Audi S4 B5 Nogaro Blue totalrenovering

Ett impulsköp av en äldre herre som i sin tur köpte den av killen som ej bytte kamrem i tid. Så detta kommer vara en total uppbyggnad av en S4 Nogaro blå. I helhel fint skick, invändigt väldigt lite slitage förutom en reva på förarstolen.

BeCe

  • 51 Följare
  • 10 638 Visningar
  • Uppdaterades senast 14 april
BeCe
3 januari · 363 Inlägg
#41

Insuget på plats med spridare och bryggor.
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-1ff1a606635f57675370aaf779e96cb6.jpg

Allt monterat, skippar kåporna över motorn
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-5f8d321d59b2516eafe2bdc7b40e3a6d.jpg

Nere på backen igen efter 10 mån på pallbockar, nyfylld på glykol och olja.
Dragit runt motorn utan säkringen för soppapumpen i för att få runt oljan överallt.
Sen startade den på första starten, yes det e nice.

https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-cc644b12848a06f485f839dac116f3c3.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-5a4ac270973bbc0f9be48a3a0a3d9aa3.jpg

Ahlskog
4 januari · 12 Inlägg
#42

Gratulerar!

jojje81 George
5 januari · 1 953 Inlägg
#43

Nice smile

Bmw e36 330 Turbo Projekt
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=316119
Det är inte farten som dödar......... Det är det plötsliga stoppet!
BeCe
5 januari · 363 Inlägg
#44

Ahlskog skrev:
Gratulerar!

Tackar tackar smile

BeCe
5 januari · 363 Inlägg
#45

jojje81 skrev:
Nice smile

Japp!

BeCe
5 januari · 363 Inlägg
#46

Jag hade tyvärr inte sparat videon på starten, men något är skumt med den.

3e starten så lät jag den stå på tomgång i 30s ca, sedan dog den och vägrat starta därefter.

Trodde det var soppatorsk då tankmätaren var nere på noll, hällt i 10l ny soppa och försökte starta igen utan resultat.
Luktar soppa från avgassystemet så den tänder inte nu utan surar ner motorn..

Får mäta lite och kolla relän, dubbelkolla alla kontakter så ingen är sliten eller gått av. Har fått laga 1 kontakt då ena kabeln gått av, dock var denna till nivågivaren för glykolen.

Ska ta ut stiften och kolla dessa och mäta avstånd, glömde göra det när dem sattes i.
Ska även koppla ur och rengöra triggergivaren, läst lite om det och dem kan ge sig om för mkt skit kommer på den. Då bilen stått länge och varit uppstartad så kan det vara så att skit har fastnat på den när motorn gått runt (svänghjulen/kopplingen) snurrat och drivit runt smuts. Det är en teori som ska prövas.

ANNARS KOM GÄRNA MED NÅGON IDÉ!!

Även byte av bränslefilter ska göras.

Såhär står den i dagsläget, gillar fälgarna skarpt och bromsarna fyller ut rätt bra.
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-3eec18ff8c0334f001583c4c8501cda0.jpg

Senast redigerat av BeCe (5 januari )

Audi_a6_biturbo
6 januari · 2 Inlägg
#47

Har du kollat så kammarna blev korrekt inst med veven. Slit upp en tändspole och sätt i ett stift och kolla så du får gnista på det

BeCe
6 januari · 363 Inlägg
#48

Audi_a6_biturbo skrev:
Har du kollat så kammarna blev korrekt inst med veven. Slit upp en tändspole och sätt i ett stift och kolla så du får gnista på det

Jag trippelkollade alla inställningar innan jag provstartade och dem stämmer, men jag ska göra som du säger att kolla efter gnista..

Har en felkodsläsare så ska se om jag får utläst någon felkod smile

BeCe
10 april · 363 Inlägg
#49

Ute för första gången på månader.
Väldigt seg på uppdateringar då jag ej har pillat på denna den sista tiden.
Haft mängder med andra saker att göra hmm
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-965afc2ed4e3c6629d98186851e60ceb.jpg

ICM delete
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-a5afd9608de59a64e3be804ba4827fef.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-a5cbc9bb798399cec311f3e3c4b90931.jpg
Nya kontakter ditlödade
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-80e60e72f6090b5656db7fc4ad7baff8.jpg

OEM Adaptrar för tändspolarna
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-d25bab070b12fd1dbd2099fc5af253ad.jpg

Ena sidan av motorn klar, blev väldigt nöjd med dessa. Ser oem ut, dem lösa kablarna som man ser är extra jord och ska på med robotslang.
Ska bli så stilrent som det går
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-7c19ce4a0e2090bc21cfbe4746667179.jpg


Ska kolla igenom hela bilen så allt står rätt till, kika på kablar o laga det som behöver lagas

Senast redigerat av BeCe (10 april )

BeCe
söndag 22:59 · 363 Inlägg
#50

Fick tummen ur igen och lindade downpipes, och som sagt och hört så var det väldigt "kladdigt"
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-36a4c9421f3686ef295cfc7ead2d00a1.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-aa7fb7c969051be5df27d4fe5b5da617.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-02029f64eedf2acbb33abd0f66735727.jpg

Smådetaljer som inte direkt syns, men jag vet om det iallafall.
Men grundlig rengöring av lite ditten o datten.
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-c7bb5bd2995c3b6b2bf459953581a384.jpg
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-6b8ea41a2973a96e3af73379dc7fa479.jpg

Och såhär ser hjärtat ut i dagsläget, kommer köra med oem luftburk till att börja med.
Men en optimering är ett måste då det är andra toppar osv på den.
Får se vad den kan lämna i effekt framöver, men felsökning pågår. Har en provstartat den efter byte av spolarna, fått la laddare på batteriet då den hade sugit ur sig lite kräm.
Men får hålla tummarna att den startar!
https://www1.garaget.org/gallery/images/49/48974/48974-df347b88bd95c3a6030247c0b46566fe.jpg

Senast redigerat av BeCe (söndag 23:00)

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang