Bmw 328 e46 som går konstigt ibland.

magnussj
27 april 2010 · 1 Inlägg

Hej!

Hoppas på att kunna få lite hjälp med ett lite udda fel på min Bmw 328. Vore tacksam för alla former av idéer på vad som kan vara galet smile

• Bilmodell
BMW 328iA e46 (steptronic)

• Årsmodell
2000

• Miltal
cirka 20900mil

• Modifikationer på bilen
Ej modifierad på något vis.

• Hur yttrar sig felet?
Felet yttrar sig endast ibland när man startar motorn och den är i arbetstemperatur när man startar. Till att börja med så kan startmotorn behöva gå någon sekund extra innan motorn startar vilket inte är ett jätteproblem i sig men en aning konstigt då motorn annars startar omedelbart när den t.ex. är kall.
Om motorn startar upp med "felet" så märker man lite på tomgången att den går lite ojämnt, den är t.ex. lite lägre än normalt. När man sedan kör så är gasresponsen otroligt mycket sämre än normalt, bilen känns väldigt seg och automatlådan växlar inte heller som den brukar. Det känns som om bilen startar i någon form av "felsäkert läge" för att dra paralleller till datorvärlden. Känns helt klart som att databoxen upptäcker något fel vid start och att den drar igång ett alternativt program för motor/växellåda. Trycker man gasen i botten så händer i princip ingenting, kickdown fungerar men känns absolut inte normalt.

En kollega hade en teori om att lambdasensorn kunde vara paj då felet endast yttrar sig ibland när motorn är i arbetstemperatur. Observera att man kan köra bilen i princip hur länge som helst utan problem om den startar upp i "normalt" läge. Stänger man däremot av bilen och startar den igen så kan man ha oturen att felet uppträder och den går enligt beskrivningen ovan.
Inga som helst indikationer finns på instrumentbrädan, inga lampor tänds osv.

• Är felet permanent eller uppstår det bara ibland?
Felet uppträder ibland när man startar bilen då motorn är i arbetstemperatur.

• Vilken felsökning har redan gjorts?
Inga delar har bytts. Bilen har varit hos bilmekaniker som läst ut felkoder. "Något fel" upptäcktes och återställdes utan att någon del byttes. Någon närmare förklaring av felkod fick jag dessvärre inte.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang