Seat Leon Cupra R -12. Elen stängs ej av när man drar ur nyckeln

Nenne94
12 januari · 7 Inlägg
#1

Hej, har problem med min cupra. Alltid när man drar ur bilnyckeln så stängs stereon av. Nu gör den inte det och centrallåset har slutat funka. Bromslamporna lyser också när man drar ur nyckeln. Sen när jag låser bilen vanligt med nyckeln i dörren så låser alla dörrar men när man låser upp bilen så är det bara dörren på förarsidan som låser upp och dem andra är låsta. Vet någon vad det kan vara för problem??? Stereon i bilen är original.

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..
12 januari · 4 917 Inlägg
#2

Undrar om det hjälper att ta av ena kabeln på batteriet en stund..
Annars är det väl startlåset som bråkar.

Köp inte grisen i säcken bara..
Masken är odlarens bäste vän..
Dom rike dom kan, VI fattiga försöker..
Nenne94
13 januari · 7 Inlägg
#3

Ska testa att göra det. Jätteskumt problem, kom från ingenstans..

Deception
13 januari · 87 Inlägg
#4

Vild gissning men det kan ha med kransen till immobilizern som sitter i/runt tändningslåset alt själva tändningslåset. Fattar inte bilen att du tar ur nyckeln så beter den sig ju som om nyckeln vore i.

Har du tillgång till vcds/vagcom eller obd11?
Läs ur felkoder i så fall.

Cuefa Kungen av dagspendlande.
14 januari · 2 938 Inlägg
#5

Det finns ett komfortstyrdon som sköter dessa saker, samt reläer som för strömmen vidare.
Kolla felkoder som Deception föreslår, eftersom det är ett elektriskt fel kan det mycket väl ha lämnat spår efter sig.

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Nenne94
14 januari · 7 Inlägg
#6

Kollade felkoder via obd och de visa inget. Igår när jag tryckte på lite med bilen och gjorde motorn verkligen varm så började allt att funka igen. Jätteskumt. En vild gissning som jag har är att kanske kondens vid säkringarna? De finns väl sånt fett/spray för fukt/kondens i säkringar??smile

Deception
14 januari · 87 Inlägg
#7

Nenne94 skrev:
Kollade felkoder via obd och de visa inget. Igår när jag tryckte på lite med bilen och gjorde motorn verkligen varm så började allt att funka igen. Jätteskumt. En vild gissning som jag har är att kanske kondens vid säkringarna? De finns väl sånt fett/spray för fukt/kondens i säkringar??smile

Läste du av med vcds/vagcom eller liknande? Torque och Elm327 eller liknande funkar inte då de inte klarar att läsa av alla system. Du borde iaf ha någon intermittent felkod när allt beter sig konstigt. Skönt oavsett att det verkar ha löst sig. Kasst batteri kan också få bilen att bete sig skumt. Hade en likadan som din för ett par år sedan.

Senast redigerat av Deception (14 januari )

Nenne94
14 januari · 7 Inlägg
#8

Deception skrev:

Nenne94 skrev:
Kollade felkoder via obd och de visa inget. Igår när jag tryckte på lite med bilen och gjorde motorn verkligen varm så började allt att funka igen. Jätteskumt. En vild gissning som jag har är att kanske kondens vid säkringarna? De finns väl sånt fett/spray för fukt/kondens i säkringar??smile

Läste du av med vcds/vagcom eller liknande? Torque och Elm327 eller liknande funkar inte då de inte klarar att läsa av alla system. Du borde iaf ha någon intermittent felkod när allt beter sig konstigt. Skönt oavsett att det verkar ha löst sig. Kasst batteri kan också få bilen att bete sig skumt. Hade en likadan som din för ett par år sedan.

Du vet inte vilken det är. Min polare gjorde de åt mig. Sjuka är idag så kom problemet igen. Måste vara nätt glapp  nånstans eller fukt ..

Deception
14 januari · 87 Inlägg
#9

Nenne94 skrev:

Deception skrev:

Nenne94 skrev:
Kollade felkoder via obd och de visa inget. Igår när jag tryckte på lite med bilen och gjorde motorn verkligen varm så började allt att funka igen. Jätteskumt. En vild gissning som jag har är att kanske kondens vid säkringarna? De finns väl sånt fett/spray för fukt/kondens i säkringar??smile

Läste du av med vcds/vagcom eller liknande? Torque och Elm327 eller liknande funkar inte då de inte klarar att läsa av alla system. Du borde iaf ha någon intermittent felkod när allt beter sig konstigt. Skönt oavsett att det verkar ha löst sig. Kasst batteri kan också få bilen att bete sig skumt. Hade en likadan som din för ett par år sedan.

Du vet inte vilken det är. Min polare gjorde de åt mig. Sjuka är idag så kom problemet igen. Måste vara nätt glapp  nånstans eller fukt ..

Okej. Jag jobbar förvisso med just sånt tongue Men skit samma egentligen. Det jag vet är som sagt bara att man brukar behöva typ Autocom/Bosch/vcds för att läsa allt ordentligt.

Antingen fukt och då hade jag kollat säkringarna i motorrummet, eller så är det nåt kabelbrott vilket inte är ovanligt heller men jag tror inte på det. Det jobbiga är ju om det är ett köldrelaterat glapp a la kabelbrott. Eftersom metallen sväller av värmen. Maximal otur så är det fel på ecu eller liknande men då hade det haglat felkoder tror jag.

Har du möjlighet att ha bilen inne i värme nåt dygn?

Nenne94
15 januari · 7 Inlägg
#10

Deception skrev:

Nenne94 skrev:

Deception skrev:

Läste du av med vcds/vagcom eller liknande? Torque och Elm327 eller liknande funkar inte då de inte klarar att läsa av alla system. Du borde iaf ha någon intermittent felkod när allt beter sig konstigt. Skönt oavsett att det verkar ha löst sig. Kasst batteri kan också få bilen att bete sig skumt. Hade en likadan som din för ett par år sedan.

Du vet inte vilken det är. Min polare gjorde de åt mig. Sjuka är idag så kom problemet igen. Måste vara nätt glapp  nånstans eller fukt ..

Okej. Jag jobbar förvisso med just sånt tongue Men skit samma egentligen. Det jag vet är som sagt bara att man brukar behöva typ Autocom/Bosch/vcds för att läsa allt ordentligt.

Antingen fukt och då hade jag kollat säkringarna i motorrummet, eller så är det nåt kabelbrott vilket inte är ovanligt heller men jag tror inte på det. Det jobbiga är ju om det är ett köldrelaterat glapp a la kabelbrott. Eftersom metallen sväller av värmen. Maximal otur så är det fel på ecu eller liknande men då hade det haglat felkoder tror jag.

Har du möjlighet att ha bilen inne i värme nåt dygn?

Yes jag ska kolla alla säkringar o sen lägga den i garage nån dag o se om de blir bättre.  Vad är ECU??

Deception
15 januari · 87 Inlägg
#11

Nenne94 skrev:

Deception skrev:

Nenne94 skrev:

Du vet inte vilken det är. Min polare gjorde de åt mig. Sjuka är idag så kom problemet igen. Måste vara nätt glapp  nånstans eller fukt ..

Okej. Jag jobbar förvisso med just sånt tongue Men skit samma egentligen. Det jag vet är som sagt bara att man brukar behöva typ Autocom/Bosch/vcds för att läsa allt ordentligt.

Antingen fukt och då hade jag kollat säkringarna i motorrummet, eller så är det nåt kabelbrott vilket inte är ovanligt heller men jag tror inte på det. Det jobbiga är ju om det är ett köldrelaterat glapp a la kabelbrott. Eftersom metallen sväller av värmen. Maximal otur så är det fel på ecu eller liknande men då hade det haglat felkoder tror jag.

Har du möjlighet att ha bilen inne i värme nåt dygn?

Yes jag ska kolla alla säkringar o sen lägga den i garage nån dag o se om de blir bättre.  Vad är ECU??

Motorstyrdon alternativ styrdon tll komfortfunktioner och liknande

Nenne94
10 februari · 7 Inlägg
#12

Deception skrev:

Nenne94 skrev:

Deception skrev:

Okej. Jag jobbar förvisso med just sånt tongue Men skit samma egentligen. Det jag vet är som sagt bara att man brukar behöva typ Autocom/Bosch/vcds för att läsa allt ordentligt.

Antingen fukt och då hade jag kollat säkringarna i motorrummet, eller så är det nåt kabelbrott vilket inte är ovanligt heller men jag tror inte på det. Det jobbiga är ju om det är ett köldrelaterat glapp a la kabelbrott. Eftersom metallen sväller av värmen. Maximal otur så är det fel på ecu eller liknande men då hade det haglat felkoder tror jag.

Har du möjlighet att ha bilen inne i värme nåt dygn?

Yes jag ska kolla alla säkringar o sen lägga den i garage nån dag o se om de blir bättre.  Vad är ECU??

Motorstyrdon alternativ styrdon tll komfortfunktioner och liknande

Hejsan, idag lagades bilen. Hade den först i garage så hände inget. Så en polare som är mekanikare kände en som kan en del om cupra. Det jag skriver så kan det vara att jag ger det ett namn fel men dem sa att tändningsplattan där all elektronik går hade gått sönder. Köpte ny från seat för 750 kr o problemet  var löst smile

Cuefa Kungen av dagspendlande.
11 februari · 2 938 Inlägg
#13

Låter som el-delen bakom tändningslåset? Inte helt ovanligt i så fall.
Bra att det löste sig i alla fall! smile
Och tack för slut-rapport smile

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Nenne94
11 februari · 7 Inlägg
#14

Cuefa skrev:
Låter som el-delen bakom tändningslåset? Inte helt ovanligt i så fall.
Bra att det löste sig i alla fall! smile
Och tack för slut-rapport smile

Yes exakt, el-delen bakom tändningslåset var det smile tack själva allihop för all hjälp smile

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang