Är avgasflänsen svetsbar?

OttoM
torsdag 20:46 · 249 Inlägg

En Golf 4 gti turbo, flexslangen läcker. Den är ett med katalysatorn. Frågan är nu om jag kan svetsa på en ny flexslang? Flänsen drar inte till sig en magnet som järn, vet inte vilken legering det kan vara, magneten drar lite, ungefär som i köksbesticken.
Känns pyrt att behöva köpa katalysator för en sån läcka.

Utmarks-Loke
torsdag 20:57 · 4 968 Inlägg

Så länge det inte är gjutjärn går det nog att svetsa. Och är det gjutjärn går det också att svetsa, om man gör på rätt sätt

OttoM
torsdag 22:44 · 249 Inlägg

Kan det vara någon typ av rostfritt? Det bör väl inte kunna vara aluminium, mässing eller nåt liknande i en grenrörsfläns? Är gjutjärn magnetiskt?
Svarar själv på den sista frågan. Stekjärnen i gjutjärn attraherade magneten så det är det. Lutar mot att det är nån typ rostfritt, provar med dito pinne.

Senast redigerat av OttoM (torsdag 23:00)

Mossan1
fredag 11:58 · 1 208 Inlägg

Alternativ till svets (som nog inte håller om det är på själva flexen) är annars att helt kapa bort orginalflexen och sätta dit en universalflex med så rätt längd och diameter mått som.möjligt.
Då monterad medelst avgasklammor utanpå orginalrören före och efter.
Som en skarvmuff liksom.

Har gjort så på åtskilliga, men allt beror på om det ens är rör före och efter, bla.
Det är inte alltid möjligt att göra.

Lucif3r
fredag 17:58 · 1 344 Inlägg

Ja, att svets-laga en flex är ingen direkt idé... Har den spruckit på ett ställe så kommer den bara spricka på ett nytt ställe inom snar framtid. Den behöver bytas helt.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang