Stötdämpare till Volvo 960 -92

grena
22 mars 2010 · 173 Inlägg

Tjena, köpte idag en Volvo 964 -92. Besiktningen klagade på en dålig bakstötdämpare på ena sidan, och dåliga bromsklossar.

Trodde det skulle vara billigt att fixa, men efter att ha letat runt lite så verkar dämparna kosta ca. 3000kr styck. Bilen har alltså delad bakaxel, multilink.

Vet någon om det finns ett billigare alternativ än att köpa http://www.skruvat.se/Stotdampare-P13776.aspx ?

Skulle det fungera om man köpte dämparna till stela bakaxeln?

Jag vet inte om 960n har automatisk nivåsjustering eller inte, men det verkar gå att byta till vanliga dämpare på vissa av Volvos modeller åtminstone, enligt denna tråd: http://www.jagrullar.se/forum/viewtopic … t&sd=a

Måste jag byta båda dämparna, eller räcker det med att jag byter den han klagade på?

Är i stort behov av hjälp, jag kommer inte ha råd att lägga 6000kr+ arbete på att få bilen besiktigad.

grena
22 mars 2010 · 173 Inlägg

Är det ingen som har någon aning? Jag läste i en annan tråd att det är möjligt att lägga i vanliga 940 dämpare, dock är dom kortare så distanser krävs. Blir installationen knepig då? Finns det något bättre alternativ?

grena
23 mars 2010 · 173 Inlägg

Jag har nu granskat saken ytterligare, och kommit underfund med att det skulle bli en hel del jobb med att modda om så andra dämpare passar.

Därför undrar jag, vet någon var jag billigast hittar nivomat dämpare som passar rakt av till 964 -92 med multilink och automatisk nivåjustering? Kanske någon europeisk firma har dem billigare, varifrån man kan beställa hem?

DieselBlomman
15 augusti 2010 · 8 Inlägg

jag har sådan liggandes!

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang