma när jag provat. Den ger ifrån sig mycket kondensvatten iallafall, vet inte om det är någon garant för att acn fungerar? Mvh

philip är bäst
1 267 Inlägg
Skrivet 26 juli #14

helt100 skrev:

Soulman skrev:

helt100 skrev:

Jag har nu grundinställt och testkört alla ställmotorerna, har ingen felkod på klimatanläggningen. Alla värden jag tittat på ser bra ut. Men ändå får jag inte någon kyla i kupén. Finns det något annat jag kan göra? Mvh

Det verkar inte helt rimligt. Du har för lite gas/tryck eller så öppnar inte ställmotorn för att släppa in kylan i batteriet. Tredje alternativet är att en temperatursensor inte ger rätt signal och därför inte ger signal  att öppna spjället för kylan.

Okej okej, ja då fattas där kanske gas. För även om en tempgivare är paj så borde väl acn blåsa på full kyla om du ställer in anläggningen på lägsta inställningen? Mvh

Inte nödvändigtvis. Den kan lika gärna tala om att det är kallt i bilen och därför inte öppnar shunten för kylan. Men får du kondensvatten har du kyla nånstans i alla fall, om det inte är glykolvatten från kylsystemet...

Tjofadderittan - lej
Jag har VCDS (f.d VAG COM) och VCP
Kör VW Tiguan GTS 2017
12 Inlägg
Skrivet 30 juli · Inlägg av trådskaparen #15

Soulman skrev:

helt100 skrev:

Soulman skrev:

Det verkar inte helt rimligt. Du har för lite gas/tryck eller så öppnar inte ställmotorn för att släppa in kylan i batteriet. Tredje alternativet är att en temperatursensor inte ger rätt signal och därför inte ger signal  att öppna spjället för kylan.

Okej okej, ja då fattas där kanske gas. För även om en tempgivare är paj så borde väl acn blåsa på full kyla om du ställer in anläggningen på lägsta inställningen? Mvh

Inte nödvändigtvis. Den kan lika gärna tala om att det är kallt i bilen och därför inte öppnar shunten för kylan. Men får du kondensvatten har du kyla nånstans i alla fall, om det inte är glykolvatten från kylsystemet...

Jag har varit på en annan verkstad nu och killen där tyckte värmeutbytet eller skillnaden på temperaturen på hög respektive lågtryckssidan på rören inte var optimal, han bytte då en expansionsventil som sitter i röret på högtrycksidan. Den hade förmodligen hängt sig och nu får jag in luft som ligger på ungefär 13 grader. Så problemet är avhjälpt. Jag tackar så mycket för all hjälp! Mvh

philip är bäst

Sponsrade tjänster

Powered by
boka bilservice till fast pris

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang