Fick motorstopp. Sen lös motorlampan,antispinnlampan och acfläkten ballade ur. Volvo s40 2003

Hackie
25 november 2020 · 6 Inlägg
#1

Hej! Det handlar om en Volvo S40 T4 årsmodell 2003

Det gick till så att jag startade bilen. Jag hör hur motorn låter lite konstigt. Den liksom sackar och puttrar sen bara dog den. Sen när jag startar upp den igen så lös motorlampan och antispinnlampan började lysa konstant. Även att ACfläkten som sitter i motorutrymmet går konstant i 5-10minuter efter jag stängt av tändningen. Detta gör den oavsett fall jag kört med bilen eller fall jag kallstartar och sedan vrider av tändningen.

Det jag har testat är att koppla ur och i batteriet. Men det funkade inte.

Senast redigerat av Hackie (25 november 2020)

Jesper328
25 november 2020 · 683 Inlägg
#2

Kylvätsketempgivare.
Testa att mäta motståndet i denna.

Hackie
12 december 2020 · 6 Inlägg
#3

Jag har nu lyckats få fram en felkod. (Vet ej det exakta numret) Det är något med luftmassemätaren. Om jag drar ur kontakten till LMM och jag märker att det inte blir någon skillnad på tomgång kan den vara trasig då?

Som jag har förstått kan trasig LMM även sätta DSA ur spel. Eller har jag missförstått? Eftersom alla problem kom samtidigt.

Hackie
12 december 2020 · 6 Inlägg
#4

Ursäkta för dubbelpost. Lyckats koppla upp mig emot bilen. https://imgur.com/a/8iRE0Rp detta måste väl innebära att den är sönder. Eftersom den registrerar 0?

Får även felkod om torque controll utöver luftmassemätaren

Brådhis * Voff voff *
12 december 2020 · 6 136 Inlägg
#5

Hackie skrev:
Ursäkta för dubbelpost. Lyckats koppla upp mig emot bilen. https://imgur.com/a/8iRE0Rp detta måste väl innebära att den är sönder. Eftersom den registrerar 0?

Får även felkod om torque controll utöver luftmassemätaren

Om motorn är avstängd är det väl ett rimligt värde? Dvs att inget passerar.

Om motorn inte är avstängd är det ett orimligt värde dock. smile

The evening sun touched gently on the eyes of Lucy Jordan...
Hackie
12 december 2020 · 6 Inlägg
#6

Brådhis skrev:

Hackie skrev:
Ursäkta för dubbelpost. Lyckats koppla upp mig emot bilen. https://imgur.com/a/8iRE0Rp detta måste väl innebära att den är sönder. Eftersom den registrerar 0?

Får även felkod om torque controll utöver luftmassemätaren

Om motorn är avstängd är det väl ett rimligt värde? Dvs att inget passerar.

Om motorn inte är avstängd är det ett orimligt värde dock. smile

Motorn var på. Så då bör den vara sönder va? Eftersom den registrerar 0.

husseman
13 december 2020 · 843 Inlägg
#7

Hmm, kanske äntligen en LMM som verkligen e´trasig, kan nog vara läge att testa en ny i detta fall. Detta att fläktar går när de inte ska osv. kan vara ett tecken på kass ECM, men testa LMM först.
Lycka till. mvh/husse

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt