Hjälp med bromsar på en duett!

fr0berg
20 december 2009 · 113 Inlägg

Jag har precis köpt en duett! Bromsarna tar jätte dåligt ibland tar dom bättre och ibland inget! Är det luft i systemet? Hur fixar man sånt? Måste man ha speciel maskin eller vad behövs?

kolvas
20 december 2009 · 4 001 Inlägg

luft eller kärvande bromscylindrar, ganska enkelt att fixa bägge grejorna.

Fy fan för att vara nykterist, tänk er att vakna upp dagen efter och inse att bättre än så här kommer jag inte att må
fr0berg
20 december 2009 · 113 Inlägg

okej! Hur fixar man sånt då?

SoNic- Okejbratja
21 december 2009 · 255 Inlägg

lufta bromsarna

om du har nån medhjälpare så går det till som följer:
lossa luftningsnippeln ett kvarts varv-medhjälparen trampar ner pedalen till botten o håller den där tills du har spänt till nippeln. Då släpper medhj. upp pedalen-så lossar du nippeln igen- medhj. trampar ner- du spänner- han/hon släpper upp pedalen o så fortsätter ni tills det inte kommer mer luft från nippeln.

En annan metod:
Lossa lite på luftningsnipplen och trä på en plastslang på nipplen och låt slangen gå ända ner i botten på flaskan, låt bromsvätskan självrinna så att den den täcker nedersta delen på slangen.
Däreter fyller du på bromsvätskebehållaren, går in o pumpar sakta med pedalen några gånger. obs se till att det hela tiden finns vätska i behållaren. När du känner ett jämt motsånd i pedalen låser du den i nertryckt läge med tex ett avsågat kvastskaft mellan sätet o pedalen. Spänn nipplen.
Du kan med fördel sätta på en cykelventil(av den moderna sorten -ej gummiventil- på slangens nederdel. Då får du en backventilsverkan.

BMW 325 e36 (1994)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang