2364 besökare just nu
Sida: 1 / 1 | Föregående | Nästa

ABS ur funktion [Mitsubishi Space Wagon '02]

T68
Medlem
Från: Någonstans i Sverige
Registrerad: 2011-10-30
Inlägg: 3

ABS ur funktion [Mitsubishi Space Wagon '02]

Hej!
ABS:en på vår Mitsubishi Space Wagon har slutat fungera. Först trodde jag att det bara var lampan / varningsssytemet som felade. Men nu när vinterväglaget kom  så visade det sig väldigt tydligt att vi inte har någon ABS på kärran längre.

Vad ska och kan man som halvhändig hemmamek kolla och fixa när det gäller ett sådant här problem, innan man lyfter luren till den trevliga men dyra verkstadskillen :-) ?

Tacksam för alla svar!

God Jul på er Alla!

Offline

 
titum
Medlem
Från: Västerås
Registrerad: 2008-11-02
Inlägg: 163

Re: ABS ur funktion [Mitsubishi Space Wagon '02]

börja med att få någon att läsa av felminnet så bilen berättar själv vad som är trasigt wink

antar att abs lampan lyser hela tiden?

Offline

 
T68
Medlem
Från: Någonstans i Sverige
Registrerad: 2011-10-30
Inlägg: 3

Re: ABS ur funktion [Mitsubishi Space Wagon '02]

Uppdatering: nu på morgonen har ABS-lampan slocknat av sig själv. Alltså ett fel av den knepiga typen: "ibland och inget tydligt samband med något annat".

Fundering: kan det ha att göra med hur långt/länge bilen körs? När den tändes i helgen så var det efter en långresa på 30 mil. Nu under veckan går  den till och från jobbet, 2 mil enkel resa.

@titum: tack för tipset!

Offline

 
titum
Medlem
Från: Västerås
Registrerad: 2008-11-02
Inlägg: 163

Re: ABS ur funktion [Mitsubishi Space Wagon '02]

gissar på att det är en av abs-givarna som ligger på gränsen....

abs-givarna har ett visst motstånd dem ska ha och ligger dem under eller över gränsvärdena tänds lampan.... snabb teori är att när du körde långt vart grejerna varmare än vanligt och då hamnade motståndet i området som abs-lampan tänds.

abs-styrdonet spar oftast koden trots att lampan släckts så det är bara läsa av felminnet. kan såklart vara annat fel med

mvh

T68 skrev:

Uppdatering: nu på morgonen har ABS-lampan slocknat av sig själv. Alltså ett fel av den knepiga typen: "ibland och inget tydligt samband med något annat".

Fundering: kan det ha att göra med hur långt/länge bilen körs? När den tändes i helgen så var det efter en långresa på 30 mil. Nu under veckan går  den till och från jobbet, 2 mil enkel resa.

@titum: tack för tipset!

Offline

 

Index » Chassi, bromsar och transmission » ABS ur funktion [Mitsubishi Space Wagon '02]

Forumet just nu

Diskussionsforum

Evenemangsforum

Ford T 23 HotRod
Skapades för 7 minuter sedan
Audi Rs4 tdi quattro
Skapades för 10 minuter sedan
Volvo 945 "Polar"
Skapades för 55 minuter sedan
Kia ceed sw
Skapades för 4 timmar sedan
Volvo S60 2,4T
Skapades för 5 timmar sedan
Volvo S70 T5 "Midnight Edition"
Skapades för 14 timmar sedan
Mercedes w202 "c180"
Skapades för 15 timmar sedan
Mercedes w124 "rpc"
Skapades för 16 timmar sedan
Mercedes 190E
Skapades för 16 timmar sedan
Volvo 240 "Gubben"
Skapades för 16 timmar sedan
Statistik
2 364 besökare just nu
(493 medlemmar och 1 871 gäster)

192 998 medlemmar

Bilar online: 194 129
Videoklipp: 81 829
Bilder: 3 387 124
Blogginlägg: 80 355

Kommentarer: 8 764 511
Gästboksinlägg: 7 347 030
Betyg: 5 582 699

Prylannonser: 572

Forumtrådar: 289 121
Foruminlägg: 3 940 547

Evenemang: 155

0.011295