Hur är din körning?

Rquired Allmänt envis
27 juli 2009 · 12 512 Inlägg

Har fått fortkörningsböter en gång (ingen jätteöverträdelse) och nästan kört i diket en gång. Annars i 99% av fallen när jag kör lungt är jag en rätt bra (=lugn) förare

Senast redigerat av Rquired (27 juli 2009)

Motorer är som människor; Behöver de andningshjälp står inte allt rätt till.
allenalle snickare
31 juli 2009 · 612 Inlägg

finns de inte fler folk som har råkat ut för en "olyka" ? tongue

Demokrati betyder helt enkelt att folk klubbar ner folk för folkets skull
MilleN
31 juli 2009 · 9 108 Inlägg

Körde av en grusväg en gång när jag var 18 och så körde jag på ett vildsvin för ett par år sedan (kunde inte väja åt vänster pga jag blev omkörd samtidigt och ville inte åka i diket så jag körde rakt in i det med full ABS-broms) men annars har jag varit väldigt olycksfri trots många mil, har dragit ner mycket på hastigheten dom senaste åren, särskilt efter vildsvinsolyckan, sådant får en att öppna ögonen för farorna som finns...

einherjer
31 juli 2009 · 587 Inlägg

på de 10 åren jag haft körkort har jag vart ute för:

komma på bredhäng fel sida av refug där polis står 10 meter ifrån å ser eländet
tappat hela avgassystemet så bakomvarande civilbil fått väja för det.
breat in bakflygeln i ett träd med flit med en 240
breat en brevlåda med flit
frontat ett träd med en 240 - helt ofrivilligt.
kört " folkrace" dvs bucklat polarens bil med flit på stan
blivit påkörd bakifrån 2 ggr
smäckt en bakfälg till smulor i en trottoarkant
mött kille på enkelriktad väg som försöker rymma från snuten med sin 740
rasat farsans bakaxel då han var på semester

... Inte alltid jag som kört men vart med iaf. Man har haft en jävla tur när man ser tillbaka på dumheterna att ingen skadats. Fan va man burit sej åt.... skämmes på mej!

mulleina
31 juli 2009 · 715 Inlägg

Jag plock en skylt en gång när jag inte hade haft körkotete en längre än en månad, detta hände i augustio och ingen skyl är uppsatt ännu. På skylten stog det "stopp 200meter"

Muttley
31 juli 2009 ·

Faktiskt plocka jag en skylt de hade satt upp kvällen innan, så jag tog ju svängen som jag alltid gjort men hade plötsligt en vägvisare i fronten.
Hade inget batteri på mobilen så körde hem, men då hann polisen ringa hem så de var att vända och snacka med dem smile

IDIOTERNA som bodde i närheten hade sagt till polisen att jag burnat som fan där ute och sen kört på skylten.
men jag körde i 20km/h och inte en jävel var ute när de hände haha smile

Bla en av mytomanerna fick vattenplaning själv med sin bil i 30km/h ett halvår efter smile.

allenalle snickare
3 augusti 2009 · 612 Inlägg

va finns de mer för historier de här e som en biktstol bara o skriva på smile

Demokrati betyder helt enkelt att folk klubbar ner folk för folkets skull
jocke_gronberg
3 augusti 2009 · 4 586 Inlägg

Fått vattenplaning innan en rondell med en 205 gti. Både jag och bilen klarade sig fint

Murvald Knegare
4 augusti 2009 · 718 Inlägg

Ok, here we go...


Den 23 Februari skulle vi hem från BB, något är fel med bilen (vänster drivknut, trodde vi)... Både jag och en kompis var och kontrollerade ett par gånger, kollade bultar, svängde, backade och svängde och hade oss..
Ringde till två värkstäder och kollade var problemet kunde vara. Solklart, drivknuten, närmare bestämt vänster drivknut.. (fått instruktioner på ALLT jag skulle kolla).

Nåja, när eftermiddagen kom skulle vi bege oss hem efter sista kontrollen på lillkillen. Allt gick skitbra och vi började köra hem. Det första vi blev förvånade över var att han somnade så fort. Vi hade ju precis startat bilen.. När vi skulle ut från parkeringen började kylarvätskemätaren lysa. Jahapp, letade åt en mack och köpte mer, fyllde på och letade oss hem.. Väl på motorvägen var "kluckandet" olidligt och vi förstod inte hur William kunde sova i oljudet. Nåja, vi körde på i 70km/h (utifall att) och svängde av mot vårat samälle.. När vi var mitt i en kurva ser sambon något förskräckligt och skriker till, jag som är upptagen med att "kontrollera" bilen reagerar inte. Något är fel. Jag 'siktar' mot en parkeringsficka som vi inte skulle ta oss till. Bilen 'skrek' underifrån och vi stannade mitt i en kurva och 20meter ifrån parkeringsfickan.

Det som hade hänt var att vänster framhjul hade lossnat. Vi stod mitt i en kurva (vanligt med krockar där)  med bilen plan mot marken och William sov... Fortfarande!

Efter en bråkdel sekund är varningsblinkersen igång och ena bilen efter den andra susar förbi utan att stanna.. Till slut stannar en plogbil som släppt förbi oss bakom med varningsblinkers igång. Han frågar mig som är halvpanik hur det gick och vad som hände och ringde bärgaren och en av killarna som körde förbi (bekant till oss, DOH!) som tog William och sambon hem. Jag plumsar i snön som går upp till armhålorna i ca -30grader i T-shirt och märker inte hur kallt det är.

Vid den här tiden har min styvfar och en kollega till honom (dom kärde testbil) kommit till platsen i väntan på bärgaren och jag skådar en Q7a utanför i min T-shirt (utan att känna kylan).

Det är min historia. Hoppas någon gillade den och jag ber om ursäkt för att jag kanske skrev slarvigt. Är småtrött..

God natt!

P.S INGEN KOM TILL SKADA D.S

Senast redigerat av Murvald (4 augusti 2009)

William 2009-02-20
Moser .-ϻΘϨƎЯ
4 augusti 2009 · 1 313 Inlägg

haft körkort sen 2003 och har aldrig fått böter eller liknande tongue har blivit stannad för rutinkontroller men inget mer, ändå så kör man ju som en biltjuv ibland roll

det ända jag kört sönder eller krockat är när jag en vinter gled in i en lycktstolpe i lååångsam lååångsam fart, var väldigt halt och jag hade sladdat bort de mesta av mönstret på däcken tongue , tryckte in ena bakskärmen på en 740..

"Hellre en kråka i näsan, än en skata i sängen"
FreddeK
4 augusti 2009 ·

Oj vart ska jag börja=) Krockat med en betongblomkruka utanför ett köpcentrum...solen sken och jag såg fan ingenting...det var en gång en toyota carina!
Blivit av med körkortet, skulle mot köping från etuna och såg inte att snuten var efter...2mil senare blinkar det blått och jag bajsa nästan på mig...180 på 110väg...japp kortet rök en månad, skulle blivit tre månader men chefen hjälpte mig. Krockat med en betongsugga med en golf kombi cl...bilen blev ett v i fronten men gick igenom besiktningen..hehe, dock var detta grymt pinsamt för bilen åkte ner i en grop och detta var mitt i stan en lördagnatt och krogarna hade precis stängt. Just ja...körde ut från en parkering en natt och då körde en kille in i mig på sidan...båda körde väl för fort men jag tog på mig det hela då det känndes som jag gena bakom en skymd kurva...hela sidan blev repad. det var väl det jag lyckats med. obs detta är under en period på 10 år och senare åren har det varit rätt lugnt...man blir väl lugnare med åldern.

Senast redigerat av FreddeK (4 augusti 2009)

maco
4 augusti 2009 · 1 207 Inlägg

Jadu... Jag skulle nog inte kunna kalla mig världens bästa förare.
Jag har både blivit påkörd av en betongsugga och sedan var det en skylt som sprang ut på vägen... roll

Men förra onsdagen körde jag lite för fort och det var en som svängde ut framför mig medan jag höll på köra om den, lyckades bromsa ned bilen till ca:160km/h, för att sedan rent instinktivt svänga ut mot mitträcket. Tur nog var detta på motorväg så gruspartiet mellan mitträcket och vägbanan är rätt brett. Lyckades med nöd och näppe (5cm på vardera sida) parera sladden som jag då fick, och tog mig förbi bilen. Har nog aldrig varit så rädd i mitt liv, samt orolig för bilen som svängde ut. Men allting gick bra. Jag tog närmaste avtagsväg ut och samlade nerverna i en kvart...

sirmiro Double-Unicorn Rider
4 augusti 2009 · 2 486 Inlägg

Hmm, det har ju hunnit hända lite småsaker sen man fick kortet. En gång blev jag av med kortet, och en "mindre" skada på en annan bil, båda saker inom jobbet. Men man börjar väl från början.


Ganska många år sen nu och jag har mognat mycket, men vi satt 5pers i bilen och kompisarna kommer med den underbart idiotiska iden att vi ska köra med helljuset på. Det är mycket mötande bilar och glashalt ute. En annan kompis har försökt få med oss i race, men det var jag smart nog att avstå. 3e bilen vi möter efter att ha slagit på helljuset är polisen. smile De vänder och ligger bakom ett par kilometer och jag ligger 20km under hastighetsbegränsningen (hade kunnat gå ner 20till utan klagomål pga halkan) sen slår de på lamporna och kollar att jag är nykter. De nämner inte lysena utan inser att vi alla lärt oss läxan.

Sen kom en dag med budbil ett par år senare. Helt ny tur och lite småstressad när jag skulle ut med matvaror till olika restauranger. Tittar innan jag svänger av vägen in på företagets parkering (som går parallellt med vägen) och ser att jag har 2st bilar bakom mig. Då jag kör en lätt lastbil med maximalt utbyggt skåp finns vissa döda vinklar. Då jag är stressad och det är första gången jag kör rundan kör jag fram ca 20meter för långt vid lastkajen. Stannar när jag upptäcker det och tittar i backspegeln. Ser tydligt den bilen som låg sist innan vi svängde av. Lägger i backen och står med kopplingen nere i ca 30sekunder för att tydligt visa att jag skulle backa. Bilen stannar på bra avstånd från kajen där jag ska in och det finns mycket plats att köra förbi mig om någon skulle vilja det. Jag börjar sakta backa för att kunna svänga in till kajen (nu är jag ju redan sen, då kan jag bli mer sen så jag tar det långsamt) sen känns det som om något tar emot. Då bilarna inte var i toppskick misstänker jag att bromsarna ligger emot på en skev skiva eller liknande, då jag kör precis på dragläget för att verkligen krypa, så jag väljer att släppa lite mer, men det tar fortfarande i. Funderar lite vad det kan vara och bestämmer mig att gå ur och titta, inget syns i speglarna utom den bil som står på bra avstånd. Så ni ska tro att jag blir förvånad när bakgavellyftens fäste står 10cm från rutan av en golf, har mosat motorhuven och det sitter en vettskrämd människa i bilen. Han har valt att åka så nära mig att han försvann ur speglarna och agerade inte genom att lägga i backen eller tuta när han såg mig börja krypa bakåt. Man kan säga att jag blev lite sen med resten av leveranserna. wink

Sen tappade jag körkortet vid ett annat tillfälle. Polisen säger att jag körde 121 på 90väg. GPSen sa 112 och bilen gör max 115 (slutkörd merca sprinter med skåp). Jag hade 30min över mellan 2st fasta turer och meddelar kontoret det. De säger att jag ska hämta paket och köra under dessa 30min. Då jag har 10min till kontoret och sen 10min tillbaka samt att de paket som inte hade tagits av de som bara körde paket var sånt som var krångel, dvs 5-10min/paket. Så allt jag kunde göra för att hinna få på paketen var att stressa. Speciellt då de inte fick plats på den körning som var efter. Så jag stod på gasen med bilen ville knappt över 110 på motorvägen (nedsatt till 90 av miljöskäl). Strax utanför kontoret står polisen. då sätter lasern genom rutan till väggen bakom mitt huvud (först prickar de mitt öga vilket gjorde att jag uppfattade signalen). Troligen var det vinkeln på rutan som gav ett högre värde. Jag förlorade i tingsrätten, men 2dagar efter det fanns allt som behövdes för en friande dom (och att det tagits upp) i hovrätten, men jag orkade inte krångla mer. Kortet fick jag tillbaka fort och böterna var mindre än kostnader med resa/boende för hovrätten.
Denna kilometer över gränsen kostade mig mycket. Fast jobb, ett lastbilskort och krånglet att vara utan bil. Men jag vann mycket på det med - jag slapp köra budbil. big_smile

MrEricsson Ratthållare PÅ Elite Nivå
4 augusti 2009 · 5 650 Inlägg

min körning är kunglig mer än så behöver inte internet veta=D

Volvo 142 "De Luxe" (1974)
zovix Maskinbefäl
4 augusti 2009 · 1 038 Inlägg

Har dragit min beskärda del av stråna i stacken... Gjort en del misstag, men lärt mig en fördjävla massa av dem.

Krockat:
Hade solen i ögonen och kör ut framför en silvrig mercedes i en korsning. Jag hade väjningsplikt. Bilen en Saab 900i -88. Slutade med att min B-stolpe på förarsidan flyttade sig ca 30cm in i bilen och min stol nästan låg över passagerarstolen. Hade aldrig tagit mig ur den bilen själv om jag inte haft takluckan öppen...
Hastighet. ca 50km/timme

Kört av vägen:
Första gången: Vinter, snorhalt kallare än -10 så inget salt bet. Kör lite på små ställ och förfort genom kurvorna och leker. Kommer ur en kurva med skymd sikt och får ställ, möter en SL buss. Bstämmer mig för att det där med att krocka med buss, det skiter vi i, så jag lägger om ratten rycker kryckan och ger gas, vilket resulterar i att jag får aktern på bilen åt andra hållet, klarar bussen, snurrar ett varv och sedan ner i ett krondike. floff sa det så blev det vitt... (satan vad det ryker snö när man kör igenom en snövall altså). hastighet: ca 90km/h

Andra gången.
Kör lite för fort ca 90 på 70 väg , torrt och bra väglag börjar fippla lite med stereon. Tittar ut genom framrutan och ser en rondell ca 15m framför bilen, känns ungefär som om den skulle ha ploppat upp från ingen stans. I och med att det går så pass fort bestämmer jag mig för att fortsätt rakt fram så sagt och gjort.. Bilen stannade strax över rondellen i kalle anka ställning... Inget av de fyra hjulen sitter kvar och framvagnen är helt borta undertill nästan... Snacka om att en trotoarkant är hård i 90 blås....

Tagen av snuten.

Håller på att köra om en lastbil på motorvägen och får blåljus i rumpan så jag trycker på lite för att komma om. Inser sedan att det är mig dom vill åt, stannar för att se vad de har att säga.
Polis: Jo det gick lite fort det här.
Jag: Kanske det?
Polis: *barsk* Ja vi klockade dig i 125km/h och det är 110 här.
Jag: Höll på att garva läppen av mig. Jo jag kan nog erkänna att jag höll 120..

Slutade med en bot på 2000 kr

Det ända jag inte lärt mig är att håla hastigheten. Däremot har jag lärt mig var jag kan köra för fort samt att hålla avstånd och titta extra noga innan man svänger ut.

mvh Magnus

Till att börja med. Ber om ursäkt för min applesi (apple dyslexi). Ipaddan och jag är inte alltid överens om vad som skall stå...
Mitsubishi Galant "4x4 Race edition" (1993)
TurbOla Reservdansk
4 augusti 2009 · 6 271 Inlägg

https://www1.garaget.org/gallery/archive/81566/301776_wffgu7.jpg

Ingen kom till skada, ingenting gick sönder, jag trodde bara det gick en väg på vallen framför mig, men det var ett värn framför en rörlig måltavla som stått där en gång i tiden, vilket jag upptäckte lite sent. wink

Hade kunnat bli riktigt intressant om jag fortsatt gasa. big_smile
(General Lee - Dukes of Hazzard någon?!) cool
Gjorde detta på ett avlyst fält, en gång i tiden världens största skjutfält med rörliga mål... wink

Senast redigerat av TurbOla (4 augusti 2009)

"Då pansar dundrar fram på öppna hedar
vi alla liksom känner oss förmer."

P7 - Södra Skånska Regementet
NdL Konstruktör
4 augusti 2009 · 1 053 Inlägg

Lite har man väl hunnit med i sitt snart 1år med körkort.

I början när jag fick mitt körkort så fick jag låna morsans opel astra. (bmw;n var inte färdig för körning då)
Hur som helst så var det vinter, dåliga vinterdäck, framhjulsdrift. Abs, antispinn? Skulle inte tro det big_smile
Åker i kanske 60km/h på en 70 väg i närheten av där vi bor.
Helt plötsligt så bara drar bilen rakt åt höger. Och jag svänger åt vänster så mycket jag bara hinner med. Men det hjälpte inte speciellt mycket utan bilen drog sig ner mot dikeskanten. Åkte som tur var inte ner i diket då det är förbannat djupt, utan åkte bara ner 10cm ungefär.

Vid ett senare tillfälle så hade jag opeln igen. Skulle ta en sväng som är ganska snäv (fortfarande vinter)
och det gick rakt fram. Så jag kanade in i en liten snövall. Höll inte mer än 20km/h så det hände typ ingenting. Var bara backa tillbaka och köra igen.

Kan tillägga att efter detta så skaffade vi 4 NYA vinterdäck till bilen big_smile



Sedan på vintern så fick jag även igång Bmw:n. Hade inte kört den på ett tag och den är ju måttligt mycket starkare än Opeln, samt bakhjulsdriven. Iaf så har jag ju en knapp som jag kan sätta av och på anti-spinnen med.  Så en dag när jag hade bilen till skolan så skulle jag skjutsa hem ett par polare.
Bestämmer mig då för att trycka ur anti-spinnen för att leka lite.
Svänger ut på vägen från parkeringen och kommer inte mer än 50meter innan bilen får ett sånt sjujävla ställ och jag kunde inte göra någonting. Bilen åkte raka vägen mot en lyktstolpe.
Så bilen kanade upp på trottoaren på vänster-sidan och som TUR VAR så var det en liten kant som var ca 5cm hög som var precis innan lyktstolpen. Den lilla kanten lyckades "putta" tillbaka bilen ut på vägen igen.
Men jag kan inte varit mycket längre än 5-10cm ifrån lyktstolpen.


En annan gång med bmw:n när det var vinter.
Jag brukar nästan alltid på vinternt ta näst sista svängen in till vårat kvarter lite extra brett.
Men jag visste att det var riktigt halt denna gången, och sist jag gjorde det så hamnade jag väldigt nära en lyktstolpe som låg på vänstersidan. Så jag tänkte svänga lite mer för att hamna mer på högersidan.
Sagt och gjort, svängde lite extra vilket resulterade i att jag hamnade i dikeskanten på högersidan.
Ca 5 cm från ett litet träd som troligtvis hade gjort fina bucklor.

Kan nämna att jag köpte 4st NYA vinterdäck efter detta också ;P


En annan gång som var lite rolig var en dag under ELMIA-bilmässan. Då vi hade åkt en Skyline GT-R dit och hem. Så man kände ju att man ville gasa lite. Sagt och gjort. Skulle köra den sista biten hem med bmw:n från stan. Gasar lite extra då man är van vid draget i GTR:en.
Kör i kanske 85-90km/h på en 70väg och möter polisen. Men tänker att de ska ner till stan. Har mött dem där förr i ungefär samma hastighet men de har inte brytt sig.
Så jag åker lugnt vidare.
Svänger in på den vägen som går mot mig. Ser då att en bil lägger sig väldigt nära.
Jag som har väldigt mörk toning på bakrutan och alla andra rutor för den delen (även framrutorna vid detta tillfälle) såg ju inte vad det var för bil. Men jag tänkte att eftersom den la sig så nära så borde det ju vara en polare. Så jag petar ner till 3an och drar upp i 140km/h på den 70-väg jag åker på.

Och bilen bakom hänger ju på. Svänger in på den gatan som jag bor på. Parkerar bilen utanför huset. Kliver ur bilen. Då möts jag av 3st poliser som bokstavligt talat springer in i mig.
Och det är här det börjar bli lite roligt. Poliserna var inte de trevligaste man träffat precis.

Hur som helst så frågar en av dem;
-Kan man få se på körkortet?
*Jag har tyvärr inget körkort. Men du kan få se en lapp*  sa jag som inte skickat in bild till mitt körkort än och kör runt med lappen.
-Har du nyss fått körkort eller? (med en mycket katig attityd)
*Näe, jag har bara inte skickat in kort* svarar jag.

Så fick jag göra alkotest och sen skulle jag prata med den tredje "mr.badcop" polisen.

-Vet du vad det är för hastighet på den här vägen?
*Ja, det är väl 70?*
-VÄL!?
*Ja, alltså det ÄR 70"
-Vet du hur snabbt du körde?
*Njae, inte riktigt*
-Nehe, du vet inte det heller!


Så stod han där och pratade om att han gärna ville riva lappen för mig. Men att de inte hade mätt mig med laser. Glad som jag var så när det började närma sig slutet så sa jag "ha en fortsatt trevlig dag, så kanske vi ses någon dag"
-Det hoppas jag INTE. Snäser gubben tillbaka då big_smile


Man måste ju bara älska dessa trevliga poliser som finns i vårat land <3

Senast redigerat av NdL (4 augusti 2009)

TurbOla Reservdansk
4 augusti 2009 · 6 271 Inlägg

NdL skrev:
Man måste ju bara älska dessa trevliga poliser som finns i vårat land <3

Jag tycker minsann det var självförvållat. wink

"Då pansar dundrar fram på öppna hedar
vi alla liksom känner oss förmer."

P7 - Södra Skånska Regementet
OphanWitehall
4 augusti 2009 · 1 335 Inlägg

Blåste om en civilare i 180km/h på 110 väg. Tog 1-2 km innan han kom ikapp och då va ju på avfarten från motorvägen på väg mot ett bostadsområde, Märkte att jag fick en silvrig Saab 95 kombi i arslet som åkte å blinka med helljuset men jag vägra släppa förbi han då jag tänkte att det va nån som blev förbannad för att jag körde så fort, och det blinkade ju inte blått på bilen. efter ett tag inne i bostadsområdet lyckades han tränga sig om mig och tvärnita framför mig var på jag slängde i backen och börja backa, då kan han springande med polisbrickan i högstahugg och dunka på huven så jag stanna så han sprang in i bakspegeln och hade av den. Han slet upp dörren och skrek: HUR FAN KÖR DU? Sedan följer en lång diskution som slutar med en böter endast pga att han inte kunde bevisa hur fort jag kört, annars hade nog kortet rykt. Fick böter för 130 på 110väg för han låg i 130 när jag blåste om. smile

habomaster
4 augusti 2009 · 463 Inlägg

Jag hade frågat samma fråga tillbaka, och definitivt inte accepterat några böter då han uppenbarligen inte hade några bevis..

Men jag vet hur det är, hjärtat går i 200 och man tänker inte riktigt klart vid såna tillfällen..

Jag hade varit ute bland lite skrotar utanför Jägersro i Malmö och precis fått på ett öppet luftfilter, så på vägen tillbaka gasade jag lite extra, misstänker att jag låg i ca 100 på 70vägen, polaren låg bakom och efter honom låg en civil mc-polis.. Vi körde tillbaka mot stan och vid ett rödljus precis innan motorvägen fick mcpolisen motorstopp och vi drog på ner på motorvägen (visste fortfarande inte att det var en polis) När vi stannade utanför hans bostad hade polisen följt efter oss och tyckte att jag hade kört lite fort.. Jag svarade att det hade gått i 70, men han gav sig inte utan skulle ge mig böter, så han sa att jag hade dragit över en heldragen linje vid ett senare rödljus, och nervig som man va skrev man på bötern på 600:-..

Idag hade jag inte skrivit på något.. men men..

En annan gång körde jag en bil jag precis hade köpt, men ägarbytet och påställningen hade inte gått igenom, då fick jag 1200:- i böter, plus ett par anmärkningar pga flygande besiktning.

Det är de enda gångerna jag fått böter, sen har polisen stannat mig ett antal gånger för att titta på bilen.. Jag antar att en svart sedan med tonade rutor alltid är misstänkt för brott i Malmö..

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang