Växlar skorrar efter en stund

SMD_Footprint
lördag 19:20 · 14 Inlägg
#1

Golf variant 105 hk.

Luftar slavcylindern till kopplingen och växellådan växlar snällt  tills man kört en stund 5 minuter eller så, sedan börjar det skorra och det blir svårt att lägga i växlarna.
Kopplingen tar väldigt tidigt.
Har för någon vecka sedan bytt koppling.

Tänker mig att det är luft eller kommer in luft men jag ser inget läckage någonstans.
Någon som har en ide på lättare lösning än att plocka loss cylindern vid kopplingspedalen?
Vill helst slippa att plocka loss den om det går.

axxet Jag ska hjälpa dig..med det lilla jag kan..:)
lördag 19:59 · 4 544 Inlägg
#2

Jag oroar mig mera för ett dåligt utfört jobb..
Hoppas jag har fel..

Köp inte grisen i säcken..
Utmarks-Loke
lördag 20:09 · 3 014 Inlägg
#3

Låter ju helt klart som att det kommer in luft i systemet. Gjorde du något med kopplingscylindrarna när du bytte koppling? Hade du lös slangen till exempel, eller kunde du göra det utan att röra hydrauliken?

SMD_Footprint
lördag 20:20 · 14 Inlägg
#4

Kopplade inte loss hydrauliken, däremot vred sig en anslutning till hydrauliken på slavcylindern men den togs aldrig isär, vred bara tillbaka den, misstänker såklart den.
Verkar vara en skum rörkoppling i plast med ett litet metall clips som kanske kan tryckas in för att lossas men som rostat.

Kopplingspedalen började bete sig annorlunda i början av kopplingsbytet när jag kopplade loss batteriet och bad pappa om hjälp att testa växlarna. då sade han efter några nedtrampningar att kopplingen plötsligt blev lätt att manövrera, den har alltid varit betydligt hårdare än nu att trampa ned.
Det är en mycket stor skillnad, från den stunden krävs typ en tredjedel så mycket kraft att trampa ned kopplingen, men det kan väl knappast ha med batteriet och strömförsörjningen att göra eller?

husseman
söndag 01:21 · 501 Inlägg
#5

Hmm, låter kass slavcylinder.... eller dåligt luftat. Huvudcylinder kan du ju kolla oxå, bara att lätta på mattan inne vid kopplingspedalen o glipa på gummit..- olja där- så kan huvudcylinder vara körd. Detta har inget med batteri eller strömförsörjning att göra iallfall.

Lycka till, Husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang