Lambdasonden? volvo 850 -97

silverkreation
26 januari 2010 · 7 Inlägg

Varningslampan för motoriken började lysa för ett tag sedan. Lämnade in bilen på felsökning hos BilAkuten. Det kostade 500kr och de kunde inte konstatera vad felet var utan de släkte lampan och sade om den tänds igen så var det den bakre lambdasonden som var kass!!!

Nu har lampan sedan ett tag börjat lysa igen. Besiktigade den idag och besiktningsmannen hittade inget fel. Avgasvärdena var bra.

Nu måste jag ombesiktiga bilen pga att lampan lös. Hur ska jag göra för att själv släcka den?

nicnir90 Servicetekniker, Toyota BT
26 januari 2010 · 216 Inlägg

Lampan tänds ju så fort du har ett fel i motorstyrningen. Så det behöver verkligen inte vara just lambdasonden är min mening. Min lampa lös också när jag besiktade. Men eftersom besiktnings mannen inte kunde hitta några fel, eller att bilen gick konstigt så lyckades jag prata mig till att slippa ombesiktning. Visade sig senare att det var tempmätaren som spökade. Lampan slocknade när jag raderade felkoderna. Tyvärr kan ju inte du göra det själv:/ Prova med att koppla ut batteriet en natt eller så... Se om lampan slocknar, och efter hur många mil den möjligtvis tänd igen.

Guide! 850 Instrumentpanel demontering, allting inte bara överdelen och mätarhus. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=146291
Volvo 850 felkoder: http://www.turboperformanceclub.com/_fi … ll_850.pdf
BMW 528i E28 "Madame" (1985)
norpan1
27 januari 2010 · 1 043 Inlägg

Byt den bakre lamdasonden som dom sa och nollställ felkoderna sedan.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang