lumendaylightde Danmark

Blogg

Lumen Helios CS20 - Perfekt ekstralys til din Tesla! 31 december 2020, 19:13

Mange folk med nyere og moderne biler er optaget af, at de ikke ønsker at montere store ekstralys som vil “ødelægge” bilens udseende og ønsker i stedet en mere diskret løsning, men samtidigt er der mange nyere biler som ikke kommer med et godt nok originalt fjernlys. Vi fra Lumen Daylight har en god løsning på dette problem!

Lækker montering af ekstralys

Gode lys på de mørke veje er utroligt vigtigt, men det er design og udseende også for mange mennesker. Her har vi monteret en Lumen Helios CS20 LED-rampe på en Tesla Model S. Denne LED-rampe er buet, og er designet til at følge fronten på din bil for en diskret og elegant montering. CS20 er som skabt til Tesla, og vil passe perfekt under nummerpladen og følger buen på fronten af Teslaen perfekt. Vi anbefaler af denne grund denne montering af ekstralys på en Tesla. Dette er en slank og pen LED-rampe med en utrolig effekt på hele 10548 lumen, og med en kastelængde på næsten 800 meter. Fantastisk, ikke sandt? Lampen er designet til at kunne tåle selv de hårdeste forhold, og har et lysbillede som egner sig til alle typer af kørselsforhold. Og det er uanset om du kører på tætbefolkede hovedgader, på landevejen med svingende veje og skove eller i fjeldet.

Perfekt lysbillede

Lumen Helios CS20 kommer oprindeligt med et spot lysbillede som kaster lyset fremover, men idet lampen er buet vil den også give dig bredde ud i grøftekanterne, samtidig med at den giver dig en fantastisk længde på lyset. Denne lampe er lavet til de danske forhold, og vil ganske enkelt give dig præcis det du behøver, når du behøver det. Ønsker du at gå efter denne montering som du kan se på billederne, så kan du anvende de beslag som følger med lampen. Disse monterer du pegende indover som vist på produktbillederne. Du har også behov for at købe lavprofil bolte, hvis du ønsker denne type montering. Disse kan man finde hos enhver isenkræmmer.

Tilbehør

Led-rampen kan også nemt monteres på et Lumen Trippel skiltebeslag hvis man ikke ønsker at folde den ind. For at tilkoble lampen behøver du et Lumen Deutsch relæsæt med plug & play. Alt dette kan du finde i webshoppen. Vi har også en samlet fjernlyspakke med et stk. Lumen Helios CS20, et nummerpladebeslag og et relæsæt. Vi anbefaler også at man anvender et CanM8 modul for lettere at kunne finde styrestrøms signalet under opkoblingen, hvis din bil originalt kommer med xenon eller LED i hovedlysene. Dette modul kan du også finde i vores webshop.

Fantastisk

Perfekt lygte til mit formål, meget lys for pengene. Et rimeligt kvalitetsprodukt efter min mening. Utrolig godt lys.Fejlmeldinger, pæretjek og canbus 24 november 2020, 12:59

Har du på et eller andet tidspunkt opgraderet lysene på bilen til LED eller Xenon, og modtaget en fejlmelding? Hvorfor opstår dette, og hvordan kan dette problem løses? Mange har spørgsmål i forbindelse med fejlmeldinger, pæretjek og canbus. I dette indlæg vil vi beskæftige os med grundene til at fejlmeldinger opstår på bilen, og hvordan dette problem kan løses.

Hvad er en fejlmelding og hvad er canbus?

Canbus og fejlmeldinger er to navne som indbyrdes anvendes om hinanden, og det kan være vanskelig at sætte sig ind i hvad de betyder, og hvordan disse to er forbundet. En fejlmelding er en generel betegnelse, der anvendes når en fejl vises i bilens display. Dette er nok noget de fleste har oplevet på et eller andet tidspunkt. Her kan man modtage fejl på en række almindelige problemer, såsom for lidt lufttryk i dækkene, manglende spulervæske og pærefejl eller vigtige fejl såsom motorfejl. Fejlmeldingen dukker som regel op i bilens display, og vil informere om hvad der er galt.

Hvordan ved bilen at der er noget galt?

Det er her “canbus” kommer ind i billedet. Canbus, normalt skrevet CAN-bus, står for Controller Area Network, og er i store træk et system som gør at alle bilens komponenter kan kommunikere med hinanden. CAN-bus er ikke et nyt koncept som man kun kan finde på nyere biler, men er blevet brugt i de fleste biler siden slutningen af 90’erne. CAN-bus anvendes til meget. F.eks. hvordan cruise control kan regulere bilens hastighed, eller hvordan sensoren i dækkene kan registrere lufttrykket på alle dækkene. Alle komponenterne er koblet sammen med CAN-ledninger, således at informationen kan bevæge sig på tværs af komponenterne. Bilens kørecomputer er med andre ord bilens hjerne, og står i centrum for hele informationsstrømmen fra alle bilens komponenter.

Hvorfor modtager jeg fejlmeldinger på mine pærer?

Fejlmeldinger på lysene er en del af bilens pæretjek funktion, hvilket er en indbygget funktion i bilens CAN-bus system. Pæretjek funktionen er ikke en ny funktion som kun kan findes på nyere biler. Vi kan se at selv biler, der blev lanceret før år 2000 blev leveret med dette. Formålet med pæretjek funktionen er at give besked til chaufføren om, at der er noget galt med bilens udvendige pærer. Dette er pærer som man normalt ikke ofte vil se, idet de kun vil lyse mens bilen er i gang. Det er derfor et glimrende koncept til at sikre sig, at alle de udvendige pærer fungerer som de skal. Den eneste ulempe ved pæretjek funktionen er at den er forholdsvist firkantet. Den måde pæretjek funktionen fungerer på er, at den aflæser hvilket strømforbrug en pære bruger. Dette gøres på forskellige måder - hvilket afhænger af bilen - men ofte vil bilen sende en lav strømimpuls til pærerne for at tjekke strømforbruget. Hvis en pære fungerer, så har den det korrekte strømforbrug, hvorimod en ødelagt pære har et lavt eller intet strømforbrug. Bilen kommer med færdigt indbyggede parametre i pæretjek funktionen, således at bilen kan vurdere om strømforbruget er for lavt eller ej. Hvis strømforbruget er for lavt, så betyder dette at der er noget galt med pæren. Dette vil herefter blive registreret som en fejlmelding i bilen. Dette vil typisk kunne ses i displayet.

Jeg modtager ikke en fejlmelding, men lysene blinker, flimrer eller lyser ikke.

Det er ikke alle biler der vil give en fejlmelding på pærerne, selv hvis bilen kommer med en indbygget pæretjek funktion. Bilen kan i øvrigt tage diverse forholdsregler for at forhindre yderligere fejl eller reducere strømforbruget. Nogle biler vil afbryde strømmen til netop den pæren der er noget galt med. Hvilket kan medføre at pæren ikke vil lyse, hvis der er noget galt. Nogle biler vil begrænse strømmen til netop den pære, hvilket kan være årsag til blinken og flimren hos f.eks LED-pærer. Andre biler vil sende en kontinuerlig strømimpuls til pæren for regelmæssigt at tjekke om fejlen er blevet løst, hvilket kan forårsage blinken. Alle disse fejl forekommer i forbindelse med bilens pæretjek funktion.

Hvorfor modtager jeg fejlmeldinger på LED og Xenon?

Fordi bilens pæretjek funktion bruger pærens strømforbrug som udgangspunkt til at kontrollere om pæren fungerer eller ej, så kan der til tider opstå problemer i forbindelse med eftermontering af Xenon, men især hos LED-pærer. LED er berygtede for at have et betydeligt lavere strømforbrug end halogen. I mange tilfælde kan der faktisk være helt op til 600% forskel i strømforbrug. Xenon har typisk også et lavere strømforbrug end halogen. På grund af dette vil strømforbruget være så tilstrækkeligt lavt, at bilen vil tro at der er noget galt med pæren. Derfor vil bilen levere en fejlmelding på pærerne, og der kan derfor opstå fejl såsom blinken/flimren eller også at pæren ikke lyser.

Hvordan fikser jeg fejlmeldinger på LED-pærer?

Idet LED-pærer har så lavt et strømforbrug, så er man nødt til at kompensere for det manglende strømforbrug, således at bilen ikke tror der er noget galt med pæren. Dette gøres med det som kaldes for en modstand. En modstand hjælper os med at trække mere strøm på et strømkredsløb, så det samlede strømforbrug forøges. Det vil variere hvor stor en modstand man har brug, og er afhængig af hvilken type pære du bruger. Måden du finder ud af hvor stor modstand du har brug for utroligt enkel. Vi skal tage udgangspunkt i originalpæren, og hvilket strømforbrug denne har. Dette vil normalt stå på pæren, og defineres i “W” (Watt). Eksempelvis vil en H7 halogenpære originalt have et strømforbrug på 55w. Når vi ved dette, så skal vi nu se hvor meget strøm LED-pæren bruger. Bemærk at visse mærker bruger “50w” og “80w” i produktnavnet, men som oftest er dette den oplevede effekt fra pæren og ikke det reelle strømforbrug. Normalt vil H-sokkel LED-pærer have et strømforbrug et sted mellem 7w og 25w. Når vi ved hvor mange watt LED-pæren bruger, så kan vi nu se hvor meget der mangler. Vi kan tilbyde pærer som har en indbygget modstand i pæren, hvilket vil fungere fejlfrit på de fleste biler. Vi anbefaler at du bruger disse pærer for at forhindre fejlmeldinger. Til pærer uden indbygget modstand tilbyder vi også en universal modstand med en styrke på 10w, 25w og 50w, samt en plug & play variant til H-sokkel pærer, W5W-pærer og BA15S-pærer. Bemærk at det ikke er noget problem at anvende en kraftigere modstand, således at det samlede strømforbrug er større end det originale. Det er dog vigtigt, at man ikke overskrider 30-40% af det originale strømforbrug. Bemærk at en modstand vil trække strøm, og derfor vil udvikle en hel del varme. Mængden af varme vil afhænge af styrken på modstanden, men det anbefales alligevel at de monteres således, at de ikke kommer i direkte kontakt med plast eller ledninger.

Kan fejlmeldinger afprogrammeres?

Mange biler lader dig enkelt afprogrammere diverse funktioner på pæretjek-systemet. Hvis man skulle have adgang til programmeringsudstyr, så kan man ganske enkelt fortælle bilen at den ikke skal tjekke efter fejl på for eksempel tågelysene. Man har nu programmeret bilen således, at bilen “glemmer” at det er et tågelys, og dermed heller ikke tjekker for fejl som kan opstå hos LED-pærer og forskellige strømtræk.

Hvordan fikser jeg fejlmeldinger på Xenon?

Xenon kan løses på en lignende måde som LED-pærer med en modstand. På grund af den måde som Xenon teknologien fungerer på, så vil dette dog ikke altid løse problemet. Xenon er designet på en sådan måde, at pæren skal opvarmes for at kunne lyse. Jo varmere pæren er, jo mere vil den lyse. På grund af dette er der en forsinkelse på lysstyrken til Xenon når de tændes. For at forhindre en lang opvarmingstid, så leverer ballasten op til dobbelt så meget strøm når pæren tændes. Dette vil blive normaliseret til et standard strømtræk efter 10-20 sekunder efter pæren opvarmes. På grund af dette kan være vanskeligt at bruge en modstand, idet strømforbruget hurtigt kan blive utroligt højt for bilen når pæren tændes. Da en modstand vil forøge strømforbruget på en strømkreds. For at forhindre denne type fejl, så kan vi tilbyde en digital løsning med vores ProSystem xenonprodukter. Disse produkter har en indbygget mikrochip som kommunikerer med bilens CAN-bus system, og fortæller bilen at der ikke er noget galt med pæren. På grund af dette kan vi altid garantere en fejlfri montering med vores ProSystem xenonsæt og ProSystem ballaster. Uden behov for at forøge strømforbruget på bilens strømnet.

Kan jeg opleve fejlmeldinger på Ekstralys?

Det er mange som spekulerer over om man kan opleve fejlmeldinger på ekstralys, og det korte svar er nej. Det anbefales altid at man monterer ekstralys med et relæsæt, således at den henter strømmen direkte fra bilens batteri. Det anbefales aldrig at man monterer ekstralys, således at de henter strømmen direkte fra bilens fjernlys, idet dette vil påvirke bilens strømnet og kan forårsage fejlmeldinger. Fordelen med et relæsæt er, at den har et indbygget relæ som kan styre ekstralyset, og henter strøm direkte fra bilens batteri, så man undgår ændringer i bilens strømnet. Et relæ har en åben- og lukkefunktion til strøm, og kan bestemme hvornår strømmen skal føres til ekstralyset. Dette styres med det som kaldes for et styrestrømssignal til relæet. Styrestrømssignalet er normalt positivt strøm-styret, og skal tilkobles plus-lederen på bilens fjernlys. Dette kabel “låner” lidt af det positive signal fra bilens originale fjernlys, så når bilens fjernlys er tændt, så åbnes reléet og strømmen føres til ekstralyset. Fordi vi med denne løsning blot “låner” signalet fra bilen, så vil dette ikke have nogen påvirkning på bilens funktioner og vil derfor ikke give fejlmeldinger. Det samme gælder for nyere biler med originalt LED og Xenon, hvor fjernlysene er CAN-bus styrede. Her anvendes der et canbus-modul fra CanM8 eller Modernum, som “læser” bilens signaler, og kan se om bilens fjernlys er tændt eller slukket. Disse vil heller ikke have nogen påvirkning på bilens funktioner, og vil heller ikke give fejlmeldinger.

Vi håber at du er blevet lidt klogere, og har fået en bedre forståelse for fejlmeldinger, pæretjek og canbus efter at have læst denne artikel.Montering af ekstralys i grillen 11 november 2020, 11:31

I denne artikel vil vi beskæftige os med hvordan man kan montere ekstralys i grillen, og de fantastiske grillbeslag fra engelske Lazer Lamps. Ønsker du en mere stilren og integreret montering af ekstralys på din bil? Så er grillbeslagene fra Lazer det perfekte at montere ekstralys i grillen med. Tag et kig her på hvordan du kan få det perfekte resultat, og det perfekte lys på din bil.

Fantastiske gode lys fra Lazer

Lazer produceres i England og er kendte for at producere godkendte, e-godkendte og reference- mærkede LED-lamper som lyser ufatteligt godt. Du kender sikkert Lazer fra deres satsning inden for motorsport, med fede panserkit og enorme lyskastere på seje biler. LED-lygterne leverer et utroligt godt og sammensat lysbillede, som både giver dig god rækkevidde og et bredt lysbillede uden "hotspots" og med en utroligt behagelig farvetemperatur. Det perfekte ekstralys til alle kørselsforhold!

En perfekt montering med grillbeslag

At montere ekstralys i grillen behøver ikke være så vanskeligt, og hvis du ønsker en stilren og integreret montering af ekstralys på din bil? Med disse Lazer grillbeslag får du en specialtilpasset og professionel montering af Lazers bedstsælgende LED ekstralys direkte i bilens grill. Her får man en færdig løsning, der er specialfremstillet til netop din bil, og med en enkel montering som blot tager omkring en times tid. Lazer har produceret grillbeslag til mange bilmærker. Her kan du se grillbeslagene til Volkswagen, Toyota, Mercedes, Ford, Land Rover og MAN. Du kan i tillægsoplysningerne se mere om præcist hvilken bilmodel og lamper, som grillbeslagene passer til - plus en monteringsguide.

Genial montering af ekstralys

Grillbeslagene er specielt designet til at blive foldet ind som en del af bilens originale grill, hvilket giver et moderne og originalt udseende. Resultatet er en utroligt god, godkendt og solid montering som ser ud som de originale fra fabrikken. Placeringen i grillen vil give en perfekt højde på lyset. Dette er et genialt sæt, som virkelig vil give en professionel montering. Se alle de tilgængelige bilmodeller i tillægsoplysninger fanen. Se alle grillbeslagene fra Lazer Lamps her.

Hvad skal jeg bruge for at montere grillbeslag fra Lazer?

I pakken medfølger modelltilpassede grillbeslag, samt komplet illustrationsmateriale til monteringen. Der medfølger også en detaljeret og samlet monteringsguide til den pågældende bil du bestiller beslag til. Lamperne medfølger ikke og skal bestilles særskilt.

Du kan se de ekstralys fra Lazer som grillbeslagene passer til her:

Lazer Triple-R 750 Standard

Lazer Triple-R 750 Elite

Lazer ST4 Evo

Lazer Linear 6 EliteSe og bliv set 5 november 2020, 15:37

Lys giver større sikkerhed af flere grunde.

I denne artikel vil vi kigge på forskellige køretøjer både lands og til vands, samt et par lys-anbefalinger til disse.

LED lys til MC

Godt lys er vigtigt på motorcyklen, så man kan se og blive set af andre i trafikken. Enkle opgraderinger på din MC, såsom et pæreskift kan give et markant bedre nærlys og fjernlys. Vi har fjernlys, markeringslys, nummerpladelys, parkeringslys, hovedlys og alt indenfor lys til din MC. LED-lys til motorcykler er populære som aldrig før. De ser ikke bare utroligt godt ud, men gør det også meget sikrere for dig at færdes i trafikken.

Rigid D-serie Spot

D-serien fra Rigid er nogle små kompakte lygter med en god effekt. D-serie spot fokuserer på god kastelængde og passer perfekt som fjernlys. Disse små ekstralys er enkle at placere, og er dermed perfekt til ATV og motorcykel. De er også lige velegnede til biler, og er et populært sæt som ofte købes for at få et opgraderet fjernlys. De sælges som sæt og er godkendt til vejbrug i Danmark.

Rigid Ignite Mc Kit

Rigid Ignite MC-kit er en genial pakke med to kompakte LED-ekstralys designet specielt til MC, Snescooter og ATV. MC-kit versionen af Ignite-serien kommer med en indbygget dimmefunktion, som lader dig skifte mellem 20% styrke eller fuld 100% styrke. Dette gør at lampen vil fungere perfekt som et ekstra nærlys og fjernlys, eller du kan justere styrken alt efter behov.

Led lys til Båd

Det er lige vigtigt at se og blive set både til havs og på land. Lumen Daylight har et stort udvalg af LED-lys til både og maritimt brug. Vi har lamper med forskellige lysbilleder og størrelser for at kunne passe til netop din båd og dit formål. Det er utroligt vigtigt med godt lys - også til havs - for at kunne se de potentielle farer som måtte dukke op, og ikke mindst for at blive set når du færdes på havet. Vi har lygter og LED-ramper til både, både til professionel og normal brug. Alt fra rimelige LED-lys på fiskebåde og skibe til LED på små både.

Rigid Marine D-XL PRO

Rigid har gjort den populære D-serie en tand større, og med endnu større effekt end før. Den er også ekstra robust og holdbar med syrefaste elementer, og et kraftigere beslag. Det unikke ved denne opgradering er den sindssygt gode effekt du får fra lyset. Lampen lyser hele 9504 lumen, hvilket er helt vanvittig kraftigt, når man tager dens størrelse i betragtning.

Rigid Marine D-serie Pro

Dette er en LED arbejdslampe som passer perfekt til både. 3168 lumen er utroligt meget lys, hvilket til sammenligning er mere end 3 halogen lyskastere. Det er helt ufatteligt at Rigid har pakket så meget lys ind i en så lille lampe. Her får man et arbejdslys i absolut topklasse, med god spredning og en uovertruffen kvalitet.

LED lys til vandscootere

I de seneste år har vi desværre set mange tragiske ulykker med vandscootere i mørket. En hel del af disse ulykker kunne højst sandsynligt have været undgået hvis man havde brugt LED lys til vandscootere. Derfor ønsker vi at oplyse dig om, at du har en enkel mulighed for at opgradere sikkerheden på din vandscooter. Vi snakker altså ikke bare om LED-lanterner, hvor det handler om at andre skal kunne se dig, men også nogle gode LED-lygter som lyser op et godt stykke foran dig i mørket. Og som desuden gør dig opmærksom på skær, fiskeudstyr og andre farer som lurer foran dig.

Lazer Linear 6 Elite

Denne lampe har ikke blot det perfekte lysbillede, men den er også utroligt kraftig med hele 4050 lumen. Dette er lige så meget som 5 halogen tusindmetre! Høj effekt, kombineret lysbillede og et rigtigt flot design er tre gode grunde til at vælge netop denne lampe.

Rigid Ignite Spot

Ignite er en utroligt lille lygte, men lad ikke dens størrelse snyde dig! Med hele 1000 Lumen har Ignite åbnet op for en helt ny verden af muligheder. Denne lygte gør nemlig det meste muligt. Dette er en perfekt lygte at montere på trange områder, som baklys eller som et bærbart arbejdslys.Upgrade the taillights of your car 29 oktober 2020, 10:47

Do you have too little light in the back when reversing? In this post, we will deal with 5 products to get a better taillight, and show you how to upgrade your taillights with LED bulbs and LED auxiliary lights.

Upgrade to LED taillights

If you upgrade to taillights in LED , then this will give you an incredibly good upgrade of the taillights on your car. The car manufacturers call taillights for traffic lights. It is not about you having a good view to the rear when reversing, but that everyone else should be able to see that you have the car in reverse! Upgrade the taillights of your car to LED, and reduce the risk of driving on something or someone when reversing. Now you can actually see what is behind your car. Upgrade the taillights of your car and see our recommended products below.

https://www1.garaget.org/gallery/images/238/237624/237624-1e9993c7f5e6c17f9349db3a1843a584.jpg

Lumen LED taillight bulb

Lumen LED taillight bulbs are our best-selling product. Just changing the bulb will give you double the brightness compared to your original taillights. LEDs in your taillights will give you a powerful upgrade of the taillights on your car. This LED backlight bulb has a fantastic quality, and we have it for many different sockets. It sends the light directly backwards (like a flashlight) exactly where you need it, so you can back up with good visibility and without the risk of hitting anything. Lumen LED rear light bulbs also have a built-in resistor - canbus, so you will not experience problems with the car's bulb warning system. These bulbs can also be used on both cars and trucks.

Lumen Workforce LED taillight

Lumen Workforce has an incredible power of 2200 lumens, and a throw length of 155 meters. By upgrading your taillights with Lumen Workforce, you will get a lot of light compared to what you pay. The lamp is also approved for use as a taillight. Get an incredibly robust lamp which comes with a full 2 ​​year warranty.

Rigid SRM Pro LED built-in taillight

Rigid SRM Pro is a compact and small lamp, which is designed to be built into the bumper at the back of a car. This provides a fantastic discreet mounting of some super cool LED lights. A perfect upgrade of the taillights on your car! The lamp comes with 1584 lumens and a full 5 year warranty.

Rigid Ignite LED taillight

Rigid Ignite is an incredibly versatile and small flashlight, but with an incredibly high power. It can be easily mounted anywhere you need light with a GoPro attachment. It is perfect for mounting in tight areas with quite a bit of space. For example, under the rear bumper of the car for a good upgrade of your taillights in LED.

Rigid Ignite built-in LED taillight

Rigid Ignite also comes as a built-in version, and it can be easily folded in on all smooth surfaces, almost anywhere. The lamp comes with about 1000 lumens, which gives you incredibly good visibility while reversing, so we can definitely recommend that you upgrade your taillights to this lamp.

Are you still in doubt?

Do you need a little help finding out more about plinths or what you need to be able to upgrade the taillights on your car? Then just contact us at Lumen Daylight for a no-obligation recommendation, and a good talk about light.

https://www1.garaget.org/gallery/images/238/237624/237624-a61cdb4b458158389b1a70f7e7ba622f.jpgSågs senast: 2020-12-31 19:13
Medlem sedan: 29 oktober 2020
Foruminlägg: 0
Senaste inloggade besökarna
2020-11-24 12:52 lumendaylightfi
2020-10-29 21:00 Vettemannen
2020-10-29 13:48 amazinjoey