Byta mätarhus + eftermontera färddator? Volvo 850 - 92

Jeppa90
26 januari 2010 · 60 Inlägg

Som rubriken lyder.

Hade tänkt byta mitt mätarhus i 850:in eftersom att plasten håller på att släppa. Har fått tag i ett begagnat mätarhus. Dock så stämmer inte miltalen alls överens..
Kan man komma in i mätarhuset så att man kan ändra miltalen? Och i så fall, hur gör man?
Eller ska man ge fan i o byta mätarhus?

Sen hade jag tänkt sätta i en färddator också i bilen. Tänkte se om jag kan hitta en begagnad sådan. Men då återkommer problemen. För miltalen kommer inte stämma överens, alltså måste den kalibreras om. Och hur ska det gå till?
Och finns de en viss risk att de inte skulle kunna fungera? Har hört att bilarna ska vara förberedda, så att det bara är o koppla in en färddator, men jag undrar om dom gjort de på dom första 850?

Många frågor, jag vet! Men jag skulle vara tacksam för lite tips och svar! smile

nicnir90 Servicetekniker, Toyota BT
26 januari 2010 · 216 Inlägg

Att byta mätarhuset är enkelt:) Att ändra milen är svårare, men det finns knep. Gör så att du skruvar isär båda husen, sitter med skruvar från baksidan. Se till att lossa alla, ska gå lätt att ta isär (inte bända). Sedan byter du ut själva enheten för hastighet. Går att byta själva tavlan också om du vill ta det från den nya. Sedan sätter du in din gamla hastighetsmätare i det nya huset och skruvar ihop det igen;)

Vet inte om färddatorn kommer funka för dig, vet att du behöva en till och med -95... -96 bytte de system. Men är ändå inte helt säger på att det kommer fungera. Letar själv till min -92a men har inte hittat någon än.

Guide! 850 Instrumentpanel demontering, allting inte bara överdelen och mätarhus. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=146291
Volvo 850 felkoder: http://www.turboperformanceclub.com/_fi … ll_850.pdf
BMW 528i E28 "Madame" (1985)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang