Clio III (2008) fönsterhissar fungerar inte!

Jerkules
28 februari · 3 Inlägg

Hej! Har en Clio (kombi 5 dörrars) från 2008 där båda bakre elektriska fönsterhissarna har lagt av helt och hållet. Det händer absolut ingenting när jag trycker på upp/ned, vare sig på själva dörren, eller på kontrollen från förarsätet. Hör inte att ngn motor drar igång överhuvudtaget, i dörren. Har kollat säkring, det är ok. Ringde Bilia i Malmö och de tippade på en kostnad kring 12-13000 kr för att fixa båda dörrarna! Då ingår en felsökning på 2500 kr.. Även om bilen är i ok skick i övrigt är det ju hutlöst dyrt... Finns det nånting jag kan göra själv? Nåt känt problem som går att fixa? Som inte innebär att byta hela rasket? Och nästa fråga- finns det ngn som har tips på verkstad som kan byta elmotor och hela paketet men som inte tar så hutlöst mkt för det?? I Malmö helst. (eller nära Malmö). Stort tack!!

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
28 februari · 16 142 Inlägg

Säkert inget fel på motorerna. Bägge lägger inte av på samma gång... Gissar på att någon kabel skavt av sig. Väldigt tråkig felsökning där. Kolla så säkringen som styr dessa har spänning först.

spillolja
28 februari · 3 782 Inlägg

Ett kopplingsschema underlättar:
https://www.adlibris.com/se/bok/renault … RtEALw_wcB  med lite tur så finns det i denna bok

Renault går sönder ibland men går oftast att laga
Renault Clio II "Pundarburk Grand Luxe" (2000)
Jerkules
28 februari · 3 Inlägg

Tusen tack för svar!
Jag tänker också att det kan vara en kabel, extremt märkligt att BÅDA lägger av. Hittade också en annan verkstad i Malmö, "Bertils verkstad bil och släp AB". Som felsöker för en tusing och har inga problem med att hjläpa till att hitta antingen beg. delar eller icke orginal renault för att hålla nere kostnaden.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang