Spökande micra.

gladje
27 januari 2011 · 1 Inlägg

har en nissan micra, årsmodell 95.

Nu är det som så att, ibland, inte jämt, så börjar den hoppa fram, eller tappa krämet när man gasar, precis som om det skulle vara fel på tändningen. Tändstiften, tändspolen, styrenhet för tändning, fördelar lock och rotor är bytta för 6 månader sedan, den har fungerat UTAN besvär fram tills för 2 dagar sedan.

Kan ta från gårdagens problem, det gick att köra 4 mil galant, utan några som helst problem, men den sista kilometern började bilen hoppa fram, men inte dö. Lät bilen stå en halvtimme, startade upp den, den började hoppa fram, precis som om den misstände på en cylinder. Efter ca 1 km så stannade vi, (det gick att köra i 60 på 3an, men hur bra är det i längden). Hur som helst, stannar bilen. Väntar en stund, startar upp den på tomgång, den går jämt, ger ytterst lite gas, den börjar gå ojämnt som in i helvete, gasar till ordentligt, håller kvar, den går jämt och fint, håller ner gasen ytterst lite, börjar den gå ojämnt, stänger av bilen. Gör om samma procedur 3-4 gånger. Bilen hoppar igång på sitt normala jag, och vi kan ta oss hem, 400meter hemifrån börjar helvetet igen. Någon som kan gissa på vad felet är? :)

Ringde bilfirma, dom på firman gissade på att det skulle vara bränslefilteret eller lambdasonden. saken är den att det är ingen bil jag kör runt i dagligen med, eller några "längre" sträckor.

engolf
27 januari 2011 · 3 235 Inlägg

Kan vara dåliga tändkablar och överslag som följd, rusa motorn när det är mörkt ute, då ser man om gnistan hoppar mellan kablarna. Låter annars som något med tändningen...

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang