Kanske Drifting på Svampabanan ? om tomelilla Mk nappar ;)

Tubbex
12 oktober 2009 · 1 517 Inlägg

I Tomelilla snackar killarna om att "burna" och det har de roat sig med på asfaltsplanen bakom Volvo i industriområdet. Många har klagat och nu har polisen börjat patrullera området och kör bort killarna.

– Det brukar var uppåt 30 bilar och EPA-traktorer där på kvällarna, säger Niklas Björk. Drifting, som det egentligen heter, är jätte-stort i USA och Japan . Och nu är sporten på väg att få fäste här. Det förekommer redan tävlingar på olika håll.

Tävlingen går ut på att föraren ska få bilen att sladda i sidled med en så bred sladd som möjligt för att få däcken att ryka av friktionen mot underlaget.

Eftersom intresset verkar vara så stort i Tomelilla tycker Niklas Björk att man ska hjälpa killarna på traven. Så han har kontaktat TMK. Han har också tagit kontakt med Hässleholms MK som redan har den här typen av tävlingar och Den 18 oktober klockan 13 kommer två av deras förare till Svampabanan och TMK för att berätta om drifting och kolla upp intresset. Samling vid garaget.
Svampabanan har asfalterade delar där det skulle vara möjligt med drifting.

– Kent Sjöstrand är intresserad så här långt, säger Niklas. I Hässleholms MK fördubblades medlemsantalet efter att de började med drifting.big_smile


Bra jobbat ( Niklas ) hoppas det kommer gå igenom!: )

Senast redigerat av Tubbex (12 oktober 2009)

▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▉ 100%
P-Hellberg Fotograf
12 oktober 2009 · 212 Inlägg

Ja om vi nu ska ha det så får vi göra en bilsport . anordna typ en träff där så det kommer asmycket folk .. så kommer det garanterat bli av ..  ju fler som kommer ju större chans! då det visas intresset ..

Senast redigerat av P-Hellberg (12 oktober 2009)

FluGan Sideways.nu
12 oktober 2009 · 873 Inlägg

Jag ska försöka att vara närvarande big_smile

www.sideways.nu - Nytt svensk driftingforum
Besök oss gärna, det kostar inget.
Nissan 200sx "Sideways.nu" (1992)
KHRacing
12 oktober 2009 ·
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang