Komp sänka en 531 topp

valkyrios
25 november 2010 · 16 Inlägg

håller på att trimma min b230ft motor på min 940. hade tänkt komp sänka motorn. eftersom ja ska köra på med mycket ladd. har hört att det ska gå fräsa ur förbräningutrummen lite på toppen så kompen ska sänkas. tänkte höra om det är nån som har gjort det förut och nånsom har några bilder var exakt man gör det.

Bensinskallen P o r s c h e
25 november 2010 · 1 700 Inlägg

Finns många olika varianter på hur man gör.

Enklast är att köpa en tjockare topplockspackning, eller bygga in en kopparpackning ( mkt hållbarare ) istället med en viss tjocklek.

Sen kan man svarva av kolvarna en bit så att komphöjden blir lägre, och då med samma staklängd, mer mellanrum till toppen osv. Är själv lite anti till denna metoden. Materialet i kolvarna är i regel 7mm tjockt så det blir inte så mycket kvar om man ställer sig och svarvar bort en massa.

Sen förbränningsrummen ja. Går helt enkelt till så att du tar en dremel och filar upp så att volymen blir större. Har du sett en topp invändigt så vet du säkert hur det ser ut, men iaf kolven är ju cirkulär med en viss diameter, förbränningsrummen har ofta en rolig form som har en basyta som är betydligt mindre än kolvens area. Då kan man ta och fila upp så arean på förbräningsrummet blir större och då minska klämspalten ( den yta på toppen där det ej är förbränningsrum inuti cylindern ).

Sen hur det ska se ut är en annan femma, finns säkert lika många åsikter och varianter och det som olika regnummer till 740.....

Volvo V70N 2.4T "Studentbilen" (2000)
Subaru Impreza WRX STI "Hawkeye" (2007)
Marlboroman
25 november 2010 · 8 234 Inlägg

Det enklaste sättet är ju att skippa det helt och anpassa mappningen istället? Lägre grundkomp ger bara en tråkigare motor.

Volvo 240 GL "Turbo" (1990)
mats757
25 november 2010 · 915 Inlägg

Varför vill du ha högt laddtryck? Är det för laddtryckets skull, eller för att öka effekten?
Vad har du för komp och hur mycket vill du sänka det?
Vad för kam har du? Vilken kam ska du köra med? Hur mycket större Turbo ska du montera dit?

Att bara höja trycket för ökandets skull, är inte så effektivt.

Mats

ramb0 SKANK Performence
3 augusti 2011 · 272 Inlägg

Hej! Hoppas det är ok att jag lånar tråden lite... Någon som vet vad det är för komp man ska ha med en 531 topp på fk/ft motorn??

Mvh

SKANK Performence
Volvo 940R Clean Edition
http://www.garaget.org/?car=213519
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang